Witam,jestem na tym forum nowy ,jeżeli zle zamieszczam temat to przepraszam i prosze o przeniesienie.
A wiec ostatnio naszła mnie ochota na wiatrówke.Czytałem już o wielu i nie do końca wiem wszystko na temat niektórych modeli.Myślałem o czymś z sredniej półki np: slavia 634 jednak opinie są ,że to nie dopracowane prowadnica ,muszka za niska i wiele innych poprawek trzeba do niej wprowadzac,pewnie jak w wielu innych ale jak za sprzet za 800 zl to wydaje mi sie ,że za duzo w niej niedopatrzeń i trzeba troche jeszcze wnią włożyc a narazie budżet mnie troche ogranicza.Ale do rzeczy:Zwróciłem uwage na modele Crosmana takie jak:
Copperhead 4,5
Remington Vantage 4,5
Quest 4,5
I teraz mam pytanie oczywiscie dowiedziałem sie juz ze sa to kopie słynnego gamo,bmk-19,itp
Chodzi mi głównie czy systemy są w każdej z nich takie same Quest jest z nich najstarszy bodajże ale myślałem o nim najbardziej i pytanie czy ma metalowy spust jak gdzies pisało bo podobno w copperhead i remington są juz plastikowe.
Prosiłbym o wypisanie różnic tych trzech modeli interesuje mnie też Vo każdej.
Oraz czy posłuży mi troche czasu bez awaryjnie jak na sprzet sredniej klasy chinka.
Dodam ,że nie strzelam dużo raczej rekreacyjnie kiedyś posiadałem takie cudo jak powszechnie poważany ;p lider-23 ale trafil mi sie naprawde model nawet nawet strzelał wmiare celnie z otwartych do 30 m ale skończył swój żywot po ok 2500 srucin.
Najbardziej spodobał mi sie Quest ,którego już dosyc mało w sklepach,ten kto go ma moze sie o nim bardziej wypowiedziec. Na początek szukam raczej sprzetu do max 400 zł i strzelac z serii dopiero potem jakies przeróbki no oczywiście nie mówie ,że go nie przesmaruje itp ,ale zabardzo grzebac mi sie nie chce jak na razie.
Możecie też podac inne modele warte uwagi do 400-500zl
Dodam ,że oglądałem oczywiscie w internecie wszystkie karabinki w tej cenie i tylko te mi przychodza do głowy.Chodzi mi głównie o celny karabinek chociaż mocy do bicia puch też by sie przydało.Z góry dziekuje za odp.
A i przepraszam za interpunkcje ze wzgledu na zepsuty klawisz alt.
Pomoc w wyborze sprzetu.
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
-
-
- Ściepnik
Copperhead, Vantage, Quest to róże wariacje tego samego systemu, wielokrotnie opisanego. Opisy tuningu zarówno systemu oraz spustu są dostępne na każdym forum o tematyce wiatrówkowej jak i różnych stronach hobbistycznych.
Więc nie widzę powodu kolejny raz pisać o tym samym.
Chcesz więcej detali to się przyłóż troszkę do samodzielnego wyszukania i czytania materiałów.
Pamiętaj
google twoim przyjacielem.
Każda nowa wiatrówka wymaga "tuningu" większego lub mniejszego, aby służyła nam jak najlepiej.
Przy rejestracji zaakceptowałeś regulamin, więc wypadało by się przywitać w odpowiednim dziale.
PS. Do interpunkcji nie wiele się przydaje klawisz ALT. Więc bez ściemy proszę.
Więc nie widzę powodu kolejny raz pisać o tym samym.
Chcesz więcej detali to się przyłóż troszkę do samodzielnego wyszukania i czytania materiałów.

Każda nowa wiatrówka wymaga "tuningu" większego lub mniejszego, aby służyła nam jak najlepiej.
Przy rejestracji zaakceptowałeś regulamin, więc wypadało by się przywitać w odpowiednim dziale.
PS. Do interpunkcji nie wiele się przydaje klawisz ALT. Więc bez ściemy proszę.
Ostatnio zmieniony 2014-04-19, 20:27 przez JesperKyd, łącznie zmieniany 4 razy.
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... 

-
-
Dzieki za info co prawda troche obrzezane ,ale są juz takie tematy przyznaje , jak możecie to sie jescze wypowiadajcie.A i jescze jedno nie ma to wiekszego znaczenia ale JesperKyd może zle to wyrazilem jako interpunkcja ale poprostu nie moge pisac np: ci,si,eł,oł, nie wiem dlaczego,chodzi o kreski i ogonki oczywiście i dodam ze orlem poprawnego pisania też nie jestem,ale sie staram jak moge.Wiecej nie pisze nie to forum ;d. Pozdrawiam
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik

W sumie to te karabinki różnią się tylko nazwą i posiadaniem muszki w stosunku co do Summita,więc czego by nie wybrał będzie miał coś w rodzaju Ryżowca

alano1337 pisze:Copperhead 4,5
Remington Vantage 4,5
Quest 4,5
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22