Wiatrówka do 200zł /250zł max

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

januszrg

Post autor: januszrg »

LocutusBorg pisze:takie rzeczy się w tanich chinkach (a i chyba w turkach) zdarzały - mianowicie masz krzywą lufę... Wtedy to już w ogóle porażka :(

Mam nadzieję, że się mylę!
Ano zdarzały się,ale częściej w liderach,narkomaniach i innych B-coś tam. QB-tki trochę lepiej wydlądają pod tym względem.
Awatar użytkownika
vipeminem

Post autor: vipeminem »

Ale może na razie nie szukajcie przyczyn w złej budowie jego wiatrówki :) Niech pierwsze wyzeruje i pokaże wyniki ;)
"Nie ma czegoś takiego jak przyjacielski ogień"
"Każda chwila to kolejna szansa" ~ Eminem
januszrg

Post autor: januszrg »

Znalazłem jeszcze coś takiego: http://portal.wiatrowki.pl/dzial-techni ... czych.html
prościej się nie da.
Awatar użytkownika
LocutusBorg

Post autor: LocutusBorg »

Dobra, jeszcze się trochę powymądrzam: ( :P )

Znajdź jakiś płot, blaszany lub betonowy (byleby jednolity), albo jakąś ścianę, do której możesz bezkarnie strzelić (znaczy, nikt Cię nie pogoni, że mu dziury robisz...). Powieś na nim kartkę A4 (z kropką na środku, czy też nie, to juz Twój wybór).
Stań jakieś 6m od płotu/sciany, celuj w kartkę - w jej środek, i wal... No dobra, z siedzącego i z podpórki proponuje, żeby strzał stabilny był.
I teraz obserwuj, gdzie ten śrut poleciał i czy w ogóle doleciał do ściany... Bo może masz bebechy tak przesmarowane i w takiej kondycji, że w ogóle nie dolatuje. Nawet z 6 metrów. Jak usłyszysz, że trafia w ścianę, to popatrz gdzie, i oddaj kilka strzałów celując zawsze w ten sam punkt (tu jednak ta kropa na kartce się przyda). Jeżeli wszystkie idą w miarę w ten sam rejon, to kręć tymi pokrętłami, aż dojdziesz celnością do kartki. Jak rozrzut masz jakiś dziwny, znaczy jeden tu, jeden tam, to najpierw spróbuj złapać stabilniejszą pozycję, a jak już będziesz pewny,że stabilna jest i nadal tak się dzieje - znaczy problem tkwi w sprzęcie i jednak bez rozkręcania/czyszczenia/ponownego rozsądnego smarowania/porządnego skręcenia się nie obejdzie...

PS. Załóż okulary ochronne... albo ustaw się nie prostopadle do ściany, tylko pod lekkim kątem. Chodzi mi o to, żebyś uważał na rykoszety, jakby jednak donosiła do tej sciany :)
Slavia 634 + PP 6x40
Janusz FWB

Post autor: Janusz FWB »

LocutusBorg pisze:Dobra, jeszcze się trochę powymądrzam: ( :P )

Znajdź jakiś płot, blaszany lub betonowy (byleby jednolity), albo jakąś ścianę, do której możesz bezkarnie strzelić (znaczy, nikt Cię nie pogoni, że mu dziury robisz...). Powieś na nim kartkę A4 (z kropką na srodku, czy też nie, to juz Twój wybór).
Stań jakieś 6m od płotu/sciany, celuj w kartkę - w jej środek
Źle chłopakowi doradzasz !!! :shock:

Bierz odpowiedzialność za słowa !!! :evil:

Może powinien z takiej odległości strzelać do kulochwytu :/ bo kiepskie okulary mogą nie pomóc z takiej odległości gdy strzelimy z niepewnej wiatrówki (FAC) to może się to bardzo źle skończyć !!!!.

Chłopak nie ma pojęcia o strzelaniu, widać też że za dużo nie przeczytał na ten temat, więc słowa są ważne i nasze rady muszą być bardzo ostrożne !!!.

