Poszukiwanie tej jedynej-czyli o tym jaką wiatrówke zakupic

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
pg.25

Post autor: pg.25 »

Rlyeh pisze:Ok? Czy w tym kontakscie dołem dobry przykład?
nie dołem tylko dołech :D
Hatsan 75s+Alchemik+wojtanowy tłumik
sharp inova+ chiński Leupold :)
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Przecież Ty z Mazowieckiego, skąd możesz wiedzieć? :)
Awatar użytkownika
pg.25

Post autor: pg.25 »

ano po cołkim kraju jak długi i sieroki sie śkapine gania :mrgreen:
Hatsan 75s+Alchemik+wojtanowy tłumik
sharp inova+ chiński Leupold :)
Awatar użytkownika
Santafer

Post autor: Santafer »

Rlyeh pisze:http://www.strzelectwo.lodz.pl/download ... japzss.pdf

Ok? Czy w tym kontakscie dołem dobry przykład?
częściowo tylko,
i jest to tylko płowa drogi ....
bo nie jest równoznaczne z pozwoleniem na posiadanie broni palnej choćby kalibru 0,22,
a o posiadanie własne chyba chodzi a nie smiganie do klubu .....
były kochane 9,był szmelc,był FWB 300,jest Baikal 512M i do tego dodam inne wyzwanie ...
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Na drodze do posiadania stoi licencja, która nie jest obowiązkowa, ale powoduje bardziej normalne traktowanie petenta przez policję.
A reszta, to kwestia stopnia bycia wygodnickim. Posiadanie = ganianie na strzelnicę. Bycie w klubie = ganianie na strzelnicę i o wiele mniej zmartwień i wydatków.
Mareczek55

Post autor: Mareczek55 »

pg.25 pisze:ano po cołkim kraju jak długi i sieroki sie śkapine gania :mrgreen:
nie "gania" tylko "ganio" :)
AA TX200 Mk3, HW30, Łucznik 87, CP 88, Łucznik 1970, C 1077
azymut

Post autor: azymut »

Ale offtop się tu zrobił. Wiem, że mnie oceniacie po tym co pisze ;) Ja tylko chciałem żebyście mi doradzili jakąś fajna wiatrówkę, która by była podobna do tych prawdziwych. Ale stwierdziłem później, że lepiej już zamiast się bawić w wiatrówki albo kupie < 42 J albo zrobie sobie licencje na prawdziwą broń palną i się w końcu wystrzelam na jakiejś strzelnicy odpowiedniej. Do armii zawodowej na 100 % nie wstąpię poza tym tam mało amunicji dają.

pozdro
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Ur. »

Offtopów Ci u nas dostatek ;) a co do sedna sprawy wiatrówka Ci palnej nie zastąpi, ale
jeżeli interesuje Cię wiatrówka o dużej E0, a przy okazji celna to raczej polecał bym jakąś większą wiatrówkę sprężynową. Nie wiem, czemu ale nie jestem fanem CO2 - konkretniej - uważam, że CO2 świetnie się sprawdza w pistoletach do PPP i dynamicznego strzelania rekreacyjnego + powstało parę fajnych match'owych sprzętów na CO2... ale nie o tym chciałem.
Odpowiem Ci na pytanie pytaniem - Nie myślałeś o czarnym prochu? Może taka droga będzie Ci bardziej odpowiadać. Może bez sensu pchać się w wiatrówki, tylko po to żeby stwierdzić, że to nie to...
...i jeszcze taka rada. Jeżeli nie masz pewności co chcesz kupić, a zwłaszcza jeżeli do końca nie wiesz czego oczekiwać od sprzętu, to żadne rady nie zastąpią Ci macania ;)
Zobacz czy nie ma jakichś strzelców z Twojej okolicy, umów się na strzelanie... obejrzyj cudze karabinki, pomacaj, zobacz co Ci się w nich podoba a co nie. Będzie Ci dużo łatwiej planować coś dla siebie.
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
Awatar użytkownika
Maruda

Post autor: Maruda »

A co powiecie o wiatrówce ala Winchester. Walther Lever Action. Tylko ta cena. :cry:
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Wolałbym careera 707 np. kal 9mm... :mrgreen: