POMOCY - BROWNING czy CZ ?

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

dominoik19

POMOCY - BROWNING czy CZ ?

Post autor: dominoik19 »

Moja Slavia 631 prawdopodobnie się już wykończyła :cry: . No i właśnie mam dylemat, gdyż przeglądając różne strony internetowe natknąłem się na karabinek Browning Phoenix: http://www.bron.pl/shopbron/product/WIA ... -5mm/74949 (przykładowa strona). Wiem, że Browning jest bardzo dobrym producentem jeśli chodzi o broń myśliwską, nie wiem jak jest z wiatrówkami.
Problem w tym, że nie znalazłem nigdzie żadnych opinii na temat tego karabinka, a nie chciałbym aby było tak, że "ten karabinek nawet nie stał obok prawdziwego Browninga". Chodzi mi o to czy to nie jest podróba.
W grę wchodzi także remont starej CZ, prawdopodobnie wymiana całej lufy i nie tylko. Nie wiem co jest bardziej opłacalne, dlatego zwracam się z prośbą o pomoc :> Może ktoś ma takiego Browninga albo przynajmniej strzelał, proszę o jakieś porady. Ewentualnie mogę zastanowić się nad kupnem czegoś innego, tak do 600zł - bardzo ważne jest dla mnie dobre skupienie na ok. 30m. Z góry dziękuję ;)
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Ten "Browning" nie stał koło niczego...i daruj go sobie. Typowa chinina.
Jeśli już chcesz coś mocniejszego - to pomyśl np. o Hatsanie 55 - 95, oczywiście po ucywilizowaniu.
A Slavkę warto reanimować dla zasady.
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

No... zależy co tam w Sławce jest do wymiany. Choć można kupić drugą jako dawcę narządów i złożyć z dwóch jedną. :roll:
Jeśli estetyka CZ Ci nie przeszkadza i z 631 dobrze się strzelało, to może 634?
Awatar użytkownika
hubjur

Post autor: hubjur »

Na pewno Slawcia :mrgreen:
AA S400 Leapers
HW 97 DOC
Slavia 634 Bushnell
Łucznik 87
dominoik19

Post autor: dominoik19 »

No tak, 634 bardzo mi się podoba i jak najbardziej odpowiada mi estetyka tylko, że martwi mnie ciągle rosnąca cena :(
Nabuchodonozor

Post autor: Nabuchodonozor »

Cortez pisze:Ten "Browning" nie stał koło niczego...i daruj go sobie. Typowa chinina.
Piotrze, litości....... proszę nie twórz iwebu. Ech i trzeba będzie prostować.
Najpierw wypadałoby się zapoznać ze sprzętem a potem się wypowiadać. Po tym co powiedziałeś wiem że niestety nawet go na oczy nie widziałeś. :/
Ja miałem okazję pomacać go kilka miesięcy temu we Frankoni. Z tego co zaobserwowałem i wybadałem jest to wypisz wymaluj system...... Hatsana :shock: Wersja która oglądałem miała dopisek Elite, różniła się tym że miała nakładkę na lufę podobną do tej z Hatsana 95 oraz nakładki na osadzie w miejscach chwytu kopiuj/wklej z Hatsana Strikera.
Także podsumowując, na bank jest to jakaś odmiana któregoś z Hatsanów robiona dla Browninga. Hatsan już kiedyś zrobił podobny manewr wypuszczając dla Turcara model HTS, i też wszyscy piali że to na bank chinol, a tu proszę co się okazało........... 8-)

Swoją drogą wcale by mnie nie zdziwiło jakby potencjalny właściciel niby to Amerykańskiego Browninga miał problem przyznać że jego sprzęt ma Tureckie korzenie. :P
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

Chyba sobie rękę odgryzę, że do Slavii namawiam :-? , ale widzisz Dominik na rosnącą cenę jest sposób - kupić jak najszybciej. :! Potem rosnąca cena może Cię nawet cieszyć. :lol: Z tego co widzę to sklepie Colosus jest za 665zł.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Nabuchodonozor pisze: jest to wypisz wymaluj system...... Hatsana
... i owszem ... pierwszej generacji . Ciężki tłok , kopie jak muł . Będzie zabijał lunety :! Szkoda kasy za sam wygląd .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
TiGorilla

Post autor: TiGorilla »

Witaj
Kolego z własnego doświadczenia mogę doradzić żebyś kupił slavię 634, ponieważ jeśli to Cię nie zakręci to zawsze możesz sprzedać z niewielką stratą. Slavia to mój pierwszy karabinek i nadal go mam i chętnie z niego strzelam zarówno z otwartych jak iż lunetką.
Proponuje Ci zakup z Cekausa i "czarach", może i trochę drożej niż z rynku lecz gwarancja trafiania jest tego warta. Pamiętaj karabinek kupujesz jeden na dość długi czas więc warto dołożyć i się cieszyć dobry karabinkiem niż żałować iż nie poczekałem i nie doskładałem.
Pozdrawiam
Jarek
PS. starej nie wyrzucaj tylko zrób, zobaczysz jaka to jest frajda zrobić samemu karabinek :)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Normą jest, że nowi userzy pytają o jakiś wynaleziony w kącie allegro, niszowy karabinek i za żadne skarby nie słuchają doświadczonych Kolegów, bo przecież tak naprawdę, to już wybrali i oczekują tylko potwierdzenia...a więc ułatwmy im to, niech kupią i wreszcie przekonają się, że nie mieli racji...to ich pieniądze, niech robią co chcą, na własny rachunek, we własnym ogródku...
Awatar użytkownika
Cortez

Żeby nie być gołosłownym...za tę kasę masz ucywilizowanego Harnasia z DOC-em na zaprzyjaźnionym forum:

http://www.e-tawerna.pl/viewtopic.php?p ... 8d7#179035

Bez porównania. ;)
Awatar użytkownika
DZIKIslupsk
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: DZIKIslupsk »

Konkretnie ten Hatsan był i u mnie zanim trafił dalej. Ja jakoś nie potrafiłem się z nim zaprzyjaźnić, a w zestawieniu ze Slavią 630 którą wtedy posiadał Hiszpan wypadał kiepsko.
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
Awatar użytkownika
Cortez

DZIKIslupsk pisze:...w zestawieniu ze Slavią 630 którą wtedy posiadał Hiszpan wypadał kiepsko.
Ze Slavią - czy z Hiszpanem, jako operatorem??? :P
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Cortez pisze:
DZIKIslupsk pisze:...w zestawieniu ze Slavią 630 którą wtedy posiadał Hiszpan wypadał kiepsko.
Ze Slavią - czy z Hiszpanem, jako operatorem??? :P
... ze Slavią :! ... mnie do hatsana nie porównuj :lol: .... Dziki miał okazję postrzelać jednocześnie i z Hatsana i mojej (tzn. Konradowej) Slavii . Nijak się tego niestety nie da porównać , co by tam kto nie opowiadał :P
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Cortez

Hiszpan63 pisze:...ze Slavią :!
Ależ to jasne! Ale jak się ma do "Browninga" za 600 zł ???