B3 lub B4

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

stico80 pisze:Jak na razie mam trzy na oku. Crosman Remington Vantage Ultra, Hatsan STG 90 SAS QT i tego Baikał IŻ 61
A zdradzisz mi sekret dlaczego własnie te? :)
Diablik + Waver v10 2-10x38
stico80

Post autor: stico80 »

maximus pisze:
stico80 pisze:Jak na razie mam trzy na oku. Crosman Remington Vantage Ultra, Hatsan STG 90 SAS QT i tego Baikał IŻ 61
A zdradzisz mi sekret dlaczego własnie te? :)
O wszystkich gdzieś coś słyszałem i wszystkie są w zasięgu cenowym.
Awatar użytkownika
maximus

Mowie ci czekaj na slavie nie będziesz żałował.
stico80

Wczoraj byłem oglądnąć parę sztuk. Niestety sprzedawca mnie mocno zniechęcił.
Raz, że nie było nic z tych co szukam. Dwa to zrobił mi jakąś awanturę jak chciałem się czegoś dowiedzieć o przeglądach zerowych i poprawkach a trzy, że po dokładnie 7 minutach oglądania stwierdził, że tu się pracuje i on nie ma czasu stać ze mną i oglądać jak i tak nie jestem zdecydowany.
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Gebi »

stico80, Istnieje coś takiego, jak "Książka Skarg i Wniosków". Sprzedawcy należało pogratulować przy pozostałych klientach profesjonalizmu i zdolności kupieckich.
Ostatnio wykręciłem taki numer: mąż chciał żonie z jakichś powodów kupić coś do odstraszania potencjalnych napastników; sprzedawca natychmiast zaproponował rewolwer kinetyczno-hukowy:
http://www.militaria.pl/tm/rewolwer_huk ... ml?cat=113
który najwyraźniej im nie schodzi; wciskał im zwyczajne kity, byle tylko wyciągnąć od nich kasę; w międzyczasie jego kolega przygotowywał rzeczy dla mnie; wyraziłem swoją opinię na temat przydatności owego "gadżetu" połowicy potencjalnego płatnika powołując się na opinie for strzeleckich i samych (moderowanych) opinii na stronie internetowej sklepu na m..pl - trochę chyba nie bardzo byli przekonani, co do moich słów, ale zapronowałem, by pokazali im te opinie w internecie na swojej stronie - skończyło się na kupieniu gazu pieprzowego za kilkanaście złotych ; )
http://www.militaria.pl/gaz_pieprzowy_p ... p10730.xml

Nie lubią mnie w tym sklepie :D
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

stico80 pisze:Raz, że nie było nic z tych co szukam. Dwa to zrobił mi jakąś awanturę jak chciałem się czegoś dowiedzieć o przeglądach zerowych i poprawkach a trzy, że po dokładnie 7 minutach oglądania stwierdził, że tu się pracuje i on nie ma czasu stać ze mną i oglądać jak i tak nie jestem zdecydowany.
Grzecznie bym temu Panu podziękował z szyderczym uśmiechem,wyszedł,i omijał szerokim łukiem jego sklep !!!.Ewentualnie zrobiłbym mu taką reklamę że nie tylko Ty omijałbyś ten sklep.
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Michał, Towarzyszu Michale! W ten sposób pozwalamy tym niby sprzedawcom traktować nas, jak zło konieczne. A przecież chodzi o to, by było normalnie. Tak, jak u naszych zachodnich sąsiadów, albo na bliskim i dalekim wschodzie. Tam to się dopiero robi interesy - KLIENT ma zawsze rację.
stico80

Zaciekawił mnie jeszcze ten Airmaster 200 polecany przez kolegę. Tylko czy jego też trzeba poprawiać i nie da się strzelać prosto z pudełka?
Zależy mi na czymś w miarę dobrym. Dużo z Was pisze, że najpewniej kupić w Cekausie i tam chyba kupię Remingtona.
Wiem, że Slavia polecana przez kolegę byłaby pewnie lepsza ale 500 zł to max co mam teraz na wydanie.
Jak się rozkręcę to pewnie za jakiś czas kupię coś lepszego.
Tak jak z przyczepami zaczynałem od naszej niewiadówki, spodobało się to z roku na rok zmieniałem na coraz większą i dopasowaną do własnych potrzeb.
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

Jak spadną obroty to sam zastanowi się nad swoim zachowaniem w stosunku do klienta.A szczerze to nie lubię i namawiać do niewłaściwego zachowania,ale ja opier... bym go z góry na dół,i na odchodne zapytał się czy on jest dla mnie czy ja (klient) dla niego.Na szczęście nie on jeden ma sklep z militariami,a konkurencja się ucieszy...

stico80
"Jak się rozkręcę to pewnie za jakiś czas kupię coś lepszego."

Bardzo duże prawdopodobieństwo ze tak się stanie,nie jeden to przechodził...
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Michał pisze: stico80
"Jak się rozkręcę to pewnie za jakiś czas kupię coś lepszego."

Bardzo duże prawdopodobieństwo ze tak się stanie,nie jeden to przechodził...
Oj, prawda ci to, prawda ... :D
stico80

Mam jeszcze takie pytanie. Czy słyszał ktoś z Was o wiatrówce dwu strzałowej. Kiedyś teściu miał coś takiego, że wkładało się dwa śruty i spust działał tak jakby na dwa razy. Jest coś takiego czy to jakiś wynalazek był który ktoś sobie zrobił. Niestety nie ma jej już bo kiedyś piwnicę obrobili razem z wiatrówką.
Awatar użytkownika
Gajowy

Post autor: Gajowy »

stico80 pisze:Mam jeszcze takie pytanie. Czy słyszał ktoś z Was o wiatrówce dwu strzałowej. Kiedyś teściu miał coś takiego, że wkładało się dwa śruty i spust działał tak jakby na dwa razy. Jest coś takiego czy to jakiś wynalazek był który ktoś sobie zrobił. Niestety nie ma jej już bo kiedyś piwnicę obrobili razem z wiatrówką.
Do dubeltówki się ładuje dwa śruty(w zależności od wgomiaru ;-) ) razem z ładunkiem prochowym
Niech się ter#z złodziej martwi się nielegalnym posiadaniem broni........
"Myślenie nie jest trudne, trzeba się tylko do niego przyzwyczaić!"
stico80

Awatar użytkownika
maximus

Hatsana zły nie jest.
stico80

Ja już wiem niej więcej co kupię. Czekam jeszcze chwile i jeśli pojawi się używana Slavia w dobrych pieniądzach to biorę, jeśli nie to wezmę Ventage Ultra z Cekausa.
Kolega natomiast kupuje coś do postrzelania do puszek przy grillu na max 20m. Uparł się na tego AirMastera 90 tg bo na kilka razy w roku to jak to mówi nie będzie wydawał nie wiadomo ile. AirMaster co to jest za firma? czy to nie jest coś w stylu tych wszystkich liderów i B coś tam?