Coś prostego i względnie łatwego w naprawie
Moderator: Hiszpan63
-
- Ściepnik
-
Wspomniany RV7
Dane techniczne
- Minimalny zakres regulacji (podziałka wież )- 1klik -1/4 M.O.A. ( 7mm na 100 m )
- źrenica wyjściowa 11,2 mm na powiększeniu x 2,5 i 4 mm na x 7
- Pole widzenia na 100 m - 13,8 m na powiększeniu x 2,5 i 5,2 m na x 7
- Całkowity zakres regulacji ( lewo-prawo, góra- dół ) 2,2 m (na 100 m)
- Odległość od oka 94 mm
- Średnica tubusu 25,4 mm ( 1 Cal )
- Długość 275 mm
- Waga 278 g
Waga i parametry optyki są świetne.
Tylka jak to założyć skoro nawet na przesuniętym montażu mieści max 210mm ??????
Jak wobec tego naciągnąć sprężynę skoro kostka lufy oprze się o lupkę ????
Nawet jeśli dzięki jakiemuś super wysokiemu montażowi udałoby się naciągnąć sprężynę, to jak załadować śrut ?????
I proszę nie mówicie mi o odkładaniu na optykę.
Gdybym chciał, to od ręki mogę kupić coś od Swarowskiego (tylko po co, żeby się pochwalić ?).
Dane techniczne
- Minimalny zakres regulacji (podziałka wież )- 1klik -1/4 M.O.A. ( 7mm na 100 m )
- źrenica wyjściowa 11,2 mm na powiększeniu x 2,5 i 4 mm na x 7
- Pole widzenia na 100 m - 13,8 m na powiększeniu x 2,5 i 5,2 m na x 7
- Całkowity zakres regulacji ( lewo-prawo, góra- dół ) 2,2 m (na 100 m)
- Odległość od oka 94 mm
- Średnica tubusu 25,4 mm ( 1 Cal )
- Długość 275 mm
- Waga 278 g
Waga i parametry optyki są świetne.
Tylka jak to założyć skoro nawet na przesuniętym montażu mieści max 210mm ??????
Jak wobec tego naciągnąć sprężynę skoro kostka lufy oprze się o lupkę ????
Nawet jeśli dzięki jakiemuś super wysokiemu montażowi udałoby się naciągnąć sprężynę, to jak załadować śrut ?????
I proszę nie mówicie mi o odkładaniu na optykę.
Gdybym chciał, to od ręki mogę kupić coś od Swarowskiego (tylko po co, żeby się pochwalić ?).
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
Niniejszym proszę Szanownych Moderatorów, jeśli jeszcze kiedyś przyjdzie mi do głowy napisać coś w jakimkolwiek temacie założyciela tego wątku, o przyznanie mi bana na 1 miesiąc, abym miał czas na przemyślenie swojego postępowania.
[ Komentarz dodany przez: Rlyeh: 2014-10-05, 12:25 ]
Zgodnie z życzeniem.
[ Komentarz dodany przez: Rlyeh: 2014-10-05, 12:25 ]
Zgodnie z życzeniem.
-
- Ściepnik
-
-
Jeśli kasa i czas to nie problem, to może optyka prezentowana tutaj?
http://airguns.budu.pl/showme2.php?str= ... i_hammerli
-
- Ściepnik
Sam szukałem tej lupki , ale nie znalazłem .Rlyeh pisze:Jeśli kasa i czas to nie problem, to może optyka prezentowana tutaj?
-
Tak na oko, to ten Connect-01 byłby ideolo.
Muszę poszukać o parametrach, dostępności i cenie.
Tak, cenie również.
Jak pisałem kupienie czegoś nawet z najwyższej półki, to dla mnie nie problem.
Pytanie tylko o sens uzbrajania takiej zabawki z profesjonalną i raczej drogą optykę.
Gdzieś jest optymalny kompromis i tego się trzymam.
W środowisku tuningu samochodów (i różnych nielegalnych wyścigów) podobno powiadają, że auto nie jest tego kto za nie zapłacił, tylko tego kto umie nim jeździć.
Trzymając się tej zasady nigdy więc nie kupię wiatrówki za więcej niż 1tys, gdyż zwyczajnie w moich łapkach z moimi umiejętnościami byłaby to zwykła profanacja (lub bufonada).
Ciekawe dlaczego w środowisku strzelców wiatrówkowych nie odbywają się zawody o sprzęt przegranego.........
Ilu właścicieli tych najdroższych sprzętów by się odważyło?
Muszę poszukać o parametrach, dostępności i cenie.
Tak, cenie również.
Jak pisałem kupienie czegoś nawet z najwyższej półki, to dla mnie nie problem.
Pytanie tylko o sens uzbrajania takiej zabawki z profesjonalną i raczej drogą optykę.
Gdzieś jest optymalny kompromis i tego się trzymam.
W środowisku tuningu samochodów (i różnych nielegalnych wyścigów) podobno powiadają, że auto nie jest tego kto za nie zapłacił, tylko tego kto umie nim jeździć.
Trzymając się tej zasady nigdy więc nie kupię wiatrówki za więcej niż 1tys, gdyż zwyczajnie w moich łapkach z moimi umiejętnościami byłaby to zwykła profanacja (lub bufonada).
Ciekawe dlaczego w środowisku strzelców wiatrówkowych nie odbywają się zawody o sprzęt przegranego.........
-
- Ściepnik
To sobie wyobraź , że takie propozycje padały . Do wygrania było kilka steyerów (karabinki i pistolety) jakieś FWB , no w sumie coś 7 jednostek do wyboru , zakwaterowanie i wyżywienie dla dwóch osóbmłotek pisze:Ciekawe dlaczego w środowisku strzelców wiatrówkowych nie odbywają się zawody o sprzęt przegranego.........

... kierowca w samochodzie WRC nie musi być kierowcą rajdowym , strzelec z SWD na strzelnicy na pewno nie jest snajperem , a facet w kombinezonie roboczym i torbą z kluczami zapewne jest agentem ... a nie hydraulikiem .młotek pisze:W środowisku tuningu samochodów
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
Może i były takie inicjatywy, nie jestem na ciągłym podglądzie tego co na forach wiatrówkowych.Hiszpan63 pisze:To sobie wyobraź , że takie propozycje padały .
Nie są jednak regułą.
A że chętnych nie było???
Zero zdziwienia.
Ok. 50% właścicieli drogich sprzętów ma umiejętności nie przekraczające 30% możliwości tych sprzętów.
-
-
-
- Ściepnik
Nic nowego . Tak jest w każdej w każdej dziedzinie . Wystarczy przyjrzeć się umiejętnościom właścicieli SUV-ów z wszelkimi napędami , których umiejętność jazdy terenowej sprowadza się do przejechania , z powodu korka , trawnika rozdzielającego jezdniemłotek pisze:Ok. 50% właścicieli drogich sprzętów ma umiejętności nie przekraczające 30% możliwości tych sprzętów.

Posiadanie Hatsana też mistrzem nie czyniCortez pisze:..za to ok. 90% właścicieli Hatsanów, etc... ma umiejętności i wiedzę przekraczające 110% całej reszty...

Tyle , że bez naprawdę dobrego sprzętu , choćby chinki za 179 złotych polskich jeśli się sprawdzi , żadnego mistrza nie ma .
-
Mam pełną świadomość (czyli zero złudzeń), że z moją fizjonomią (i wiekiem) nie mam najmniejszej szansy, aby kiedykolwiek (po nie wiem jakich treningach) w 100% wykorzystać możliwości swoich sprężynowych Hatsanów.
Nawet tym już opanowanym modelem 95, przy odpowiednich warunkach, zaledwie zbliżam się do poziomu 90-95%.
Zamiana ich na coś o większych możliwościach zwyczajnie nie ma więc sensu.
Nawet tym już opanowanym modelem 95, przy odpowiednich warunkach, zaledwie zbliżam się do poziomu 90-95%.
Zamiana ich na coś o większych możliwościach zwyczajnie nie ma więc sensu.