Tu wszystko widać o co chodzi !!!

http://www.youtube.com/watch?v=ZGfa-sCno1A
Ostatnio zmieniony 2011-11-22, 15:33 przez Janusz FWB, łącznie zmieniany 1 raz.
Łuk z badyla i sznurka
Awatar użytkownika
LocutusBorg

Post autor: LocutusBorg »

A co mu da kulochwyt? Nic, bo jak w kartkę A4 się nie wstrzeliwuje, to w kulochwyt tym bardziej. Po to pisałem, żeby celował pod kątem, a nie prostopadle. Może sobie jeszcze znaleźć drewniany płot/ścianę, albo może ma dużą płytę wiórową, dyktę czy kartongips.
Slavia 634 + PP 6x40
Janusz FWB

Post autor: Janusz FWB »

DZIKIslupsk pisze:
guru35 pisze:no czasami jak jakas wrona bedzie to ubic
Źle trafiłeś kolego. Lepiej szybko skasuj ten post i jeszcze raz pomyśl co napisałeś.
Oj :evil: oj :evil: !!!

Tego nie doczytałem :shock:

Trzeba zamknąć temat - i ja chciałem wysłać smarowidła najwyższej jakości.
Łuk z badyla i sznurka
Awatar użytkownika
krzysztof
-#Kustosz
-#Kustosz

Post autor: krzysztof »

Wywołany przez jednego z Kolegów , zrobiłem drobny porządek w tym wątku.

Kilka uwag:
Guru35 - jesteś niereformowalny jeśli chodzi o pisownię. Nie mam ochoty sprawdzać wszystkich Twoich postów. Włącz poprawę pisowni, bo się pogniewamy.
vipeminem - przed pisaniem postów wypij melisę, dla dobra swego i czytających.
reszta Kolegów - piszecie tak, jak stare przekupy gadają. Wyleciało około 6 stron, w winno jeszcze więcej.
Wszystkim się oberwało, Prezesowi również.
Jeszcze jeden wpis nie na temat założony przez guru35, a wątek zostanie zamknięty.
Chłopak pali się do strzelania, więc jeśli chcecie, ale z cierpliwością, należy mu pomóc.
Krzysztof

Quackenbush i nowsze
Awatar użytkownika
jimi krewetka
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: jimi krewetka »

Ponieważ i mój post wyleciał to przypominam genezę tego wątku, iż ten "młody strzelec" w pierwszym poście zaznaczył, że będzie strzelał do żywych stworzeń, post ten szybko edytował po interwencji Mateusza Dzikiego, zatem z całym Szacunkiem chłopaki zostawiam pod rozwagę czy wszelka pomoc jest na pewno wskazana.
Weihrauch HW 97 KT + Delta Optical Titanium 4-16x42 MD, Tanfoglio Witness 1911
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Jak to powiedział gdzies kiedyś jakiś mędrzec- "kto z was jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień", czy jakos tak.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
jimi krewetka
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: jimi krewetka »

i nikt nie rzucił, musi ładna była ta Maria Magdalena ;)
Weihrauch HW 97 KT + Delta Optical Titanium 4-16x42 MD, Tanfoglio Witness 1911
guru35

Post autor: guru35 »

Panowie to ze napisałem że do wron to tak dla picu , jak takie niedowiarki jesteście to zrobie wam fotke ile mam śrutów i ile tarcz wystrzelanych

co do ciebie JanuszFWB wiedziałem że dziwny jesteś , tylko czekałeś na jakiś pretekst zeby nie wysłać tych smarów , pozdro

Uzbieram sobie pieniądze i sam sobie kupie
Awatar użytkownika
krzysztof
-#Kustosz
-#Kustosz

Post autor: krzysztof »

Jesteście Koledzy wybitni w chęci pogadania o niczym. Zapraszam do Hyde Parku.
Krzysztof

Quackenbush i nowsze