Wąski zakres 500-800 zł

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

AndrzejKr

Post autor: AndrzejKr »

Przemek skromnisiu tarcze mówią same za siebie :)

Kolega (autor wątku) przepuści 30 paczek śrutu rocznie , pozna zestaw , polubi wiaterek , nie będzie szukał dziury w całym i kapsle na 50m będą fruwały jeden za drugim.

Z pełną świadomością , że może i są lepsze dmuchawki :)

PS.Kolega (Lupi) nakleił swego czasu na butapren trzy paski teflonowe do tłoka swojego HW97. Na zawodach śrut nosi w kieszeni portek i gdzie nie pojedzie to wygrywa HFT2 lub stoi na pudle. Nich mu ktoś teraz powie o "lepszości" Hoganowych pierścieni , dzielonych sprężyn czy ważonego śrutu.
Ostatnio zmieniony 2011-02-19, 13:29 przez AndrzejKr, łącznie zmieniany 1 raz.
AA S400 ; ProSport ; Weaver 3-9/40 ; Weaver 4,5-14/40 Grand Slam
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Andrzej ale oferta którą wskazałeś jest bardzo dobra. I zgadza się że karabinek wychodzi ok 500. Tylko Autor wątku może na sam karabinek przeznaczyć 800. A ja wskazując w tej cenie HW 50, 77, 97, 98 twierdze że to lepszy wybór. Ja już dziś wiem że zawsze należy kupować najlepszy karabinek na jaki nas stać, nie oszczędzać bo i tak ten lepszy w końcu kupimy a na wszystkich krokach pośrednich się traci niestety.Naszczęście wybór to problem nie mój tylko autora wątku.
Diablik + Waver v10 2-10x38
AndrzejKr

maximus pisze:Naszczęście wybór to problem nie mój tylko autora wątku.
A to takie ziółko z Ciebie :D :D :D pomóżmy autorowi , tak jak nam kiedyś pomagali.

Nie ma wątpliwości , że HW oferuje znakomity spust , wysoki poziom wykonania i związaną z tym niezawodność (strzelałem z 30-letniej HW 35).

Gdybym dziś miał dokonać wyboru sprężyny , to bez zastanowienia wybrałbym HW98. Subiektywnie uważam , że przewyższa Tx-y i Prosporta. Jest bowiem piekielnie celny i najbardziej ergonomiczny.

Na Tawernie jest do wzięcia dopracowana sztuka za 1000. Jarek kupił Prosporta i chętnie odda w dobre ręce.
http://www.e-tawerna.pl/viewtopic.php?t=7726
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

OT:
AndrzejKr pisze:Na Tawernie jest do wzięcia dopracowana sztuka za 1000.
Sprzęt po zacnych właścicielach :)
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
AndrzejKr

Starszy_Pan pisze:OT:
AndrzejKr pisze:Na Tawernie jest do wzięcia dopracowana sztuka za 1000.
Sprzęt po zacnych właścicielach :)
Myślę że jest wart tego tysiaka. Po założeniu celownika (przefokusowanego pancernego Weavera oddam za 550 z montażem i butlerkami) , można wygrać każde zawody HFT2 w naszym pięknym Kraju :D

EOT. Naprodukowałem się jak nigdy. Czas postrzelać :D .
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

AndrzejKr pisze:pomóżmy autorowi , tak jak nam kiedyś pomagali.
...a jaka to pomoc, jak po ajłebowsku wskazujecie "jedynie słuszne", a sami w stopkach co macie..?
AndrzejKr

green_thunder pisze:
AndrzejKr pisze:pomóżmy autorowi , tak jak nam kiedyś pomagali.
...a jaka to pomoc, jak po ajłebowsku wskazujecie "jedynie słuszne", a sami w stopkach co macie..?
A bo my to wicie "panta rhei" po heraklitowsku rozumicie ;).

A my to przewrotni jesteśmy - ajłebowce DOC-a amy nie bo Weavera, ajłebowce DOT-a a my nie bo Vipera , ajłebowce Exactem a my nie bo Crosmanem Domed, ajłebowce ważyć śrut a my nie bo pograć w brydża, ajłebowce Siejera a my nie bo sprężyna zbijaka przeraźliwie brzęczy.

