Pierwsza wiatrówka
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Pierwsza wiatrówka
Witam jeszcze raz wszystkich, pytanie odnośnie wyboru wiatrówki, mam na oku RUGER Black Hawk 4,5 mm firmy Umarex i Gamo Black Bull 4,5 mm. Zdaje sobie sprawę, że jeśli chodzi o cenę to różnią się, ale bardziej chciałem dowiedzieć się czy są warte swojej ceny i czy będą odpowiednie dla kogoś z moim doświadczeniem(ekstremalnie niewielkim), no i oczywiście czy wydanie prawie 300 zł więcej na Gamo jest opłacalne. Zależy mi na militarnym wyglądzie, na lunecie i na celności. I tu dodatkowo pojawia się pytanie co oznacza termin celność reakcyjna. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
Celność rekreacyjna: puszki, butelki, kapsle. Celność sportowa: spinery, tarcze, figurki itp. W tej cenie lepiej coś używanego, a już po przeglądzie, czy tuningu. Do tego jedno to rewolwer ( z tego co widzę ), a drugie to długa wiatrówka.
Ostatnio zmieniony 2013-12-27, 18:42 przez AdamWawa, łącznie zmieniany 1 raz.
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
-
-
Szczerze, w okolicach 1000, to można sporo fajnych sprzętów kupić, możesz poszukać używek ze stajni Slavii, HW, Diany, ewentualnie dopieszczone Hatsany (te nawet sporo taniej ).
-
Fakt, poczytałem trochę forum, bo wiele tu dyskusji na temat pierwszej wiatrówki dla początkujących i biorąc wszystko pod uwagę, zainteresowała mnie Slavia 631 i 634 ze względu na dużą dostępność części i dobre opinie, jak i Remington Vantage 4,5mm, o którym forumowicze również wypowiadają się bardzo dobrze, biorąc pod uwagę jego niską cenę, wydaje mi się, że jest wart każdej złotówki wydanej na niego. Wszystko z Cekausa, ponieważ tuning przeprowadzany tam wydaje się trafny, nawet dla laika, którym jestem. Pytanie jeszcze odnośnie tego czy sprzęt z Cekausa, musi przejść przegląd zerowy. Czy może wszystko jest już "dopięte" w momencie dostarczenia wiatrówki?
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
-
Cześć. Każdy radzi co będzie Ci najlepsze na obecną chwilę, początek, a ja dodam od siebie taką małą radę kup wiatrówkę którą łatwo odsprzedasz z nie za dużą stratą. Bo że będziesz chciał zmienić na lepszą to jest pewne , no chyba , że w ogóle zapał do śrutu minie
, a wtedy tym bardziej lepiej mieć coś co się sprzeda. Slavię czy HW sprzedasz na pewno , kwestia ceny. Jeśli będą Cekausowe to jeszcze szybciej, ale jak kupisz jakieś wynalazki z Chin lub Hiszpanii to mogą Cię nie chcieć opuścić
Za 900 to używane HW 50 czy nową 634 bym radził, ciut więcej i można w PCP celować to jakby kroczek dalej w rozwoju wiatrówkarza. Choć nie którzy kochają tak sprężyny , że o PCP nie myślą. Mam Vantage , ale czy bym polecił
sam nie wiem . Po Cekausie to pewno inny sprzęt , ale osady nie zmieniają , a nie każdemu ona odpowiada . Wiatrówek jest mnóstwo , ale polecane są w zasadzie tylko dwie firmy( w tej cenie) ja jeszcze bym dodał Dianę , ale ciężko dostać używkę , a nowa to duża kasa. Najważniejsze że się radzisz , a nie pędzisz do sklepu po Lidera, Magnum, Norconię lub inne takie i się pytasz na forum czemu sieje po tarczy? Życzę trafnego wyboru, fruwających kapsli i uśmiechu przy tarczy.
PS: co do militarnego wyglądu, to chciałbyś aby kolega z pokojowo wyglądającą Slavią narobił Ci wstydu ? Bo militarny wygląd mają np. Crosman TR77,Hatsan Striker Edge czy Gamo Whisper IGT ale 634 czy HW 50 pokonają w celności
bardzo wątpię.

PS: co do militarnego wyglądu, to chciałbyś aby kolega z pokojowo wyglądającą Slavią narobił Ci wstydu ? Bo militarny wygląd mają np. Crosman TR77,Hatsan Striker Edge czy Gamo Whisper IGT ale 634 czy HW 50 pokonają w celności

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu
-
- Ściepnik
-
Wiem, że osprzęt kosztuje sam to przechodziłem
Butla może od biedy być 200 bar za 160 zł + przetoczka 170 zł i już się bawimy(wszystko używane) Wiatrówka AT44 lub CZ bo inne to już cena wzrasta znacznie. Są do kupienia całe zestawy. Wiem każdy woli taniej (sprężyna), ale i tak kończy z PCP w ręku(przeważnie) Pozdrawiam

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu
-
Jeśli chodzi o Gamo etc. to już mnie chęć na nie opuściła dawno po przeczytaniu wielu dyskusji
Ostatecznie jestem zainteresowany Hatsanem 55 QT w Cekausie(niestety na chwilę obecną jest niedostępny), którego pewnie miał między innymi na myśli Pan Adam, polecając dopieszczone Hatsany.
Myślę, że cena jest przystępna jak na karabinek po tuningu, więc zamykając mój budżet(ok 800-900zł) wystarczy mi jeszcze na lunetę PP 3-12x42 AO bądź PP 3-9x42 AO, które są polecane do Hatsanów i paczkę dobrego śrutu. Wydaje mi się, że taki zestaw na początek przygody będzie zadowalający i wychodzę z założenia, że kiedy się wdrożę w strzelectwo bardziej, to będę przechodzić o półkę wyżej
Mam jeszcze jedno pytanie, jeśli się Panowie orientują. Czy w stacjonarnym sklepie Cekausa, jest możliwość obejrzenia sprzętu, aby ostatecznie móc podjąć decyzję? Bo tak się składa, że mieszkam w bliskiej okolicy.

-
-
Po pierwsze nie Pan Adam, tylko Adam, a po drugie, zadzwoń do CEKAUSa, to chłopaki Ci powiedzą dokładnie, kiedy jaką wiatrówkę będzie można u nich dostać. To mili ludzie są 
Ten, Cortez to zawsze szybki jak przeciąg

Ten, Cortez to zawsze szybki jak przeciąg

-