200s carbine

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

lucekk86

200s carbine

Post autor: lucekk86 »

Witam wszystkich . Dlugie wiatrowki to dlamnie nowosc interesowaly mnie raczej krotkie giwery:) ktorych mam kilka w swojej kolekcji. Upatrzalem sobie model Hatsan 200 s carbine niestety niezatani ale wizualnie spoko. Teraz pare pytan chcialem w niego wsadzic gas ram vortexa czy warto to robic i czy jako laik dam sobie sam rade troche czytalem o rozbieraniu karabinkow. Wiem ze ze spustem moze byc troche zabawy . Niechcial bym dac tyle kasy na karabinek rozlozyc go a potem patrzec na bebechy niewiedzac jak to poskladac do kupy :( Jeszcze jedno pytanie sa dostepne dwa rodzaje gas ramu HP i ST wiecie na jakie cisnienie sa fabrycznie napapowane ? Zgory dzieki za pomocne odpowiedzi .
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

System Hatsana 200 , to kopia systemu AA TX200 . Tam jest centralny zaczep tłoka , więc nie ma fizycznej możliwości zamontowania jakiegokolwiek "gas -druta" . Jak jeszcze nie robiłeś nigdy przy żadnym karabinku , to się weź najpierw za porządny przegląd zerowy , a nie za permanentne tuningi . Przy tym modelu Hatsana też będziesz miał co robić przy polerowaniu , myciu i głaskaniu systemu.
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
lucekk86

GP Type-4 Modele: Dominator | Dominator Carbine
na stronir hatsan polska znalazlem do tego karabinka gas ram tak przynajmniej jest napisane
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

aaaa ... to będziesz pierwszy , co to potestuje :D Moze się okazać (bo już nie pamiętam) , że Hatsan ma zwykły hatsanowski spust QT, a wtedy jest możliwośc montażu tego ustrojstwa . Tylko po co ?? :lol:
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
lucekk86

No wlasnie czytalem ze sa ztym same plusy regulacja cisnienia, brak zuzycia itp.
Wiem ze dostepne sa dwa rodzaje w zaleznosci od fabrycznego napopowania ale jak to wyglada dokladnie to niewiem
lucekk86

Tylko czy jak to rozbebesze to poskaladam do kupy? :mrgreen:
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

No tego to raczej nikt nie wie lepiej niż Ty. Nie będziesz pierwszym który zakładał vortexa do Hatsana 200, niektórym nawet się to udało - http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=113 ... c&start=30
Awatar użytkownika
debowy

Post autor: debowy »

A ja myślę, że to ma sens. 200 carabine powstał na bazie cylindra z 125 (podobne pojemności). Spreżyna gas-strut poprawiłaby kulturę pracy, trudną do osiągnięcia w tuningu zwykłą sprężyną. Ale tylko mniemam, nie robiłem tego.
Prędkość, CB, walki kordem? To nie dla mnie, jeżdżę Fordem :)

Sprawy tuningowe: debowy@e-tawerna.pl
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

debowy pisze:Spreżyna gas-strut poprawiłaby kulturę pracy,
Jest opór tradycjonalistów jak w każdej dziedzinie . Będą Cię przekonywać , że sprężyna tradycyjna , zmieniająca charakterystykę w trakcie użytkowania , wybaczająca się , pękająca i brzęcząca jest lepsza od gazowej , która żadnej z tych wad nie ma .
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

Nie lepiej kupić TX'a? Wyjdzie taniej.
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
lucekk86

Ale to tez zwykla sprezyna a wcale niewyjdzie chyba taniej.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Niezupełnie Danielu . Z tym Hatsanem , to troszeczkę jak z BMK 30-40 ... W grudniu można było kupic za 849 zł :idea: Nawet robiąc full tuning , czy wręcz produkując nowe podzespoły można było mieć niezłą pukawkę .

@lucekk86 ... TX200 to sprężyna najwyższej klasy . Wyjdzie taniej , bo wiadomo czego od niej oczekiwac . Niestety nie można tego powiedzieć o Hatsanie . Jak zrobisz bebeszki ze trzy razy i wymienisz lufę na prawdziwe LW , to Hatsan tani nie będzie i bciągle będzie Hatsanem .
Ostatnio zmieniony 2015-02-22, 08:50 przez Hiszpan63, łącznie zmieniany 1 raz.
lucekk86

Aktualnie najtaniej w sklepie tactic 1000zl, a gasram 180zl
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

i bciągle będzie Hatsanem .
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mironTG »

No i właśnie dlatego posiadam HW97 i to właśnie za namową szanowmego grona strzelającego których to zapytałem o zdanie co kupić, zapewne miałbym taki sam dylemat Hatsan albo i co innego strzelającego do poprawek naprawek ustawek i kupka kasiorki wsadzona w coś co strzela jednak nie tak jak chcemy. Znany Waldemar B popieścił mój karabinek i mam fajniastą plujkę z tych lepsiejszych :mrgreen:
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.

( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )