Przedmioty do których strzelamy ;-)
Moderatorzy: Hiszpan63, SlaweQ
-
Na intensywny ostrzał niestety muszą być cele z minimum 3 mm blachy, wszystko co cieńsze ulega destrukcji.
Bombiczki peyalo są celem budżetowym - jedynym kosztem jest zebranie materiałów odpadowych w odpowiedniej ilości. Z Luszyna przywiozłem sobie worek łusek 12. O puste kapsuły u mnie trudniej - wszystkie sprzęty na CO2 karmię z butli.
Bombiczki peyalo są celem budżetowym - jedynym kosztem jest zebranie materiałów odpadowych w odpowiedniej ilości. Z Luszyna przywiozłem sobie worek łusek 12. O puste kapsuły u mnie trudniej - wszystkie sprzęty na CO2 karmię z butli.
-
Przemku cieszę się że się przydały ale na 50m raczej im nie zaszkodzisz raczej zmieniły właściciela bo sobie poleżały na wale.W Luszynie te cele zostały testowo ostrzelane nawet z SWT40 i z broni śrutowej przez strzelców CP i Westernowych/tych nie szukalismy raczej
/
http://www.wiarus.org/sites/default/fil ... lusnie.jpg
Szczególnie ostrzelane z obrzynka dwururki kładły się koncertowo i szeregami

http://www.wiarus.org/sites/default/fil ... lusnie.jpg
Szczególnie ostrzelane z obrzynka dwururki kładły się koncertowo i szeregami

Niewielka Zbrojownia
-
-
- Ściepnik
Jaka optyka , jaka pozycja , jaki śrut ??? (bo wygląda na płaskiDoberman pisze: tarczka z mojego strzelania z 45 metrów

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
-
- Ściepnik
To dla Twojej wiadomości ; śrutem płaskim się strzela ładnie , ale do góra 30m ... powyżej tego strzela się grzybkiem i efekty są zgoła duużo lepsze ..Doberman pisze:Śrut płaski

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
... często nie tam , gdzie celujemy

-
Heh , tylko że on nie miał innych , ja mam grzybki , tylko że miałem je w domuHiszpan63 pisze:To dla Twojej wiadomości ; śrutem płaskim się strzela ładnie , ale do góra 30m ... powyżej tego strzela się grzybkiem i efekty są zgoła duużo lepsze ..Doberman pisze:Śrut płaski

Ale wg. mnie i tak płaski jest najlepszy
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=yGJfuF6MxjQ nie ma to jak własna produkcja :]
Turcar 4.5 mm + Sutter 3-7x20WA
Crossman C11
Crossman C31
Crossman C11
Crossman C31
-
- Ściepnik
-
http://www.youtube.com/watch?v=yaRX2Gikm_M tu jeszcze większe bum 

Turcar 4.5 mm + Sutter 3-7x20WA
Crossman C11
Crossman C31
Crossman C11
Crossman C31
-
No to ja odświeżę trochę temat z blokiem żelatyny.
W moim karabinku zaszła potrzeba wymiany uszczelki tłoka. Nie mam stałego dostępu do chrono, więc pomyślałem że porównanie przebijalności na starej i nowej uszczelce pozwoli sprawdzić czy poprawiła sie sprawność systemu. W tym celu wykonałem blok z żelatyny spożywczej o wymiarach 30X15X15. Na opakowaniu było napisane że paczka wystarcza na 2,5l wody. Ja użyłem o litr mniej. Pomimo że nowa uszczelka jeszcze do mnie nie dotarła, to postanowiłem wykonać pierwsze próbne strzelania. Cel zaatakowałem z odległości 15m. Karabinek obecnie ma 12,5J. Śrut to słowacki KTK. Próba niestety nie udana, wszystkie śruty przebiły 30cm żelatyny i zatrzymały się dopiero na stalowej płycie kulochwytu. Sądząc po powstałych na niej wgłębieniach,to żelatyna w tylko nieznaczny sposób zmniejszyła prędkość śrutu.
Przy następnej próbie zmniejszę jeszcze ilość wody, by zwiększyć gęstość celu oraz zwiększę odległość strzelania, być może pozwoli to wyłapać śruciny .
W moim karabinku zaszła potrzeba wymiany uszczelki tłoka. Nie mam stałego dostępu do chrono, więc pomyślałem że porównanie przebijalności na starej i nowej uszczelce pozwoli sprawdzić czy poprawiła sie sprawność systemu. W tym celu wykonałem blok z żelatyny spożywczej o wymiarach 30X15X15. Na opakowaniu było napisane że paczka wystarcza na 2,5l wody. Ja użyłem o litr mniej. Pomimo że nowa uszczelka jeszcze do mnie nie dotarła, to postanowiłem wykonać pierwsze próbne strzelania. Cel zaatakowałem z odległości 15m. Karabinek obecnie ma 12,5J. Śrut to słowacki KTK. Próba niestety nie udana, wszystkie śruty przebiły 30cm żelatyny i zatrzymały się dopiero na stalowej płycie kulochwytu. Sądząc po powstałych na niej wgłębieniach,to żelatyna w tylko nieznaczny sposób zmniejszyła prędkość śrutu.
Przy następnej próbie zmniejszę jeszcze ilość wody, by zwiększyć gęstość celu oraz zwiększę odległość strzelania, być może pozwoli to wyłapać śruciny .
Bycie nieuzbrojonym pociąga za sobą wiele złych rzeczy, w tym powszechna pogardę - Niccolo Machiavelli
Było lub jest:
Lider B1, Hatsan85,Hatsan90,Slavia634,Hw95,Diana34, Slavia630, BMK19,Slavia 630, Hw30mII
Było lub jest:
Lider B1, Hatsan85,Hatsan90,Slavia634,Hw95,Diana34, Slavia630, BMK19,Slavia 630, Hw30mII
-
-