Daisy, Rogers, AR USA MODEL 1894 B-B
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze, krzysztof
-
-
-
- -#Złoty Dobromir
Możesz kupić w kraju coś podobnego, a może lepszego bo strzelającego śrutem.
http://kolter.pl/Wiatrowka-Karabinek-Wa ... ,k31773,pl
Sam taką mam fajna zabawa.
http://kolter.pl/Wiatrowka-Karabinek-Wa ... ,k31773,pl
Sam taką mam fajna zabawa.
guntuning.com
-
-
- Ściepnik
-
- -#Złoty Dobromir
-
- Ściepnik
Bardzo celny gadżet , mimo , że to CO2 i z lekko przekoszoną szczerbinką ... I na prawdę sprawia kupę frajdy ...tomtay pisze:Celne w miarę, czy bardziej gadżet?

... otóż tak właśnie ...daras pisze: chłopki strzelały z tego na Bemowie

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
-
- Ściepnik
-
- -#Złoty Dobromir
-
Daisy,rogers ,ar model 1894 b-b
A jak ,jest z kapsułą 88g, tzn. czy trzeba jednorazowo wystrzelić te 400 razy?
Znaczy ,chodzi o to jak trzymie gaz po założeniu?
W moim wypadku...400 strzalow, to..ja wiem...na conajmiej poł roku ,by mi starczyło
.
Gdzieś czytałem,ze kapsułę można wykrecić,bez straty gazu.Nie jestem tylko pewien,czy taką orginalną,czy po jakichś przeróbkach??
Z relacji Kolegów wynika,ze sprzęcik celny i poręczny a co najw. wielostrzałowy!!
Możecie mnie" oswiecić"
Aaa..przy okazji Wszystkiego Dobrego w NOWYM ROKU!!
Znaczy ,chodzi o to jak trzymie gaz po założeniu?
W moim wypadku...400 strzalow, to..ja wiem...na conajmiej poł roku ,by mi starczyło

Gdzieś czytałem,ze kapsułę można wykrecić,bez straty gazu.Nie jestem tylko pewien,czy taką orginalną,czy po jakichś przeróbkach??
Z relacji Kolegów wynika,ze sprzęcik celny i poręczny a co najw. wielostrzałowy!!
Możecie mnie" oswiecić"
Aaa..przy okazji Wszystkiego Dobrego w NOWYM ROKU!!
-
- -#Złoty Dobromir
-
Daisy,rogers ,ar model 1894 b-b
Szkoda,jednak trzeba kapsułę przerabiać.
To przy moim strzelaniu,chyba b.ekonomicznym byłoby zakupienie modelu Lever Action na 2 kapsuły 12gram.Przeróbka kapsuły 88gram też kosztuje,potem jakieś wężyki do przetaczania+ butla wieksza z co2...nie, za dużo kombinacji
.
Jeszcze jedno pytanie: czy osiągi karabinka na 2x12g co2 są porównywalne z 1x88g co2-poza -rzecz jasna- ilością strzałów? Może ,ktoś jest zorientowany.?
Daras-a tak najdłużej-ile dni trzymałeś Waltera LA z założoną kapsułą, bez uszczerbku dla ilości gazu i flinty? Może pamiętasz?
Wybacz ,ze truje d... o szczegóły,ale...nabieram chęci do sprawienia sobie takiej giwerki- nastepny wnuk dorasta/8 lat/,to może i on by postrzelal
To przeładowanie dzwignią lekko idzie?
Pytam ,bo ogladałem w Militariach w Wroclawiu coś podobnego ,sprezynowego na bbs-y,polecane jako karabinek dla młodzieży- rzęch straszny ,ja przeładować nie umiałem a co dopiero 8 latek.
To przy moim strzelaniu,chyba b.ekonomicznym byłoby zakupienie modelu Lever Action na 2 kapsuły 12gram.Przeróbka kapsuły 88gram też kosztuje,potem jakieś wężyki do przetaczania+ butla wieksza z co2...nie, za dużo kombinacji

Jeszcze jedno pytanie: czy osiągi karabinka na 2x12g co2 są porównywalne z 1x88g co2-poza -rzecz jasna- ilością strzałów? Może ,ktoś jest zorientowany.?
Daras-a tak najdłużej-ile dni trzymałeś Waltera LA z założoną kapsułą, bez uszczerbku dla ilości gazu i flinty? Może pamiętasz?
Wybacz ,ze truje d... o szczegóły,ale...nabieram chęci do sprawienia sobie takiej giwerki- nastepny wnuk dorasta/8 lat/,to może i on by postrzelal

To przeładowanie dzwignią lekko idzie?
Pytam ,bo ogladałem w Militariach w Wroclawiu coś podobnego ,sprezynowego na bbs-y,polecane jako karabinek dla młodzieży- rzęch straszny ,ja przeładować nie umiałem a co dopiero 8 latek.
-
- -#Złoty Dobromir
Szczerze jak wkręcam to już nie wykręcam i jak czytam że psuje się uszczelka to mnie śmiech ogarnia. Uszczelka kosztuje 50 groszy butla 80gramowa ponad 30 zł, więc dla mnie kalkulacja jest prosta. Jak mi się uszczelka zepsuje to sobie wymienię na nową i znów będę trzymał rok albo i dłużej.
guntuning.com