Proszę o poradę

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

Oj. :( Mój motorek służy już tylko do słuchania , jak pięknie pracuje .
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

młotek pisze:O wrażeniach na temat takich strzelań, to proponuję powstrzymać się do siedemdziesiątki.
Dopiero wówczas będą miarodajne.
... tak , tak oczywiście . Można jeździć strzelać i bawić się w każdych warunkach lub siedzieć w ciepłym fotelu i rozkminiać dlaczego inni się cały czas bawią a ja nie ... :P

Jak będę miał 70-tkę , to będę wnukom pokazywał , że w ich wieku to się wojowało przy -35*C nie przez trzy godziny , tylko trzy dni non-stop ... :P
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Lepiej się zużyć niż zardzewieć
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Gebi »

maximus pisze:Lepiej się zużyć niż zardzewieć
Jedno nie wyklucza drugiego ;)
Z biegiem czasu zaczniesz się przekonywać, że poglądy na niektóre kwestie filozoficzno-egzystencjalne się jednak zmieniają.
Całkowicie zgadzam się z Czcigodnym Kolegą młotkiem - potrzeba perspektywy, czasowej perspektywy, by wyciągać wnioski z naszych "postępków" w przeszłości ;)
Awatar użytkownika
maximus

Jak to jest w Biblii napisane "siwa broda nie czyni medrca"
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

maximus pisze:Jak to jest w Biblii napisane "siwa broda nie czyni medrca"
Nie o mądrości pisałem :)
O doświadczeniu życiowym i ewoluujących poglądach na siebie, innych, otaczającą nas rzeczywistość. Nie o teorię, przysłowia ludowe, slogany i powszechnie przyjęte "prawdy" chodzi (często mijające się z faktami), a o dającą się zaobserwować powtarzalnie prawidłowość.
Awatar użytkownika
maximus

Patrz a mawiają że przysłowia są mądrością narodu. Wiadomo że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Tylko czy mamy siedzieć i gnuśnieć żeby na starość nie odczuwać tego skutków? To wbrew naturze człowieka. Człowiek musi zdobywać, poznawać, odkrywać. Idąc tym torem to do ameryki byśmy nie odkryli bo to niebezpieczne było płynąć tak w nieznane.
Awatar użytkownika
blind1

Post autor: blind1 »

fantazja555 pisze: Mam kandara w domu 4x32 dostałam kiedyś od siostry na urodzinki. Do tej pory zawsze strzelałam z otwartych przyrządów .
I bardzo dobry na początek celowniczek, spokojnie do 50m w kapselki można pykać. Kup tylko jakiś osiowy montaż jednoczęściowy.
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Gebi pisze:potrzeba perspektywy, czasowej perspektywy
...z całym szacunkiem - a nie wpadło nikomu do głowy, że niektórzy z nas ją już mają...niekoniecznie są "greenhorns"...

...i oczywista popieram Piotrka (blinda), ale nie chciałem czytać reakcji zwolenników innych, słusznych marek, więc nie pisałem :P
Ostatnio zmieniony 2014-09-03, 20:13 przez green_thunder, łącznie zmieniany 1 raz.
młotek

Post autor: młotek »

Hiszpan63 pisze: Jak będę miał 70-tkę , to będę wnukom pokazywał , że w ich wieku to się wojowało przy -35*C nie przez trzy godziny , tylko trzy dni non-stop ... :P
Z całego serca życzę.

