Zakup wiatrówki sprężynowej Weihrauch HW97k black line

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Strzyga pisze: podziwiałam piękną fakturę drewna
Strzyga pisze:drewienko swoje waży.
Strzyga pisze:policzek chyba milej przytulać do drewna,
... poczekam , aż odwalisz kilka tur zawodów , w różnych warunkach :idea: Jeżeli od razu nie będziesz o to dbać , to szybko zczochrasz to drewienko .

Pod tym względem przewagę ma osada polimerowa . I akurat w przypadku HW97 black Line jest ona pełna , więc nie występuje efekt pudła rezonansowego .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

...eee, tam - występuje :P ...a co się robi na zawodach z karabinkiem, że ma osadę szlag trafić :shock: ...bo chyba od stanie i opierania na stopie, jak ktoś pasa nie ma, nie stanie się jak szmergiel...za ile by strzelba nie była, to jednak nikt rozmyślnie jej nie harata...
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

Przemku,Koleżanka Strzyga raczej baki zarostem nie zetrze... :P :P :P
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mironTG »

A ja jako że posiadam karabinek w wersji 97 KT polimerowa osada, polecam caałym pyskiem zaopatrzenie się w ten model a śrut tylko JSB 4,52 i trafiasz z 50 m w kapsle. Super sprzęcicho jak pytanko to na 503 734 549.
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.

( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
bimberoman

Post autor: bimberoman »

No dobra, załóżmy że wyćwiczymy się tak, że z 50m będziemy kładli kapsel, a jaką lupkę polecacie do strzelania na taki i bliższe (25-30m) dystanse? W sklepie polecili nam takie coś: Vortex Crossfire II 3-9x40, w sumie chyba dobra firma? Czy da się znaleźć coś w podobnej jakości i trochę niższej cenie? Np. coś z tanszych bushenlli - np. modele sportsman?
Awatar użytkownika
blind1

Post autor: blind1 »

green_thunder pisze:
blind1 pisze:Śliczności.
...no cóz, nie dyskutujemy o gustach..."sliczności" :shock:
... i tu cię Robercie zaskoczę, to że osada jest czarna nie oznacza że od razu musi być polimer. :mrgreen:
Osada w karabinkach modelu który posiadam Daystate Air Wolf MVT Tactical jest drewniana. :idea: :idea: :idea:
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Ej, Piotrek - czarna a polimerowa to różnica :roll: Do kolorku nic nie mam, odrzuca mnie tylko plastik :P
Awatar użytkownika
blind1

Post autor: blind1 »

green_thunder pisze:odrzuca mnie tylko plastik :P
A mnie nie Robercie, trzeba być otwartym na innowacje
Obrazek
Awatar użytkownika
mironTG
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: mironTG »

Na moim siedzi właśnie Bushnellek i jest miodnie. Pan Piotrowski mi go wzmocnił i ,,wyostrzył'' jest dobry w swojej robocie.
Strzelam bo lubię :-) AR 50 PCP.

( Celuj w księżyc- jeśli nie trafisz, trafisz między gwiazdy )
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

W cenie do 500 za nową lupę bezkonkurencyjny jest doc.
Diablik + Waver v10 2-10x38
bimberoman

Ta doc to jest delta optical classic tak? A w porównaniu do tego Vortexa? Bo czasami lepiej dołożyć do tych 500 zł to 150 i mieć spokój na całe życie, żeby później tego doc'a nie wymieniać niepotrzebnie na coś lepszego :)
Awatar użytkownika
maximus

Doc to Delta. Jest lepsza od tego konkretnego vortexa jeśli chodzi o rozdzielczość i jasność jak i szerokość pola widzenia.
bimberoman

I na tym konkretnym weihrauchu krzyż by się w niej (w delcie optical classic) nie położył? Czyli ten vortex to przedrożony w sumie w stosunku do możliwości tak? Właśnie, jak to z tym tym kładzeniem się krzyża w tańszych lunetach. Te wiatrówki mają trochę kopa ale naprawdę może się tak zdarzyć?
Awatar użytkownika
maximus

Delta ma dobrą egzekwowalna gwarancję, sprawdzona przez wielu użytkowników. Krzyż może paść zawsze i w każdej lupie ale doc to twardy zawodnik. Tak że kupuj i nie drąż tematu :)
bimberoman

No więc sprzęt przyjechał, niestety z nie taką lunetą bo sklep się pomylił :) Ale spróbowaliśmy się chwilę pobawić i ustawiliśmy ją na 20 metrach na zero:
Po chwili wprawy z totalnie amatorskiej, widocznej na dalszych zdjęciach podpórki udało się wystrzelać to:
Obrazek Obrazek
Dzisiaj chwilę popykałem na 35 metrów, bez przestawiania lunety:
Obrazek
Stanowisko strzeleckie:
Obrazek

Mam dla Was jeszcze pytanie: czy jeśli luneta ustawiona jest dla osoby praworęcznej w zerze, to lewo ręczna będzie strzelać 10 cm w lewo? Bo mój kolega jest leworęczny, i gdy ustawiłem lunetę na siebie, bo biła w 5cm w prawo, na zero to on przy celowaniu w środek tarczy trafiał zawsze 10 cm w lewo :) Wydaje mi się że to przez to nie trafiał, bo skupienie ma dobre.