Chciałem zacząć strzelanie. Niestety nie wiem nawet od jakiego "systemu" zacząć
Czy łamane, boczne, co2, sprężone?
Chciałbym coś rozwojowego a mam w tej chwili max 400 pln. Chętnie kupiłbym coś używanego od doświadczonego strzelca z Warszawy lub Raszyna (a jak by się trafił ktoś z Dawid Bankowych to nawet piwo bym postawił )
Uprzedajac bure - szukałem info na forum ale nie znalazłem porównania systemów dla początkujących
Z góry serdecznie dzięki
Eeeeetam...szukałeś.... Każdy nowy user pyta dokładnie o to samo...
W skrócie: CO2 sobie daruj (jeśli to ma być karabinek) - zresztą idzie jesień i zima, więc sobie nie postrzelasz. PCA w tym budżecie też jest bez sensu. Skoncentruj się na dobrej używce na którymś forum - najlepiej ze znanych nam rąk.... Ogólnie 400 zł to bardzo niewiele, zresztą....gdzie optyka (jeśli chcesz dalej postrzelać)
Nie ma żadnego przepisu dla początkujących !
Kupujesz, co chcesz, ale po lekturze postów dotyczących wybranych modeli. CO2 karabinki to generalnie zabawki, lepiej zapomnieć, jak Piotrek nadmienił. zajrzyj do tut. K/S, może coś znajdziesz
Optyka to ta część rozwojowa
Lepsza lamana czy boczna?
Na początek postrzelac chce celnie na 20m - potem bede kombinowal z optyka i wysoko energetycznymi kijami
Czy Baikal MP 61 jest solidną konstrukcja na początek?
Na znanym portalu aukcyjnym jest kilka sztuk za 350 pln i zastanawiam się nad zakupem
Od razu zapytam - Czy ogłoszenie w dziale Bazar, że kupię wiatrowke do 350 pln z otwartymi przyrządami kal. 4, 5 w Warszawie lub okolicach spotka się z bardzo stanowcza krytyka?
Ostatnio zmieniony 2013-08-30, 11:59 przez Kinfolk, łącznie zmieniany 1 raz.
MP 61 to sympatyczny, niskoenergetyczny karabinek wykonany na ogół solidnie i z przyzwoitych materiałów. Jak każdy, wymaga "przeglądu zerowego". Bardzo rozwojowy w dłubaninie i podatny na różne tuningi. Na początek jak najbardziej - nawet potem, jako "drugi"....
Więcej może Ci powiedzieć jego wieloletni użytkownik: kol. Starszy Pan.
Kinfolk pisze:...Co powinno być pierwszym wyznacznikiem w szukaniu wiatrówki?
...nabyta wiedza na forach i wnioski wyciągnięte z doświadczeń kolegów, którym bardzo się spieszyło z zakupem wiatrówki...
...a najlepiej postrzelać z różnych sprzętów na Bemowie....
Kinfolk pisze:...Co powinno być pierwszym wyznacznikiem w szukaniu wiatrówki?
...nabyta wiedza na forach i wnioski wyciągnięte z doświadczeń kolegów, którym bardzo się spieszyło z zakupem wiatrówki...
...a najlepiej postrzelać z różnych sprzętów na Bemowie....
Przytyk celny i przyjęty
W najblizsza niedzielę czynne? W jakich godzinach mozna przybyć?
Cortez pisze:Więcej może Ci powiedzieć jego wieloletni użytkownik: kol. Starszy Pan.
Ponieważ czuję się wywołany do tablicy to:
- Iż61 a po nowemu MP61 jest karabinkiem niskoenergetycznym,
- pisałem już na innych forach - nadaje się bardzo fajnie do "tuningu optycznego"
- i tak trzeba zrobić przegląd "zerowy" i parę poprawek w systemie (PET, prowadnica, szlif sprężyny),
- takie drobiazgi można samemu, ale i wyspecjalizowanych "warstatach" - vide Ce...s,
- Iżyka - polecam. Mój ma w moich rękach dożywocie.