... a czujesz się jakby ktokolwiek Cię opieprzał ??? To fajna zabawka i tak należy ją traktowaćmc_iek pisze:Hmmm...
Że niby ja?

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
... a czujesz się jakby ktokolwiek Cię opieprzał ??? To fajna zabawka i tak należy ją traktowaćmc_iek pisze:Hmmm...
Że niby ja?
... idzie zima , usta pierzchną ...Gebi pisze: skąd u Mistrza Hiszpana wazelina
... a broń BożeGebi pisze:Oliwa do broni już wyszła z mody
Jakby co, to wala się u mnie po szafce stara kabura od TT. Mogę oddać w dobre ręce, bo u mnie służy tylko do przechowywania kurzu.Gebi pisze:(...) i inne TT-ki(...)
A dziękuję, aż takim tradycjonalistą nie jestem.green_thunder pisze:Żeby było tradycyjnie, to do tego peace maker'a musisz łoju skombinować
Żeby choć w części wrócić na właściwą ścieżkę w tej dyskusji o Colcie, przytoczę fragment przeglądanej właśnie książki .Gebi pisze: Spadamy stąd Filo, bo OT tasiemcowy się szykuje.
W latach 80-tych miałem okazję raz strzelać z prawdziwego Navy, z okresu Wojny Secesyjnej. Oczywiście to inna epoka ale... To była dość celna broń, pod warunkiem właśnie bardzo starannego celowania. Wadą tego rewolweru było dość kiepskie, jak na współczesne standardy wyważenie i delikatny chwyt. W warunkach "bojowych" celowanie było bardzo trudne i "krótkodystansowe".Filo pisze:(...) "Na Dzikim Zachodzie, wbrew temu, co widać w westernach , z celnością broni nie było dużo lepiej. (...)
Dzisiaj, na TVN7, po raz kolejny pokazano Rio Brawo . To trafianie w końskie wodze, w te lecące laski dynamitu ( z uwzględnieniem paraboli lotu laski, paraboli lotu pocisku oraz poprawki na wiatr ) - palce lizać i zazdrościć .Gebi pisze:Wow.![]()
Widzę, że nie tylko szeryfa, ale i znawcę historii Dzikiego Zachodu mamy w naszym gronie. No, no ... ciekawie się zapowiada. Padną kolejne mity i legendy (nie tylko westernowe), a to "optykę" zmienia historyczną![]()
Przez bardzo, bardzo długo byłem przekonany, że to ci z północy USA byli tymi dobrymi podczas Wojny Secesyjnej. Dziś nie mam już takiego przekonania.
Westerny w dzieciństwie lubiłem oglądać , bo jak w ówczesnych filmach wojennych, wiadomo było od początku kto jest czarnym charakterem.