Tytan LB600 Cal.4,5mm Czy było warto?

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
jarek1300
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: jarek1300 »

BSA Super Sport - fajny karabinek dał mi dużo przyjemności ze strzelania i doprowadził do zakupu kolejnych fajnych karabinków ;) .
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Boxer pisze:

A na jakie odległości średnio strzela się bez lu
...dokąd nam wzrok pozwala...albo przyrządy nie przesłonią całkowicie celu...jak byłem małą dziewczynką, to cały tor HFT na otwartych robiłem :P
Awatar użytkownika
green_thunder

jarek1300 pisze:BSA Super Sport - fajny karabinek dał mi dużo przyjemności ze strzelania i doprowadził do zakupu kolejnych fajnych karabinków ;) .
...Jarek - ta besa ma ciekawą historię, do dziś bywa na Bemowie :mrgreen:
Awatar użytkownika
jarek1300
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: jarek1300 »

green_thunder pisze:
jarek1300 pisze:BSA Super Sport - fajny karabinek dał mi dużo przyjemności ze strzelania i doprowadził do zakupu kolejnych fajnych karabinków ;) .
...Jarek - ta besa ma ciekawą historię, do dziś bywa na Bemowie :mrgreen:
W takim razie możemy dokładnie prześledzić historię tego karabinka :)
Awatar użytkownika
green_thunder

Warszawa >Rzeszów(?)> Warszawa Mokotów/Siekierki>Warszawa/Bemowo...tyle wiemy ;), wstawienie metalowej muszki, wymiana sprężyny na norikowską, znów wymiana po pęknięciu (nie wiem, na jaką), obecny właściciel pmarek...a jaki twardziel, odsprzedać nie chciał i nie chce :P
Obrazek

...to jej robota na 30 m czterema śrutami roztrzaskała pędzelek szkolny do farbek... ;)paintballe też dostawały
(strzelnica w Małogoszczu, w lesie - myśliwska)
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

Nie każdy chce sprawdzać czy ta zabawa go kręci kupując od razu karabinek za grube setki czy tysiące . Problemem jest to, że gdy się marnie trafi to za 170 zł można się skuteczniej zniechęcić niż zachęcić . Ja też zaczynałem od Tytana WF 600 / ta sama seria ale z dolnym naciągiem /, ale od razu z założeniem rozbiórki i przeróbek , bez dbania o utrzymanie gwarancji . Dzisiaj , na 10m , skupiam w 5-cio groszówce . Reasumując , chcąc od razu strzelać bez dokręcania śrubek , lepiej kupić "używałkę" za ok . 250 zł z dobrych rąk .
Awatar użytkownika
januszmariusz

Post autor: januszmariusz »

@Boxer napisał
Cyt:Już na drugi dzień po kupnie wystrzeliłem ok 1/3 paczki śrutów Diabolo(250szt) po czym zauważyłem ,że gdy nacisnąłem śrubkę znajdującą się przy spuście ,to cały cylinder
"wychodził do góry" :shock: musiałem ją skręcić ,gdy to zrobiłem okazało się ,że jeszcze muszę po dokręcać śruby od przedniego chwytu.

Ano widzisz jak się na początku nie przeglądnie nowego nabytku to tak to wygląda a co nie świadczy że wiatrówka je do d..y . Takie przypadłości to raczej norma w tanich wiatrówkach .
Zalecam Ci rozebranie systemu wyczyszczenie z oleju jakim była zalana fabrycznie a który służy tylko jako konserwacja magazynowa przed skorodowaniem.
Tak więc przesmaruj system od nowa (wystarczy smar molibdenowy ) cena kilka zł w sklepach z akcesoriami samochodowymi i klej do gwintów na śruby (loktite niebieski ) który zapobiegnie wykręcaniu się śrub . Tak przygotowaną wiatrówką możesz już pomyśleć o sprawdzeniu jej celności ( skupieniu) a na pewno będziesz bardziej zadowolony ;) miłej zabawy :)
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Awatar użytkownika
arturio111
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: arturio111 »

januszmariusz pisze: Zalecam Ci rozebranie systemu wyczyszczenie z oleju jakim była zalana fabrycznie a który służy tylko jako konserwacja magazynowa przed skorodowaniem.
Tak więc przesmaruj system od nowa (wystarczy smar molibdenowy ) cena kilka zł w sklepach z akcesoriami samochodowymi i klej do gwintów na śruby (loktite niebieski ) który zapobiegnie wykręcaniu się śrub .
Żeby nie ładować więcej kasy w dmuchawkę którą zanabyłeś loktite zastąp lakierem do paznokci, wystarczy i nie podniesie kosztów :) Jak poskręcasz i przesmarujesz pewnie i tak się będziesz świetnie bawił. Ja przez wiele lat strzelałem z najdziwniejszych wynalazków i trafiałem raz za razem bo nikt mi nie powiedział że nie da się z tego trafić.......miej i się ciesz, jak dojdziesz do wniosku że zabawa Ci się podoba to poszukaj czegoś co zaspokoi Twoje ambicje na jakiś czas.
stareńkie HW35 :) Gamoń PR-45, Walther CP88