Bez młota ch.j nie robotaHiszpan63 pisze:... ostatecznym orężem zawsze jest .... młotek ....

Taaak

W temacie Optyka napisałem:
Przemku![]()
![]()
Staram się czytać ze zrozumieniemi zrozumiałem, że cała moja wiedza techniczna jest ch.j warta
![]()

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
Bez młota ch.j nie robotaHiszpan63 pisze:... ostatecznym orężem zawsze jest .... młotek ....
Przemku![]()
![]()
Staram się czytać ze zrozumieniemi zrozumiałem, że cała moja wiedza techniczna jest ch.j warta
![]()
Taki wniosek widziałem na forach przy okazji tematów o lupkach na wiatrówkach sprężynowych. Jeśli więc mądrzejsi ode mnie ostrzegali o praktycznie pewnych konsekwencjach takiego "suchego" strzału, to o co chodzi?jimi krewetka pisze:Czyli strzelałeś na sucho i dlatego Ci luneta padła? A teraz 'ansę' do producenta, importera, sprzedawcy, że nie takie?młotek pisze:Skoro więc którymś razem strzeli na "sucho" (bez śrutu) to lupka padnie na bank.
... zatem w dalszym ciągu nie przyjmujesz tego do wiadomości, że tanie podstawowe celowniki optyczne nie wytrzymują na Hatsanach, które nie są względnie poprawione po fabryce? Pomimo tak wielu doświadczeń innych strzelców wiatrowych?młotek pisze:lupka i tak padnie. No cóż, wówczas będę mógł się domyślać, że widocznie coś w tych Hatsanach jest niedobrego. Nie wcześniej.
To nie tak.jimi krewetka pisze:[
... zatem w dalszym ciągu nie przyjmujesz tego do wiadomości, że tanie podstawowe celowniki optyczne nie wytrzymują na Hatsanach, które nie są względnie poprawione po fabryce? Pomimo tak wielu doświadczeń innych strzelców wiatrowych?
Jak Ty i tak wiesz lepiej.młotek pisze:A tak poważnie, to dziwię się, że jak do tej pory nikt nawet nie wspomniał o jakieś rysunki czy fotki co i jak podszliwować ten spust aby wreszcie był i miękki i bezpieczny.
Doprawdy dziwne i wymowne. Zwłaszcza ze strony fachowców od tuningu.
młotek pisze: Jak założyć lupkę za >1tys na wiatrówkę za 0,5tys ?
Toż to zwyczajne barbarzyństwo, normalnie montaż by się spalił ze wstydu.
.
No to pochwal się bo jestem ciekaw co zrobiłeś z tym spustem, aby był miękki, bezpieczny i karabinek nie uszkadzał lunet.A tak poważnie, to dziwię się, że jak do tej pory nikt nawet nie wspomniał o jakieś rysunki czy fotki co i jak podszliwować ten spust aby wreszcie był i miękki i bezpieczny.
Doprawdy dziwne i wymowne. Zwłaszcza ze strony fachowców od tuningu.
Przy takim podejściu to na mojego vantage mogę co najwyżej zamontować lupę którą kupię w sklepie po 5zł, a nie zbierać na DOC-a 3-9x40.młotek pisze:Jak założyć lupkę za >1tys na wiatrówkę za 0,5tys ?
Toż to zwyczajne barbarzyństwo, normalnie montaż by się spalił ze wstydu.
Miękki z pewnością.daras pisze: No to pochwal się bo jestem ciekaw co zrobiłeś z tym spustem, aby był miękki, bezpieczny i karabinek nie uszkadzał lunet.