Swoim również będę miał co opowiadać (nigdy nie siedzę bezczynnie, jednak to czym się zajmuję zależy teraz zwłaszcza od warunków pogodowych).
Dyskretnie jednak pominę te swoje wyczyny, które z perspektywy czasu określam dzisiaj mianem idiotyzmu.
Tak dla ich dobra (choć wiem, że i tak sami będą robić podobne durnoty).
Awatar użytkownika
jimi krewetka
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: jimi krewetka »

młotek pisze:Dyskretnie jednak pominę te swoje wyczyny, które z perspektywy czasu określam dzisiaj mianem idiotyzmu.
Kolega, otwierałeś browary zębami?!
Weihrauch HW 97 KT + Delta Optical Titanium 4-16x42 MD, Tanfoglio Witness 1911
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

green_thunder,
...z całym szcunkiem - a nie wpadło nikomu do głowy, że niektórzy z nas ją już mają...niekoniecznie są "greenhorns"...
Wpadło. Stąd moje zdziwienie niektórych kategorycznych stwierdzeń jedynie słusznych i niepodważalnych odnośnie kwestii, gdzie właśnie żółtodzioby powinny milczeć, bądź wyraźnie zaznaczać, że to ich prywatna i bardzo subiektywna ocena. Szczególnie wtedy, gdy wypowiedzi tyczą spraw życiowych, egzystencjalnych, czy filozoficznych.
Gdyby przyjąć:
Jak to jest w Biblii napisane "siwa broda nie czyni medrca"
oraz
Patrz a mawiają że przysłowia są mądrością narodu
- to jako Naród jesteśmy (w mojej opinii kompletnym n-tym światem >3 )
Kiedy czytam"
Wiadomo że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Tylko czy mamy siedzieć i gnuśnieć żeby na starość nie odczuwać tego skutków? To wbrew naturze człowieka. Człowiek musi zdobywać, poznawać, odkrywać. Idąc tym torem to do ameryki byśmy nie odkryli bo to niebezpieczne było płynąć tak w nieznane.
- wyraźnie widzę entuzjazm i sprzeczność logiczną wypowiedzi (formalną i merytoryczną). Wypowiadający się ma pełne prawo do własnego zdania, ale nie do narzucania go innym.
Znam młodych ludzi z ogromnym bagażem doświadczeń życiowych i takich, których PESEL wprowadza w błąd (sugerując przedszkolaka), a życie przepłynęli bez burz i sztormów. Jest to jednak mniejszość - granice krzywej Gausa.
Podkreślam, że to moja prywatna opinia nie ruszająca wątków strzeleckich.
Wszystkich urażonych z góry i z dołu przepraszam.
Awatar użytkownika
Filo
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Filo »

Gebi pisze: to jako Naród jesteśmy (w mojej opinii kompletnym n-tym światem >3 )
Jarku odpuść . Generalnie z Twoją opinią na temat naszego Narodu się zgadzam , ale na szczęście dla nas , na tym świecie , jest sporo narodów będących n-tym światem znacznie , znacznie powyżej trzeciego . Trzeba patrzeć na świat z optymizmem .
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Filo pisze:Trzeba patrzeć na świat z optymizmem .
...z optymizmem, taa...a ruskie w Królewcu, trza by im Wielką Smutę przypomnieć...a swoją szosą - skąd oni ten Kaliningrad wynaleźli :shock:
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Ech... Towarzysze Kamraci ... oby nie dane nam było doczekać kolejnego potwierdzenia "darwinowskiej TEORII ewolucji". O zwierzęta się nie martwię. Ale ta "natura człowieka" - to jest problem ... ! - na tym znam się trochę ponad powszechnie przyjętą przeciętną. Z natury sceptykiem jestem. Historia uczy nas tylko tego, że nikogo niczego nie nauczyła (w sensie wyciągania wniosków na przyszłość = historia kołem się toczy? ;) Ameryki nie trza było odkrywać, tam żyli ludzie i to cywilizowani. Zimna wojna gwarantowała pokój - paradoksalnie, ale takie jest moje zdanie, którego gotów jestem bronić. Brak równowagi, to stan niestabilny, wbrew naturze (nie tylko człowieka) wszechświata (po staremu), wieloświata (po nowemu - dlatego czujka ortograficzna będzie podkreślać ten termin).
Jak może być Guantanamo, to może być i Kaliningrad, a ostatnio Krym. Ech... odpuszczam.