No i zaczęło się :)

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

adihasz

No i zaczęło się :)

Post autor: adihasz »

Wiatrówka dostarczona przez kuriera dodam że to moja pierwsza ( Crosman Copperhead 900 4,5mm).
Właśnie została prztestowana i jest pięknie :)
Może dla większości to nie jest dobry sprzęt ale ja się cieszę z nabytku a chyba właśnie o to chodzi żeby po oddanym strzale pojawiał się uśmiech na twarzy :)
Jak poprawią sie warunki pogodowe to dokładnie sprawdze swoją celność o ile to możliwe hehe :)
Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: pala30 »

No i gitara samych dyszek i radości życzę.Nie ważne ile wart karabinek ważne że banana na gębie wywołuje. :mrgreen: :mrgreen:
adihasz

W porozumieniu z kolegą tao_tsy postaram sie zrobić przegląd zerowy co by było lepiej :)
tao_tsy

Post autor: tao_tsy »

I pomyśl o ucince sprężyny ,w całej lekturze linków które Tobie wysłałem jest wszystko co trzeba zrobić i cieszyć się rekreacyjnym pykaniem .
adihasz

Ok dziękuje za pomoc i na początek będzie czyszczonko :)
Awatar użytkownika
Maciej

Post autor: Maciej »

najlepiej strzelało mi się, jak miałem swojego pierwszego małego Hatsana. Potem hobby powoli zaczęło się zmieniać w kolekcjonerstwo połączone z majsterkowaniem.
adihasz

no właśnie :) ja o zakupie wiatrówki myślałem od wielu lat ale zawsze coś powodowało że odkładałem to na póżniej.
I teraz jestem bardzo zadowolony że w końcu się zdecydowałem.
Dziś zrobiłem przeglad w szufladach i znalazłem śrut który kiedyś chyba dostałem od znajomego jak pożyczył mi swoja wiatrówke.
Okazało się że mam bonusa w postaci czeskich ROUND BALLS 4,5mm i DIABOLO BOXER leżały sobie długie lata w szufladzie i teraz doczekały się dalekich lotów.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Okazało się że mam bonusa w postaci czeskich ROUND BALLS 4,5mm i DIABOLO BOXER leżały sobie długie lata w szufladzie i teraz doczekały się dalekich lotów
... sprawdź dobrze stan tego śrutu :idea: Jeżeli jest cokolwiek utleniony , nosi na sobie szarawy nalot , to z całą pewnością dobrze latał nie będzie i zasyfi Ci lufę karabinka :!
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
adihasz

I kolejna cenna rada.
Kulki wygladaja ok ale diabolo jakby wszystkie były w talku.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Z kulek , to sobie nie postrzelasz z tej wiatrówki . Tylko diabolo .. ;)
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
adihasz

czemu z kulek nie ?
adihasz

Te kulki pięknie w tarcze trafiają.