Pomoc w wyborze Bull Whisper vs Vantage Nitro
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Pomoc w wyborze Bull Whisper vs Vantage Nitro
Witam Forumowicze, od kiedy zapisałem się na forum coraz bardziej nie wiem jaki sprzęt wybrać. W poprzednim poście pytałem o wiatrówkę PCA, jednak dziś trzymałem w rękach dwa karabinki :
Bull Whisper oraz Vantage Nitro Piston. Sprzęty zgoła różne od siebie, jednak to one najbardziej przykuły moją uwagę w sklepie.
Czy mieliście już z którymś z tych modeli do czynienia? co możecie powiedzieć na ten temat?
Zależy mi na celność na odcinku ok 40-50 m. Czy lepiej kupić tańszego Vantage z gazowym tłokiem, czy lepiej dorzucić trochę i mieć podobno super cichego Bull'a ?
Czy może jeszcze coś innego w tym przedziale cenowym ? Dodam że oba modele są już z lunetą.
Pozdrawiam!
Bull Whisper oraz Vantage Nitro Piston. Sprzęty zgoła różne od siebie, jednak to one najbardziej przykuły moją uwagę w sklepie.
Czy mieliście już z którymś z tych modeli do czynienia? co możecie powiedzieć na ten temat?
Zależy mi na celność na odcinku ok 40-50 m. Czy lepiej kupić tańszego Vantage z gazowym tłokiem, czy lepiej dorzucić trochę i mieć podobno super cichego Bull'a ?
Czy może jeszcze coś innego w tym przedziale cenowym ? Dodam że oba modele są już z lunetą.
Pozdrawiam!
moim bogiem jest zielony pan owinięty w biały szal
-
- Ściepnik
Nie wiem jak inni ale ja tam w te tłoki gazowe nie wierzę,już sama ich wymiana ile kosztuje.No tak to już jest z tym hobby im więcej karabinków w ręce tym dylematów raz tyle,ale chodzi o to żeby mieć możliwość strzelić kilka razy zobaczyć co i jak,wygląd to nie wszystko (jak to mawiała babcia moja "...z ładnej miski się nie najesz" ).Jeśli to jest sklep to może mają zaplecze przystosowane do strzelania,a niech są to nawet małe odległości przecież nie wszyscy prowadzą sklepy z karabinkami w supermarkecie. 

HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
-
Z tego co widzę nowy Bull Whisper kosztuje ok 900zł. Mi osobiście szkoda by było tyle PLN wydać na konstrukcje niesprawdzoną , z wątpliwym dostępem do części zamiennych i serwisu.
Ja mając do dyspozycji taką kwotę szukał bym używanych: Hw 95, Diana 34, BSA lighting czy Slavia 634. Wszystkie z wyżej wymienionych karabinków mają zaplecze jeśli chodzi o serwis ,dostęp do części czy wreszcie wsparcie w postaci forumowych kolegów odnośnie poprawek czy tuningu. W przedziale 800-1000zł każdy z nich powinien być osiągalny jako używany.
Ja mając do dyspozycji taką kwotę szukał bym używanych: Hw 95, Diana 34, BSA lighting czy Slavia 634. Wszystkie z wyżej wymienionych karabinków mają zaplecze jeśli chodzi o serwis ,dostęp do części czy wreszcie wsparcie w postaci forumowych kolegów odnośnie poprawek czy tuningu. W przedziale 800-1000zł każdy z nich powinien być osiągalny jako używany.
Bycie nieuzbrojonym pociąga za sobą wiele złych rzeczy, w tym powszechna pogardę - Niccolo Machiavelli
Było lub jest:
Lider B1, Hatsan85,Hatsan90,Slavia634,Hw95,Diana34, Slavia630, BMK19,Slavia 630, Hw30mII
Było lub jest:
Lider B1, Hatsan85,Hatsan90,Slavia634,Hw95,Diana34, Slavia630, BMK19,Slavia 630, Hw30mII
-
W tej cenie to lepiej kupić http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=108 ... fd906d18ec
Miałem to, maximus też miał, bardzo fajny karabinek...i nie piszcie, że trzeba butlę itd. ...jasne, że trzeba, ale to lepsze niż wywalone pieniądze na jednorazowego pistona...kupujesz auto i samo nie pojedzie, wacha konieczna, opony...
...pisałem wiele razy - im dłuższa i groźniejsza nazwa, tym większe g...
Miałem to, maximus też miał, bardzo fajny karabinek...i nie piszcie, że trzeba butlę itd. ...jasne, że trzeba, ale to lepsze niż wywalone pieniądze na jednorazowego pistona...kupujesz auto i samo nie pojedzie, wacha konieczna, opony...
-
Kurcze zapisałem się i na tamto forum, ale żeby obejrzeć temat który podałeś muszę mieć staż 30 dni... jest szansa na podesłanie treści tutaj albo na wiewior123@wp.pl ?green_thunder pisze:W tej cenie to lepiej kupić http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=108 ... fd906d18ec
bede wdzieczny
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
Miałem podobny dylemat co do IGT, teraz mam inny Hatsan 99 czy 135 czy też 155. Najbardziej skłaniam się do 135-ki choć w 155 kusi dolny naciąg. Ze sprężyny gazowej raczej się wyleczyłem po stwierdzeniu że FAC pewny jak to określili koledzy. A z federką można pokombinować.
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.
( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
-
- Ściepnik
-
kurcze, najlepsze jest to że przymierzam się już tyle czasu i nic do tej pory nie drgnęło. Widziałem karabinek PCP na zdjęciach, piękna konstrukcja, jednak wolałbym na początek dla siebie coś nowego z gwarancją. Jak już się "wdrożę" i poznam to może wtedy zaryzykuje w już używany i modyfikowany sprzęt. Nie ukrywam, że temat od green_thunder'a bardzo ciekawy, myślę że gdyby karabin był już z całym kompletem ( butla, luneta) to bym go już miał. A tak wolę na początek już mieć wszystko w jednym. dalej mam ten budżet ok 1000 zł i fajnie kupić coś w tej cenie ale ze wszystkim
-
Jeśli budżet Ci się nie powiększył, a chcesz zacząć w komforcie, to zapomnij o wynalazkach, kup sprawdzoną, nową slavie ultra 634, średnią lupkę i dwuczęściowy montaż SM i pierwsze strzelanie, a wymieciesz tor
Piszę to całkiem poważnie, choć koledzy znają mój stosunek do slavii, to jednak należy pisać prawdę - są one lepsze od tych straszliwie ponumerowanych strzeladeł zza Bosforu, Turki desygnują wciąż świeże modele, nie skupiają się na jednym, dwóch, tylko pchają to w świat, a właściwie do Europy...swoją drogą trochę dziwię się, że nie chcesz sprawdzonej używki, bo to nic strasznego - używana, czy nówka składa się z tych samych części, które mogą walnąć w tym samym momencie...za 900 na tawernie koleś sprzedawał hw-77, doskonały karabin, z otwartymi...Przecież kolega na strzelnicy, strzelający obok Twojego stanowiska, posiadający dobry karabinek, który wzbudza Twoją zazdrość, posiada go już jakiś czas, czyli jest używany, jakoś Ci to w tym momencie nie przeszkadza...

Ostatnio zmieniony 2013-09-12, 16:11 przez green_thunder, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
-