Zakup na początek .

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
forestkorsze
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: forestkorsze »

mila, Jest tu tyle informacji na temat SLAVI, że by Ci dnia zabrakło na przeczytanie, a Ty jesteś na forum zaledwie półtora godziny i twierdzisz, że przeczytałeś.

Troszkę własnej inwencji, chęci .
[scroll]# GAMO FALCON # SLAVIA 634#[/scroll]
mila

Post autor: mila »

to, że się zarejestrowałem dziś nie znaczy, że jestem na forum 1,5 godziny... czytałem bez rejestracji... Mam nadzieję, że nie popełniłem kolejnej "gafy" i tak jak się dowiedziałem, że nie jest w dobrym tonie pytanie forumowiczów o to czy dany sprzęt, w danej cenie warto kupić to i czytać bez rejestracji nie należy...
Awatar użytkownika
AdamWawa

Post autor: AdamWawa »

To nie jest jakiś Onet, tylko forum koleżeńskie i jako nowy Kolega powinieneś się przywitać.
Jeśli, Ty Nas nie olejesz, to My Ciebie, też potraktujemy poważnie.
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

mila pisze:czytałem....
Czy jest jakiś zakaz aby zapytać (wyklepać na klawiaturze) czy dany sprzęt w danej cenie jest warty zakupu?
...nie, zakazu nie ma, jest tylko taki nakaz etyczny, żeby się przedstawić, napisać skąd się jest, czy już coś się wie, czy żóltodziób...ot, taka kindersztuba...
...osobiście za 630 dałbym max.400 zł...a luneta w komplecie to naciągactwo, bo każdy ma swoje preferencje...
mila

Post autor: mila »

w takim razie przepraszam.... nie siedzę na forach więc i moje obycie w tym temacie nijakie.... :-)

WITAM ZATEM WSZYSTKICH !!!

jestem żółtodziób totalny... Choć kiedyś w technikum wystrzelałem z KBKsu (bodajże..) 1 miejsce w szkole... :-)

Piszesz, że 400 zł max... No powiem szczerze, że po tym jak zachwalał w swoim referacie niejaki Hiszpan te 630 to sądziłem że te 700zl warto za to "cudo" wydać.... i teraz mam dylemat... :-)

wiatrówka będzie typowo rekreacyjna. postrzelać od czasu do czasu z przyjaciółmi a może i żona się skusi? :-) a i syn ma 6 lat... może mu się spodoba? :-)
PiTTer

Post autor: PiTTer »

Gdybym polował na Slavię 630, to bez wahania dałbym za ten zestaw do 600 zł (bo ja lubię Slavki, w przeciwieństwie do Roberta :P ). Duży plus, bo Slavka po Cekausie, jeśli faktycznie wypluła 3 paczki śrutu, to jest nówka i tylko brać i strzelać bez zaglądania do środka. Ta lupka na tym sprzęcie też się dobrze sprawdzi. Ale gdzie ta cena 700 zł? Bo widzę, że licytacja od złotówki, bez kup teraz.

Edit

"sądziłem że te 700zl warto za to "cudo" "
700 zł kosztuje nowa+ przesyłka, dlatego, mimo lupki, tyle bym nie dał.
A Hiszpan opisał sprzęt, jak dla mnie, obiektywnie. Warto kupić tę Slavię. Do rekreacji, dla całej rodziny, to dobry wybór.
Ostatnio zmieniony 2014-03-10, 11:59 przez PiTTer, łącznie zmieniany 1 raz.
Komu dzwonią, temu dzwonią..
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Robert miał chyba na myśli sam karabinek - jako ogólnie na forach znany malkontent Slavek... :P Raczej chodziło o opłacalność kupna kompletu - bo tu już grają dużą rolę indywidualne preferencje.

A niejaki Hiszpan robi chyba najlepsze wersje Slavii, czyli: Ultra. Wielu kolegów z nich strzela z powodzeniem i sobie chwalą. Sam też co niedziela strąca z takiej 630 kapselki na 50m... ;)
Ostatnio zmieniony 2014-03-10, 11:57 przez Cortez, łącznie zmieniany 1 raz.
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

green_thunder pisze:...osobiście za 630 dałbym max.400 zł...a luneta w komplecie to naciągactwo, bo każdy ma swoje preferencje...
... nie przesadzaj Robercie :! ... za półroczny karabin 400 zł :shock: ... a optyka mimo , że niskobudżetowa , to akurat w sam raz do tego karabinu . Gdyby poszła za 700 zł w zestawie , to by była dobra cena ... :P
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Cortez pisze:Sam też co niedziela strąca z takiej 630 kapselki na 50m... ;)
... już nie z takiej :P ... ale będzie strącał z takiego samego systemu :lol:
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
green_thunder

No dobra - mentalnie nie dałbym więcej (podobnie zresztą kupowałem), jak napisał Cortez, chodziło mi o sam karabinek, bo np. montaż SM59 będę zawsze wychwalał ;)
(swoją drogą dobrze mi wychodzi wydłużanie każdego tematu o tym czeskim wynalazku :P) Obrazek
...to jedna z moich byłych...
PiTTer

green_thunder pisze:o tym czeskim wynalazku
A cóż oni w tej Ceskiej Zbrojovce takiego wynaleźli, żeby tym mianem określać Slavie? :oops: Dla mnie, wynalazki to są chińskie (są wyjątki), a czeskie karabinki zasługują na miano bardzo udanych, ponadczasowych konstrukcji. Już o ich celności nie wspominając ;)
Awatar użytkownika
green_thunder

...nie znasz mnie jeszcze...a Chińczykom jeszcze parę rzeczy nie wyszło...porcelana, proch...
PiTTer

green_thunder pisze:Chińczykom jeszcze parę rzeczy nie wyszło...porcelana, proch...
To im akurat wyszło, jakoś nie mogę załapać kontekstu. Pewnie, że Cię nie znam, ale wiem już, że lubisz polemizować na temat Slavii :mrgreen: I jeszcze mi się o uszy obiło w różnych tematach, że "swój" z Ciebie chłop, ale lubisz docinać, ja czasem też ;)
Koniec tego OT, przepraszam i już od teraz, wyłącznie na temat.
Awatar użytkownika
green_thunder

;)
...no, to na temat - o to jakoś nikt się nie bije: http://tablica.pl/oferta/wiatrowka-slav ... a962ee68d8
...a to, że nieznany ? jak to na takich portalach bywa...
PiTTer

Gdyby to ogłoszenie było, jak kupowałem swoją, to może bym się zastanawiał. Dla mnie było priorytetem, aby karabinek zaliczył Cekaus (w tym z Tablicy tego nie ma, jeśli by doliczyć koszty przesyłek i "czarowania" to już ten sprzęt się nie opłaca w zakupie), używane wchodziły jak najbardziej w grę. Sprzedający (na Tablicy) napisał, że wystrzelone było 200 szt. śrutu a nic o roku produkcji wiatrówki. W dodatku, nie mam pojęcia, do czego ma służyć to podklejenie jakąś taśmą lufy pod muszką i przy spuście? Sprzedający na Allegro ma przynajmniej 100% pozytywnych opinii i jak dla mnie, to lepsza alternatywa (pewniejszy sprzęt i to w komplecie, a także pewniejsza transakcja) za podobne pieniądze.