A co kto nam zabroni :D.
Ostatnio zmieniony 2011-02-19, 19:41 przez AndrzejKr, łącznie zmieniany 1 raz.
toyaris

Post autor: toyaris »

A ja i tak kocham slavkę 634 z Cek..... 8-)
I chyba długo będę ją kochał. :lol:
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Tia...a w ogóle, to pan Tarei, podobnie, jak pan Derecki...
ExitoArt

Post autor: ExitoArt »

Kochani, dziękuję że tak bardzo rozpisaliście się w moim temacie :). Priorytety ustawiono na początku tego wątku :)

Przypomnę tylko, że bardzo ważną rzeczą dla mnie jest MOC oraz celność do 50m. Tu chętnie sprawdziłbym rezultaty HW97 / 98 po roku intensywnej strzelanki z lalą 634 na 50m.

Sprzęt leżeć nie będzie - to pewne i kupuję na lata, że tak się powtórzę.

Przy okazji mam pytanie techniczne, czy 634 może być niebezpieczny dla zwierząt na 50m? Mam sąsiada co hoduje króliki i klatki ma za moim ogrodzeniem, zastanawiam się czy zbudować jakieś dodatkowe zabezpieczenie...chyba by mnie udusił jakbym drasnął mu trusię :D

A syna nie chcę, mam córkę 12 letnią i wystarczy ha ha!
AndrzejKr

ExitoArt pisze: Przy okazji mam pytanie techniczne, czy 634 może być niebezpieczny dla zwierząt na 50m?
Na 50 metrze peletka będzie śmigała ~ 170 m/s , więc nawet rykoszet może wyrządzić krzywdę. Kulochwyt i osłony są niezbędne. MOC niech będzie z Tobą ;) .
ExitoArt

Ała.....:). No.....to moc jest ze mną :mrgreen: Przyjdzie sasiadowi budować bunkier :mrgreen:. Dziękuję za pomoc!
Awatar użytkownika
LocutusBorg

Post autor: LocutusBorg »

Slavia 634 po Cekausie jest niebezpieczna nawet na ponad 70m. Wiem, bo butelki od Szampana (już opróżnione) tłukłem właśnie z takiech odległości.
W sumie to jest niebezpieczna nawet na dalszą odległość... Tak jak każda wiatrówka...

Więc: w strone królików nie celować :mrgreen:
Slavia 634 + PP 6x40
ExitoArt

No i mamy końcowy dylemacik:

Tuningowana 634 z dodatkami za 850zł

lub to:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1463525675

albo:

http://allegro.pl/wiatrowka-gamo-hunter ... 83171.html

Poproszę o ostatnie sugestie, osobiście skłaniam się ku HW.

Poza tym z czystej ciekawości: Czy nikt nie używa nowych konstrukcji GAMO??? Taka cisza na forach że hej. Nie warto o tym pisać? :)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

ExitoArt pisze:No i mamy końcowy dylemacik:
Niestety Gamo odpada w przedbiegach :( Slavia z całym dobytkiem i do tego niemal "dziewicza" to finansowo doskonała propozycja ... Hw50 energetycznie jest takie samo jak slavia. Ale karabin z linku jest bez optyki i nic przy nim nie było grzebane . Może się również okazać , że jest to wersja 7.5J :/ Przemawia za nim doskonały spust RECORD i moim zdaniem nic więcej.Jeżeli masz czas na tuningowanie i dodatkowe środki na zakup optyki i akcesoriów ; bierz HW . Jeżeli chcesz mieć wszystko na raz i cieszyć się bezstresowym "pykaniem" ; bierz Slavie ...
ExitoArt pisze:Poza tym z czystej ciekawości: Czy nikt nie używa nowych konstrukcji GAMO??? Taka cisza na forach że hej. Nie warto o tym pisać?
Gamo z nowych wypustów nie są jakimiś szczególnymi nowościami :/ Kilka ładnych lat używałem tych wyrobów ... oczywiście można postrzelać , nawet celnie , ale niestety spust jest do bani , ciężko coś sensownego z nim zrobić bez mocnej ingerencji lub zgoła wymiany całego modułu. W ostatnim czasie Gamo opakowało wiele swoich produktów w polimer i plastik :/ niestety nie wróży to trwałości , ani precyzji współpracy elemetów (tarcie metal-plastik). Dodatkowo lufy również opakowane w plastikowe osłonki i problemy z ewentualnym skracaniem , montażem tłumików . Polimerowa kolba ( swoją drogą taka fajna , taktyczna ), podobnie jak w Hatsanach , wymusza dociążenie i wygłuszenie :P No i cena ... :shock: ... za 900 zł nie warto :/ Lepiej szukać używek znacznie bogatszych , tuningowalnych i komfortowych w użytkowaniu ... :D
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)