Slavia 630
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Slavia 630
Witam mam dylemat w wyborze wiatrówki budżet na samą wiatrówkę max 700 zł ,chciał bym postrzelać precyzyjnie do 50m po przeczytaniu wielu tematów wybór padł na slavia 630 na cekaus . Choć nie ukrywam że zastanawiam się trochę nad tańszą Crosman Remington Vantage też jest chwalona, ale sam nie wiem co wybrać doradzicie , jestem otwarty też na propozycje ale budżetu bym nie chciałbym już przekraczać, no i do tego jeszcze optyka myślałem nad tą http://cekaus.pl/pl/celowniki-optyczne/ ... 40-md.html
Za wszelkie rady propozycje będę wdzięczny
Za wszelkie rady propozycje będę wdzięczny
-
- -#Złoty Dobromir
-
- Ściepnik
... ma wystarczającą energię , by postrzelać na 50 mdaras pisze:Slavia 630 ma trochę za małą energię aby postrzelać na 50 metrów,

Na pewno łatwiej trafić na 50m ze Slavii 630 niż Crosmana ... ale też wszystko jest względne . trudno doradzać tak tylko , bo ooo ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
- -#Złoty Dobromir
Przemek ja wiem że Ty możesz i potrafisz. Miałem nawet dopisać że to co napisałem nie dotyczy Ciebie.
Ostatnio miałem rozmowę z gościem, który uświadomił mnie że jest inżynierem i że strzelanie z wiatrówki o energii 17J na 50 metrów, go nie interesuje, bo to jak strzelanie z moździerza. Na moją uwagę że można bo sam strzelałem, mnie wyśmiał twierdząc że to nie ma nic wspólnego ze strzelaniem. Dobrze że nie powiedziałem jak Ty strzelałeś zdaje się z 7.5J na 50 metrów, bo wtedy stwierdziłby że jestem idiotą.
Ostatnio miałem rozmowę z gościem, który uświadomił mnie że jest inżynierem i że strzelanie z wiatrówki o energii 17J na 50 metrów, go nie interesuje, bo to jak strzelanie z moździerza. Na moją uwagę że można bo sam strzelałem, mnie wyśmiał twierdząc że to nie ma nic wspólnego ze strzelaniem. Dobrze że nie powiedziałem jak Ty strzelałeś zdaje się z 7.5J na 50 metrów, bo wtedy stwierdziłby że jestem idiotą.

guntuning.com
-
-
- Ściepnik
Darku ... dotyczydaras pisze:to co napisałem nie dotyczy Ciebie.

Problemem jest wszechobecny trend , że energia = celność na dużym dystansie (50m) , a to nieprawda . Przy 17J , kopiącym karabinkiem nikt nie wykona dobrego wyniku . Tyle , że trzeba tu szukać kompromisu między celnością , kulturą pracy , wykonaniem , budżetem i ... swoimi umiejętnościami

-
-
- Ściepnik
Mirku ... ma pewnie około 3 JStarszy_Pan pisze:OT:Przemkudaras pisze:(...)jak Ty strzelałeś zdaje się z 7.5J na 50 metrów(...)A jaką "szmoc" ma Twój były Iż 61

Tyle , że w kontekście karabinków , które podaje zainteresowany , należy brać pod uwagę przyjazność konstrukcji dla użytkownika , sposób strzelania i fakt , że Kolega zapewne będzie się dopiero uczył strzelać . Dystans 50m niech zarezerwuje dla puszek czy wręcz butelek pet . Natomiast niech się skupi na obsłudze i zaznajomieniu z karabinkiem oraz szkoleniem postawy i techniki na dystansach do 30m ... długo , długo ....
Mając zakładany budżet w mojej opini Crosman przegrywa ... ale tez jest to moja ostatnia wypowiedź w tym temacie

-
Chyba wezmę z tej wyższej półki ale przypadkiem trafiłem na HW30s i mi przypadła do gustu jest sporo dobrych opinii tylko w ceasku nie mają takiej , i moje pytanie kolejny czy ktoś polecił by mi jakiś inny sklep który ma HW30s i robi od razu przegląd zerowy ?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez arti004, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ściepnik
Za dopłatą tu http://www.akhobby.pl/index.php?a=opis&k=&id=26
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
-
- Ściepnik
...w "ceasku" mają wszystko, nie należy się sugerować: "Tego produktu brak w magazynie", ani też "Oczekiwanie na dostawę". Dzwonisz, pytasz i jak nie mają to będą mieć. W AKHobby czas oczekwiwania to niekiedy dwa tygodnie, a w "ceasku" nigdy nie zdażyło mi się czekać dłużej niż 3-4 dni wliczając w to weekend i od razu przegląd zerowyarti004 pisze: ...tylko w ceasku nie mają takiej...

Weihrauch HW 97 KT + Delta Optical Titanium 4-16x42 MD, Tanfoglio Witness 1911
-
No to mamy bardzo celne moździerze....daras pisze:Przemek ja wiem że Ty możesz i potrafisz. Miałem nawet dopisać że to co napisałem nie dotyczy Ciebie.

Historia "z życia wzięta" : strzelaliśmy niedawno na strzelnicy z kolegą, dystans 50... W pewnym momencie podeszło do stanowiska dwóch panów myśliwych (strzelnica jest myśliwsko-sportowa) Stoją, patrzą...komentują...z czego strzelamy, czym strzelamy i gdzie jest cel...

Skończyliśmy serie, panowie podeszli z nami...wielka szkoda że się nie założyliśmy...

Takich historii było więcej, byli Panowie z bractwa kurkowego, też zdziwieni ale dali się przekonać, postrzelali z nami z naszych wiatrówek, my z kbks... Na innym

Co do Slavii to zawsze jestem za

Slavioza i cykloza 

-
- Ściepnik
Chyba budżet nie jest tak ściśle określony, skoro zastanawia się nad nowym HW 30 + tuning.
Do rozważenia jest http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?p=104627#104627 niby cena sporawa, ale jest od ręki wszystko co potrzeba.
Do rozważenia jest http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?p=104627#104627 niby cena sporawa, ale jest od ręki wszystko co potrzeba.
-
-