1200 do wydania :)

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

1200 do wydania :)

Post autor: mironTG »

Tyle mogę wydać od zaraz, tylko jak już pisałem nie bardzo potrafię się zdecydować. słucham propozycji odnośnie zakupu nowej wiatrówki, na pewno się dostosuję. Chciałem coś z IGT ale ponoć FAC murowany. Z Sumitem sobie poradziłem po ślusarsku i na chrono wyszło 14 i trochę. Dzięki.
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.

( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

OT:
mironTG pisze:słucham propozycji odnośnie zakupu nowej wiatrówki, na pewno się dostosuję.
Ja tam właśnie słucham Radia :P
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Czemu tylko nowej? :shock: Za 1,2K zł, można poszaleć w K/S.... :idea:
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

Pytasz jaki karabinek koledzy mogą polecić,a ja pytam czy można zawęzić kryterium poszukiwań,nowo wstępujący na forum czytając je powinni wiedzieć z postów innych kolegów żeby przynajmniej się określili jaka kwota,PCP,PCA,Co2,bądź sprężyna,dodatkowo czy łamaniec czy cuś innego.No wesoły dziadku Ty określiłeś kwotę i że się dostosujesz,więc daleka droga przed Tobą :mrgreen:
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
Awatar użytkownika
muzior

Post autor: muzior »

Mój typ HW90, oczywiście używany :)
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

Jak ma być sprężyna gazowa to wygląda na jedynie słuszny typ. :D
Theobena chyba nie znajdzie się w tej cenie.
Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

Miałem dwa typy w IGT Crosman Benjamin Trail i Gamo CFR Whisper, jednak co do Gamo nie ma zbyt wiele opisów. Co to będzie jest nieistotne łamana czy stała lufa, chciałbym mieć coś co można usprawnić dopieścić. Mocy nie potrzebuję bo zamiast strzelać na długi dystans zmniejszam cele i efekt podobny. Crosman miał cięcie lufy o 100 mm. jutro próba na 25 m. zobaczę co będzie za efekt no i tłumoka zakładam 200 mm dwie tuleje cztery komory.

Awatar użytkownika
Kiersnowski Art

Post autor: Kiersnowski Art »

muzior pisze:Mój typ HW90, oczywiście używany :)
HW 90 nawet za używkę może być ciężko. Ja napiszę na przekór nieco. Fachowcem i znawcą nie jestem ale wedle tego co Kolega pisze (oraz wedle osłuchania się na Bemowie) to Slavka 634 i przyzwoita optyka śmiało się kolega w kwocie zmieści i to za nówki.
Koniec żartów Panowie. Zaczęły się schody
Slavia 631 + Blog 3,5-10X40 SFE
Remington NMA1858 .44
Awatar użytkownika
mildot
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mildot »

Jak Kolega chce coś do usprawniania i energia nie jest priorytetem to poleciłbym IŻ61. Zabawa na długo murowana bo jest co poprawiać. Efekt końcowy może być całkiem przyjemny.

Ewentualnie na Alledrogo jest mnóstwo wiekowych Dian 2x, HW35 i podobnych szukających kogoś ze sprawnymi rękami które mogłyby przywrócić im piękno i sprawność techniczną.

A jeśli chodzi o HW90 to wspaniały karabinek. Jedynie grzebania w nim mało bo nie trzeba wiele, żeby strzelał jak marzenie.
:-D
Awatar użytkownika
Spider
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Spider »

Miałem Gamo IGT (w plastiku whisper) - po dopieszczeniu spustu strzelał bardzo przyjemnie gas strut czy gas ram ma specyficzny (dla użytkownika przyjemniejszy w odczuciach niż tradycyjna sprężyna) odrzut. Niestety niszczący lupki. Nie wypowiadam się na temat HW90 - ale mój były igt na montażu jednoczęściowym szybko załatwił lupkę Walthera (to mnie akurat nie dziwi), a później Leapers'a 4x40 (pokruszył soczewkę) - jeśli już zdecydujesz się na sprężynę gazową to montaż DAMPA może pomóc (ale doświadczeń w tym temacie nie mam).
Ja kupiłbym jakąś dopieszczoną używkę z HW.
Feinwerkbau P44
Awatar użytkownika
jimi krewetka
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: jimi krewetka »

Dziadek, HW są całkiem całkiem, o widzisz Jacentus sprzedawał 77 za 1100zico i takich rzeczy bym szukał, a do tego używane lipko typu Delta Optical Classic za 220-250 rózwnież zico, montaż i masz Pan Panie piękny komplet ;)
A jakieś gazowe, nie wiadomo jakie, nie wiadomo jakiego pochodzenia i nie wiadomowo jakiej jakości, to może bracie zalatywać onucą ;)
Weihrauch HW 97 KT + Delta Optical Titanium 4-16x42 MD, Tanfoglio Witness 1911
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Ludzie, gasramy to tylko theoben, albo hw i koniec, innych nie ma, po co to bicie piany...

...po co kombinować, znany user oferuje to:
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=108897
...ciężkawy karabin, ale bez obciachu...
Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

I tak zrobię, poszukam ucywilizowanej sprężyny. Postaram się o taką żebym mógł i swoje co nieco wtrącić. Mój Remik zrobił się całkiem znośny po obcince lufy, sprężyny, nowej koronie i tłumoku. Jednak apetyt rośnie w miarę jedzenia :mrgreen: a ja potrafię i lubię dobre papu. Teraz mam na oku RANGER AT 44 za śmieszną kaskę, jednak zostanę przy sprężynie a 44-ka to tylko przerywnik muzyczny.

Awatar użytkownika
Jacentus
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Jacentus »

Na beżowym (chyba jeszcze) jest taki jak ja miałem i jaki zasugerował Ci Tomek
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=108 ... 7c6659992c
pzdr
Daystate MK3 FT-R
Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

Fundusze wzrosły więc znalazłem takie oto cuś :) http://www.akhobby.pl/index.php?a=opis&k=35&id=784 Mam nadzieję że będzie wart zachodu. Jeszcze lupka i będzie oki.