Witam. Wszyscy się chwalą to i ja też.
Mój zeszłoroczny nabytek FWB P70.
Karabinek kupiony od gościa z iwebu. Przeróbka z karabinka matchowego.
Długość lufy 420mm. Z 50m trafienie w 2 groszówkę to nie problem, oczywiście z podpórki.
Kartusz krótki, ale na około 90 stabilnych strzałów starcza, podobno ustawiony był na 15,5J. Luneta Hanke 6,5-20x50, może za jakiś czas rozejrzę się za czymś lepszym.
Tylko żeby jeszcze ciepło się szybciej zrobiło, bo na razie leży w szafie i tylko od czasu do czasu go wyciągnę żeby oko nacieszyć.
FWB P70
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- -#Złoty Dobromir
-
Dzięki Prezes
Przeróbka była z wersji P70, wymieniony został regulator, ale to zrobił poprzedni właściciel. Lufa pozostała bez zmian.
Ja dorobiłem separator na końcówkę lufy, kostkę z jaskółczym ogonem na płaszcz lufy do zamocowania optyki, oraz osłonę przeciwsłoneczną na lunetę. Separator spełnia raczej rolę wizualną bo polepszenia skupienia nie zauważyłem, ale może ze mnie taki strzelec.

Przeróbka była z wersji P70, wymieniony został regulator, ale to zrobił poprzedni właściciel. Lufa pozostała bez zmian.
Ja dorobiłem separator na końcówkę lufy, kostkę z jaskółczym ogonem na płaszcz lufy do zamocowania optyki, oraz osłonę przeciwsłoneczną na lunetę. Separator spełnia raczej rolę wizualną bo polepszenia skupienia nie zauważyłem, ale może ze mnie taki strzelec.
H55s+PP3-12x42AO
FWB P70+Hawke 6,5-20x50AO
-
Na pewno z p70 ?Przeróbka była z wersji P70
Coś mi się obiło o uszy, że z c62, wersji na CO2. W sumie nie ma to znaczenia, bo każda przeróbka wymaga tylko wstawienia regulatora i rozwiercenia komory w nim. Chyba że 601, wtedy trzeba więcej się namęczyć...i wydać.
pozdrawiam, Cezar
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...
żyj , a nie istniej
PS+GS
żyj , a nie istniej
PS+GS
-
Sprzedający twierdził że z matchówki P70. Na pewno nie z 601, nie ma żadnych śladów w osadzie po przeróbce. Jeśli faktycznie z C62 to w tej chwili i tak chyba było by to nie do odróżnienia gdyż po wymianie regulatora pozostałe mechanizmy są takie same. Zresztą jak dobrze pójdzie to za 2 miesiące spotkamy się na zlocie i sam ocenisz.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
H55s+PP3-12x42AO
-
Oczywiście. W sumie w przypadku tego producenta podstawa jest bez znaczenia, za wyjątkiem c60 i 601. Reszta to samo, efekt końcowy taki sam. Ja tak tylko formalnie...endi1 pisze:pozostałe mechanizmy są takie same
pozdrawiam, Cezar
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...
żyj , a nie istniej
PS+GS
żyj , a nie istniej
PS+GS