Jaką wybrać?

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

osior98

Jaką wybrać?

Post autor: osior98 »

Cześć od razu na wstępie przepraszam jeśli piszę w złym dziale.
Mam styczność z wiatrówkami ok. 3 lata. Mam 2 wiatrówki lecz z niższej półki. Zamierzam kupić lepszą wiatrówkę bez zezwolenia. Posiadam budżet 800 zł. Zastanawiam się nad kupnem poniżej wymienionych:
HATSAN 125 SAS
Crosman Venom Nitro Piston
Crosman Summit
Może pomoże mi wybrać ten kto posiada/posiadał takie wiatrówki. Chcę mieć taką wiatrówkę z którą mógłbym strzelać z celownika optycznego na większy dystans. Jeśli te wyżej wymienione wiatrówki nie będą spełniać moich oczekiwań to proszę dać jakieś propozycje.
Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mironTG »

Miałem Summita chwaliłem i nadal chwalę jednak żadna z wymienionych bez poprawek i zmniejszenia mocy nie nadaje się do normalnego użytku. Każda z nich pudełkowa jest nad limitowa i rozwala optykę. Bez dodatkowych kosztów nic z nimi nie zrobisz. Poczytaj posty o poszukiwaniu karabinków i sam dojdziesz do wniosku że lepiej kupić używaną po poprawieniu i ucywilizowaniu. Summit z pudła przekracza 20 J tak jest z pozostałymi, moc nie znaczy celność na dłuższym dystansie. CZYTAJ I SZUKAJ bo koledzy z forum i tak namącą tobie w głowie że sam już nie będziesz wiedział co kupić.
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.

( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Pewnie, że namącą.... :mrgreen:
Czy podana kwota dotyczy tylko karabinka - czy kompletu z optyką?

Żaden z tych, które podałeś...szukałbym w tej cenie używanej BSA Lightning + optyka, ew. jakieś tańsze HW.
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
osior98

Podana kwota dotyczy tylko karabinka.
osior98

Zastanawiam się nad wiatrówką Slavia 634 4.5mm. Jakie macie opinie na jej temat?
Awatar użytkownika
Cortez

Poprawny karabinek - zwłaszcza od Cekausa w wersji Ultra...ale to technologicznie bardzo średnia półka....
osior98

Czyli lepiej zostać przy crosman summit z poprawkami tak?
Awatar użytkownika
Cortez

Nie! Będziesz za chwilę znowu radził się co kupić... :roll:
Wiem - bo miałem Summita i to po poprawkach wartych ok 500 zł. Po sprzedaży ulżyło...
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

Cortez pisze:..ale to technologicznie bardzo średnia półka....
Ciągle nie mogę się przyzwyczaić do dzisiejszego ( to wrażenie często mnie dopada ) zanikania pojęcia techniki na rzecz technologii . Według moich , " przestarzałych " definicji , technika ( czyli konstrukcja ) jaką reprezentuje Slavia 634 jest przestarzała , ale technologicznie ( sposób wytwarzania wyrobu , obrazu , dźwieku ) , to może być szczyt nowoczesności a więc dokładności ( obrabiarki CNC , wycinanie laserem lub strumieniem wody , odlewnictwo wysokociśnieniowe itp.) .
Tylko Piotrze nie bierz tego za krytykę . Świat się zmienia i pojęcia również . Tylko w tym przypadku nie w stronę uściślenia , a zlania się dwóch w jedno . :(
Ostatnio zmieniony 2015-06-01, 20:02 przez Filo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

osior, weź i poczytaj, bo jak na razie to nie widać, żebyś miał ochotę...
Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mironTG »

Pisałem szukaj na k/s poprawionego karabinka a będziesz pan zadowolony. Pisałem też że chwalę Summita........ tak chwalę ale nie kupuj jak nie potrafisz sam go zrobić, mocne bydle rozwali ci lupkę po paczce śrutu. Slavia???? nie mam opinii na jej temat, z opisu karabinek składny cichy i celny. I jak pisze green, POCZYTAJ bo nie ty pierwszy i nie ostatni zadajesz to pytanie. Żaden z proponowanych przez ciebie karabinków!!!!!!!! Slavia z Cekausa owszem.
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.

( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )