Hatsan 90

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

W_Pawel

Post autor: W_Pawel »

Pozwolę sobie odświeżyć temat.
Powoli przymierzam się do zakupu wiatrówki do zabawy - czyli priorytet to "szmoc", aby skutecznie niszczyć przedmioty, a drugi to jednak celność, żeby w nie trafić. Jako, że nie zamierzam się bawić w samodzielne rozkręcanie, smarowani i poprawianie, to pewnie kupię w C.... . I teraz moje pytanie - mam na oku kilka budżetowych wiatrówek - Crosman Remington Vantage Ultra(ale nie wiem, jak u niego z mocą), Hatsan 90 QT Ultra, ewentualnie Gamo Forest Ultra. Na Slavię 634, czy Hatsana 95 trochę mi już szkoda kasy. Chociaż, jeśli sprzedawcy zapewniają, że to najlepszy sprężynowy Hatsan, to może warto?
GAMO PR-45, Kandar CP1, Remington Summit
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

W_Pawel pisze:czyli priorytet to "szmoc", aby skutecznie niszczyć przedmioty, a drugi to jednak celność,
Tylko jedno nie zawsze idzie w parze z drugim...
W_Pawel pisze:to pewnie kupię w C....
Tu na forum można wpisywać pełne nazwy sklepów. :mrgreen:
W_Pawel pisze:mam na oku kilka budżetowych wiatrówek - Crosman Remington Vantage Ultra(ale nie wiem, jak u niego z mocą), Hatsan 90 QT Ultra, ewentualnie Gamo Forest Ultra. Na Slavię 634, czy Hatsana 95 trochę mi już szkoda kasy.
To już zależy od Ciebie,a raczej od budżetu jaki zamierzasz przeznaczyć na karabinek.Te karabinki były opisywane na forum.
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
Awatar użytkownika
AdamWawa

Post autor: AdamWawa »

Paweł, wpadnij do CEKAUSa, na Bemowo, lub Siekierki ... postrzelasz z różnych sprzętów, pogadasz i dowiesz się co warto :mrgreen:
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
Awatar użytkownika
Gajowy

Post autor: Gajowy »

AdamWawa pisze:Paweł, wpadnij na Bemowo, ... postrzelasz ....:
Jeśli chodzi o H-90 to wczesniej w odpowiednim dziale zaapeluj do; Rzułfia, Legiana lub Jareckiego żeby dojechali i przynieśli TE karabinki, bo ostanio małao fajnych hatsanów na Bemowie..
"Myślenie nie jest trudne, trzeba się tylko do niego przyzwyczaić!"
W_Pawel

Jasne, że najlepiej postrzelać sobie. W Cekausie można postrzelać? Fajnie by było, tylko nie mają na stanie nic, poza Gamo Forest i Hatsanem 90.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

W_Pawel pisze:tylko nie mają na stanie nic, poza Gamo Forest i Hatsanem 90.
A byłeś , pytałeś , rozmawiałes ??? ... czy tylko sobie dywagujesz . Nikt Ci w zadnym sklepie nie pozwoli strzelać z nowych karabinków , ale w Cekausie postrzelasz i ze Slavii , AA , Hatsanów , Gamo , HW i co tam jeszcze się nawinie ...

... się trzeba zdzwonić , się trzeba umówić ... :P
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

OT:
Hiszpan63 pisze:... się trzeba zdzwonić , się trzeba umówić ...
Oj:! Ty chyba masz dziś dzień dobroci dla zwierząt :P
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
W_Pawel

Nie byłem. Widziałem w cenniku, że oczekujecie na dostawę :P
W_Pawel

Hiszpan63 - na pewno skorzystam z zaproszenia. Ale wpierw muszę Was odwiedzić w celu zakupu środków do konserwacji wiatrówek. Tak się stało, że trafiła w moje ręce Chinka 5,5mm. Staroć, ojciec dawno temu(z 10 lat temu) kupił za 100zł i nie używał. Z ciekawości rozkręciłem toto, żeby zobaczyć, jak działa i z jakich elementów się składa, i okazało się, że chodziło to praktycznie bez smarowania(to jakaś wersja Norconii najprawdopodobniej), a mimo to z 5 metrów przebijało dużego ziemniaka, duże jabłko i zatrzymało się na skórce drugiego jabłka. Mój Gamo PR-45 ledwie przebijał się przez tego ziemniaka. Aż boję się to nasmarować i wymienić uszczelki, bo jeszcze mi jakiś FAC z tego wyjdzie! ;)