Ten Tytan, podobnie jak konstrukcyjnie taki sam Tytan WF600 z plastusiową osadą, ma jedną zaletę w stosunku do " B coś tam " - skuteczną blokadę spustu w momencie wkładania śrutu po zapięciu tłoka . Jeśli nie masz warunków do dłubania to sobie odpuść na korzyść bardziej markowej używałki . SKUTECZNY zasięg 50 m jest dla tych karabinków po za zasięgiem .
Mój Tytan WF600 wymagał wykonania korony lufy, bo wcześniej śrut na tarczy lądował bokiem. Powodem był tępy nóż chińskiego tokarza który zostawił w otworze lufy grad zawinięty do środka . Twardy spust z długą drogą nie sprzyja celności, więc wymaga wykonania stosownej pracy. Wykonałem sporo innych prac / jak np. prowadnice z Tarnamidu / Które pozwoliły mi na fajną zabawę wiatrówką w zimie, w pomieszczeniu, na dystansie 10 i 20 m. Nie oddałem sztuki na gwarancji bo lubię wyzwania . Jeśli masz podobny charakter to polecam.
Niestety przy kasie nie jestem, nie każdy jest w stanie od ręki wydać ok 1000 zł najgorsze jest to że za 500zł da się KBKS-a kupić co jest pewno celniejszy i mocniejszy od wiatrówki za 2 tysiące xD ale trzeba mieć pozwolenie xD A np. Air master 90 tg?
A za 400-500 zł kupiłby już coś takiego?
FochJoker pisze: za 500zł da się KBKS-a kupić co jest pewno celniejszy
To dążenie do mocy i celności na długie dystanse jest zastanawiające . Czy chodzi o polowanie na zwierzątka / niewielkie /, czy o konkurowanie z kolegami ? Bo jeśli o konkurowanie to można konkurować w regułach olimpijskich na 10 m i mieć 100 % satysfakcji z pokonania konkurencji.
Ostatnio zmieniony 2014-05-10, 20:42 przez Filo, łącznie zmieniany 1 raz.
Dodam jeszcze, że gdy okażesz się najlepszy na 10 m z czegokolwiek, to okażesz się też najlepszy na 50 m z każdego karabinka / byle tego samego / choćby to był Tytan Elite TG.
Michał, chyba miało być z dwoma wyrazami odwrotnie
Na szczęście tego forum to nie dotyczy.
Nie wiem jakie Kolega ma zamiary, ale żeby chciał chociaż trochę poczytać temat o zakupie wiatrówki niskobudżetowej, to by bardziej mógł się określić .
...nie, Łukaszu, "stary wyga" takich błędów nie robi, po prostu klimatycznie dostosowałem się do postu oraz opisu w ogłoszeniu, którego widocznie nie dałeś rady przeczytać