Prośba o fachową poradę

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

brayson

Prośba o fachową poradę

Post autor: brayson »

Witam!
Uprzejmie proszę o poradę w wyborze pierwszej wiatrówki. Trochę sam zapoznałem się już z tematem mam jednak pewne wątpliwości. Moje typy to :

1. Slavia 634 - na allegro 799zł
2. Slavia 631 - na allegro 699zł
3. Hatsan 90 (znalazłem ciekawe forum o dociążaniu kolby i poskromieniu mocy tego "dzikusa") - na allegro coś około 350-400zł
4. Używka Diana 35 - http://allegro.pl/karabinek-pneumatyczn ... 81610.html - 400zł

Osobiście jeśli coś mam kupić to nie chciałbym kupić chińskiego syfu tylko sprzęt który będzie mi długo służył.
I tu własnie rodzi się moje pierwsze pytanie: czy dla totalnego amatora Slavia 634/631 nie będzie przesadą? Czy wystarczy może Hatsan + drobne poprawki. Chodzi mi o to, że jako amator może nawet nie zauważę różnicy...
Na koniec chciałbym jeszcze prosić o zerknięcie fachowym okiem na Dianę. Czy warto się zastanawiać czy wykreślić z listy.

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam
Adam
Awatar użytkownika
Nennenke

Post autor: Nennenke »

Kupując na allegro nie obejdzie się bez przeglądu zerowego. Z tego co wiem, to żeby strzelanie z Slavi było jeszcze przyjemniejsze (zero brzęków itp.) to trzeba ją "troszeczkę" poprawić. Może to będzie reklama :mrgreen: ale poprawioną Slavie 631, 634 oraz Hatsana 90 znajdziesz w Cekausie.
Ad1: Wszystko zależy od tego jakimi środkami pieniężnymi dysponujesz. Slavia 634/631 jest dobrym wyborem dla amatorów. Ale jest droższa od Hatsana 90. Jeśli bardziej cenisz "szmoc" wiatrówki, chcesz troszeczkę zaoszczędzić, to bierz Hatsana. Ale jeżeli bardziej cenisz celność i mały odrzut to Slavia 634/631 jest dla Ciebie.

A co do Diany 35 to niewiele mogę napisać. :/

Przepraszam za to Ad1 ale nie mogłam skopiować tekstu bo coś mi telefon wariuje. :)
Crosman Vantage Ultra
Dan Wesson 6"
brayson

Zdecydowałem sie na Hatsana STG 90. Zostanie mi jeszcze trochę funduszy to dokupię lunetę :mrgreen:

Kolejny raz jestem zmuszony prosić Was o pomoc: tym razem w doborze lunety do takiego sprzetu: http://cekaus.pl/pl/karabiny-sprezynowe ... nside.html.

Jeszcze mam pytanie czy te "czary-mary" które robią z wiatrówką w sklepie Cekaus to jakaś lipa czy porządna robota? Ktoś z Was zamawiał tam sprzęt? W sumie to wychodzi ok 100 zł drożej niż na Allegro ale jeśli to nie jest fuszera to mogę zapłacić tym bardziej, że się na tym nie znam.

I jeszcze męczy mnie o co chodzi z tym alchemikiem? Pewnie to głupie pytanie... :oops:

Z góry dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
Nennenke

Post autor: Nennenke »

To co robią w Cekausie to sztuka! :D A nie jakieś tam czary-mary... Poczytaj opinie o tym sklepie nawet tu, na tym forum. Ja jak narazie nic nie zamawiałam, ale jest masa ludzi którzy dokonali zakupu w Cekausie i są bardzo zadowoleni. Jeżeli kupisz w Cekausie wiatrówkę to możesz odrazu z niej strzelać.
A co do lunety: http://www.e-tawerna.pl/viewtopic.php?t=45 poczytaj.

No a Alchemik to taki Pan który uszczęśliwia dzieci (i te starsze i te młodsze) ulepszając wiatrówki. :D:D
Crosman Vantage Ultra
Dan Wesson 6"
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Kupuj poprawiona w cekausie. Na pewno warto
Diablik + Waver v10 2-10x38
brayson

W Cekausie nie mają w magazynie żadnych Hatsanów, dzwoniłem: mówili, że mają jakiś problemy z dostawcą.

Zaproponowałem samodzielny zakup wiatrówki i podesłanie do sklepu i zrobienie przeróbek za 190 zł (wg obsługi bardzo dużo to daje i nie ma porównania). Dostałem odpowiedź, że kolejka do września :P
Chyba jednak się zdecyduję na to.

Wysyłał ktoś z Was kiedyś sprzęt do tego sklepu? Trochę mam stracha, jakby nie patrzeć to trochę to kosztuje...

edit
Uprzejmie prosiłbym kogoś o zerknięcia na poniższe linki czy warto się w ogóle zastanawiać nad zakupem czy to śmieci.

1. http://allegro.pl/hatsan-85-luneta-bush ... 24359.html
2. http://allegro.pl/hatsan-stg-90-i-crosm ... 91837.html
3. http://allegro.pl/slawia-634-z-luneta-j ... tabsAnchor
4. http://allegro.pl/weihrauch-hw-30-i3445956836.html

Z góry dzięki :)
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Koledzy raczej się nie strachają.... :P A wszyscy happy! Ponegocjuj może termin... :idea:
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

brayson pisze: dzwoniłem: mówili, że mają jakiś problemy z dostawcą.
... mówiłem o problemach z dostawami :idea: ... sprzedaż karabinu połączona jest z usługą :! ... tym samym potrzeba mnóstwa czasu na wyprodukowanie wielu karabinów przeróżnej marki ... nie same Hatsany . Tym samym po co mam zamawiać , jak nie jestem w stanie od razu ich przerabiać .. :P .
brayson pisze:Zaproponowałem samodzielny zakup wiatrówki i podesłanie do sklepu i zrobienie przeróbek za 190 zł (wg obsługi bardzo dużo to daje i nie ma porównania). Dostałem odpowiedź, że kolejka do września :P
Nie do września , tylko do końca września :idea: ... kup , podeślij , to jak powiedziałem ... : zwolni się termin , to się wciśnie w kolejkę :!
Cortez pisze:Ponegocjuj może termin...
... nie ma potrzeby ;) ... j/w ... :P
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
brayson

Czy dobrze rozumiem, że Pan Hiszpan63 pracuje w Cekausie? :D
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

brayson pisze:Czy dobrze rozumiem, że Pan Hiszpan63 pracuje w Cekausie?
EUREKA :mrgreen:
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

brayson pisze:Czy dobrze rozumiem, że Pan Hiszpan63 pracuje w Cekausie? :D
... nie inaczej ... Obrazek ..
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Hiszpan63 pisze: ... nie inaczej ... [url=http://emotikona.pl/emotikony/pic/dziadek.gif]Obrazek[/url] ..
...nooo i zobacz, jak posiwiał przez klientów...nawet ma pastorał... :mrgreen:
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Awatar użytkownika
Maruda

Post autor: Maruda »

...nawet ma pastorał...
To jest zakamuflowana ciupaga. :D
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

... jak będziesz grzeczny ...
... i Hatsana 90 chciał jeszcze ...
... to do do 15 sierpnia , takiego Ci dopieszczę ...
... więc gdy poczekasz jeszcze chwilę ...
... to w przyszłym tygodniu będziesz miał w Pile ... Obrazek ..
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

...sie ubawiłem...prawie jak w ciuciu-babkę... :)