Zakup na początek .
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- Ściepnik
-
to, że się zarejestrowałem dziś nie znaczy, że jestem na forum 1,5 godziny... czytałem bez rejestracji... Mam nadzieję, że nie popełniłem kolejnej "gafy" i tak jak się dowiedziałem, że nie jest w dobrym tonie pytanie forumowiczów o to czy dany sprzęt, w danej cenie warto kupić to i czytać bez rejestracji nie należy...
-
To nie jest jakiś Onet, tylko forum koleżeńskie i jako nowy Kolega powinieneś się przywitać.
Jeśli, Ty Nas nie olejesz, to My Ciebie, też potraktujemy poważnie.
Jeśli, Ty Nas nie olejesz, to My Ciebie, też potraktujemy poważnie.
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
-
...nie, zakazu nie ma, jest tylko taki nakaz etyczny, żeby się przedstawić, napisać skąd się jest, czy już coś się wie, czy żóltodziób...ot, taka kindersztuba...mila pisze:czytałem....
Czy jest jakiś zakaz aby zapytać (wyklepać na klawiaturze) czy dany sprzęt w danej cenie jest warty zakupu?
...osobiście za 630 dałbym max.400 zł...a luneta w komplecie to naciągactwo, bo każdy ma swoje preferencje...
-
w takim razie przepraszam.... nie siedzę na forach więc i moje obycie w tym temacie nijakie.... :-)
WITAM ZATEM WSZYSTKICH !!!
jestem żółtodziób totalny... Choć kiedyś w technikum wystrzelałem z KBKsu (bodajże..) 1 miejsce w szkole... :-)
Piszesz, że 400 zł max... No powiem szczerze, że po tym jak zachwalał w swoim referacie niejaki Hiszpan te 630 to sądziłem że te 700zl warto za to "cudo" wydać.... i teraz mam dylemat... :-)
wiatrówka będzie typowo rekreacyjna. postrzelać od czasu do czasu z przyjaciółmi a może i żona się skusi? :-) a i syn ma 6 lat... może mu się spodoba? :-)
WITAM ZATEM WSZYSTKICH !!!
jestem żółtodziób totalny... Choć kiedyś w technikum wystrzelałem z KBKsu (bodajże..) 1 miejsce w szkole... :-)
Piszesz, że 400 zł max... No powiem szczerze, że po tym jak zachwalał w swoim referacie niejaki Hiszpan te 630 to sądziłem że te 700zl warto za to "cudo" wydać.... i teraz mam dylemat... :-)
wiatrówka będzie typowo rekreacyjna. postrzelać od czasu do czasu z przyjaciółmi a może i żona się skusi? :-) a i syn ma 6 lat... może mu się spodoba? :-)
-
Gdybym polował na Slavię 630, to bez wahania dałbym za ten zestaw do 600 zł (bo ja lubię Slavki, w przeciwieństwie do Roberta
). Duży plus, bo Slavka po Cekausie, jeśli faktycznie wypluła 3 paczki śrutu, to jest nówka i tylko brać i strzelać bez zaglądania do środka. Ta lupka na tym sprzęcie też się dobrze sprawdzi. Ale gdzie ta cena 700 zł? Bo widzę, że licytacja od złotówki, bez kup teraz.
Edit
"sądziłem że te 700zl warto za to "cudo" "
700 zł kosztuje nowa+ przesyłka, dlatego, mimo lupki, tyle bym nie dał.
A Hiszpan opisał sprzęt, jak dla mnie, obiektywnie. Warto kupić tę Slavię. Do rekreacji, dla całej rodziny, to dobry wybór.

Edit
"sądziłem że te 700zl warto za to "cudo" "
700 zł kosztuje nowa+ przesyłka, dlatego, mimo lupki, tyle bym nie dał.
A Hiszpan opisał sprzęt, jak dla mnie, obiektywnie. Warto kupić tę Slavię. Do rekreacji, dla całej rodziny, to dobry wybór.
Ostatnio zmieniony 2014-03-10, 11:59 przez PiTTer, łącznie zmieniany 1 raz.
Komu dzwonią, temu dzwonią..
-
Robert miał chyba na myśli sam karabinek - jako ogólnie na forach znany malkontent Slavek...
Raczej chodziło o opłacalność kupna kompletu - bo tu już grają dużą rolę indywidualne preferencje.
A niejaki Hiszpan robi chyba najlepsze wersje Slavii, czyli: Ultra. Wielu kolegów z nich strzela z powodzeniem i sobie chwalą. Sam też co niedziela strąca z takiej 630 kapselki na 50m...

A niejaki Hiszpan robi chyba najlepsze wersje Slavii, czyli: Ultra. Wielu kolegów z nich strzela z powodzeniem i sobie chwalą. Sam też co niedziela strąca z takiej 630 kapselki na 50m...

Ostatnio zmieniony 2014-03-10, 11:57 przez Cortez, łącznie zmieniany 1 raz.
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
-
- Ściepnik
... nie przesadzaj Roberciegreen_thunder pisze:...osobiście za 630 dałbym max.400 zł...a luneta w komplecie to naciągactwo, bo każdy ma swoje preferencje...

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
- Ściepnik
... już nie z takiejCortez pisze:Sam też co niedziela strąca z takiej 630 kapselki na 50m...

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
... często nie tam , gdzie celujemy

-
-
A cóż oni w tej Ceskiej Zbrojovce takiego wynaleźli, żeby tym mianem określać Slavie?green_thunder pisze:o tym czeskim wynalazku

-
-
To im akurat wyszło, jakoś nie mogę załapać kontekstu. Pewnie, że Cię nie znam, ale wiem już, że lubisz polemizować na temat Slaviigreen_thunder pisze:Chińczykom jeszcze parę rzeczy nie wyszło...porcelana, proch...

Koniec tego OT, przepraszam i już od teraz, wyłącznie na temat.
-

...no, to na temat - o to jakoś nikt się nie bije: http://tablica.pl/oferta/wiatrowka-slav ... a962ee68d8
...a to, że nieznany ? jak to na takich portalach bywa...
-
Gdyby to ogłoszenie było, jak kupowałem swoją, to może bym się zastanawiał. Dla mnie było priorytetem, aby karabinek zaliczył Cekaus (w tym z Tablicy tego nie ma, jeśli by doliczyć koszty przesyłek i "czarowania" to już ten sprzęt się nie opłaca w zakupie), używane wchodziły jak najbardziej w grę. Sprzedający (na Tablicy) napisał, że wystrzelone było 200 szt. śrutu a nic o roku produkcji wiatrówki. W dodatku, nie mam pojęcia, do czego ma służyć to podklejenie jakąś taśmą lufy pod muszką i przy spuście? Sprzedający na Allegro ma przynajmniej 100% pozytywnych opinii i jak dla mnie, to lepsza alternatywa (pewniejszy sprzęt i to w komplecie, a także pewniejsza transakcja) za podobne pieniądze.