Parafrazując AndrzejaK powiem : Ładne już miałem , teraz alutec
Na początek parę fotek
I możliwości regulacji...
Właśnie niedawno wrócił od Igora, miał lekkie nieszczelności...Po uszczelnieniu, bez żadnej regulacji miał prędkość ok 256m/s, więc ...możliwości są
Teraz jest ustawiony na ok 239-240m/s, a jak to się będzie miało w praktyce pokaże za tydzień w Chrcynno. Mam nadzieję, że w końcu uda mi się coś strzelić.
Cały czas trwała dyskusja co z tą lufą u mnie...Normalna matchowa ma 42,5 cm, od FT ma 62 cm, a moja posiada równo 47 cm. I Igor stwierdził, że baaardzo mało prawdopodobne jest, aby została skrócona. Tym bardziej wydłużona

( ocena organoleptyczna zakończenia i obrobienia lufy ). I po dłuższych namysłach wyszło nam z Jackiem, że może być to lufa od huntera

, gdyż taką właśnie posiada długość w tym modelu walthera. Tylko po cholerę Angole to zmieniali ?
A dlaczego zdecydowałem się na alu osadę ?
Z pareu powodów...
Jeszcze takiej nie miałem, dobry charakter JackaB

, chęć poznania innego, ergonomiczność i możliwości ustawienia ( choć tej laminatowej też nic nie brakowało )
Także ogólnie więcej plusów niż minusów przeważyło szalę i mamy aluteca. A czy się przyjmie zobaczę po pierwszej walce w terenie. Choć domniemywam, że zostanie
Już nie ma co szukać dziury w całym,
pozdrawiam, Cezar