HW 30s - czy się opłaca ?

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

johnycheto

HW 30s - czy się opłaca ?

Post autor: johnycheto »

Witam, jestem początkującym strzelcem, co nie zmienia faktu, że chciałbym nabyć solidną wiatrówkę nie wydając więcej niż 800 zł, zastanawiam się nad HW 30s, który przypomina mi łucznika 87 z którego miałem okazję strzelać i bardzo mi się podobało, do tego ma bardzo dobre opinie (chodzi mi o HW ). Kieruję pytanie do Was czy to dobry wybór i czy powinienem ją nabyć, czy jest wystarczająco mocna, celna, SOLIDNA.
To jest aukcja :) http://allegro.pl/wiatrowka-karabin-wei ... 93796.html
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

johnycheto pisze:czy powinienem ją nabyć, czy jest wystarczająco mocna, celna, SOLIDNA.
Jest solidna , ale nie jest "mocna". Do tego nie jest podobna do Łucznika , bo ten jest sporo od 30-tki większy . Natomiast w swojej klasie energetycznej jest to bardzo celny karabinek .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
johnycheto

Czytając forum widzę, że Jesteś często aktywny, i wielu osobom pomogłeś, więc traktuję Cię tak trochę jak mentora :). Trochę mnie nie pocieszyłeś, głównie tym, że jest mniejszy od Łucznika, który był dla mnie taki na styk (wygoda korzystania, strzelania), szczególnie, że mam ponad 2m wzrostu i jestem mocniejszej konstrukcji (nie gruby ;), dobrze zbudowany ) więc karabinek mniejszy od '87' nie wiem czy by był dobrym wyborem :/ . W takim razie, Hiszpan, jaki karabinek mi polecasz, chodzi o to, żeby był w miarę mocny, solidny (mocno przykładam do tego wagę) i koszty najlepiej nie przekraczały 850 zł :) widzę, że wielu osobom podoba się FWB 300s mogę licytować do 850, ale to jest chyba sprzęt dla bardziej wdrożonych i obeznanych ;)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Wszystko zależy jaki rodzaj strzelectwa zamierzasz uprawiać . W przypadku wiatrówek sprężynowych , ta Twoja "moc" nie zawsze przekłada się na celność . W Twoim zasięgu finansowym możesz kupić nową Slavię 631 i będzie celnie , przyjemnie i na lata . Do tego z pełnowymiarową osadą .
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
johnycheto

Hiszpan, więc mówisz, że polecasz mi Slavie 631, nie lepsza jest 634 ? W moim zakresie cenowym mógłbym kupić tę sztukę http://allegro.pl/klasyka-wiatrowka-sla ... 60310.html , a tak wgle dlaczego ta jest tyle droższa http://allegro.pl/wiatrowka-karabinek-s ... 16718.html ?
witeg
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: witeg »

johnycheto pisze: FWB 300s mogę licytować do 850, ale to jest chyba sprzęt dla bardziej wdrożonych i obeznanych ;)
Czy ja wiem? Po prostu zaczynałbyś od jednej z najlepszych wiatrówek sprężynowych jakie w ogóle zrobiono, spełniającej wymagania, no może poza jednym - "moc" , bo to karabin tarczowy i pluje z energią 7-9J, bywa podciągany do 12J, jednak po nieprzyjemnościach z jego pistoletowym odpowiednikiem, ja bym odradzał takie rozwiązanie. Tylko jeśli FWB 300 to koniecznie sprawne :! , wygląd to kwestia czy jesteś estetą, czy nie, natomiast remont może przekroczyć cenę karabinka.
Jesteś z Wwy, najrozsądniejsze co możesz zrobić to przejechać się na strzelnicę na Bemowie (duuuuży wątek tu na forum), na Siekierki i podjechać do Cekausa (możliwe że będziesz miał okazję osobiście poznać Przemka - Hiszpana63), pomacać różne karabinki, przymierzyć się do nich.
johnycheto

Dziękuję Wszystkim za pomoc, na pewno się dostosuje do wyżej wymienionych zaleceń, na pewno odwiedzę Cekausa (widzę, że ma Slavie w wersji ULTRA :D ), i przymierze się do kilku karabinków. Jeszcze raz dzięki Wszystkim za pomoc, najprawdopodobniej karabinek zakupię we wrześniu i się pochwale nim na forum :)
Slavia 631 LUX
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

johnycheto pisze:(widzę, że ma Slavie w wersji ULTRA ),
..."johnycheto", wersja Ultra to znak firmowy Cekausa :lol: , ich oznaczenie :P
johnycheto

Tzn, że się niczym nie różni od oryginalu ??
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

johnycheto pisze:Tzn, że się niczym nie różni od oryginalu ??
Różni , różni ... jest zdecydowanie lepsza ... :P