HATSAN BT-65 co o nim myślicie?

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
killermaster

Post autor: killermaster »

Czy ja kiedykolwiek powiedziałem że BT to zła wiatrówka? Że niedopracowana to tak, ale nie że zła. Po prostu jego cena jest za wysoka jak na oferowane możliwości przy jednoczesnej konieczności fachowej ingerencji coby strzelał porządnie. Dlatego obstaję że AT jest lepszym wyborem.
Gdy cena BT spadnie i koszt tuningu nie będzie wygórowany, wtedy można nad nim pomyśleć.
Ot takie ceny z alledrogo:
-AT44-10 w polimerze najtańszy nowy to 1200 zł, w drewnie to 1300 zł
-BT65-10 najtańsze nowe kosztuje 1850 zł.
Teraz pytanie, co takiego daje nam BT? Co jest warte 650 zł? Swojego ateka, nowego i po pełnym tuningu kupiłem za 1500 zł... Teraz pytanie-co dostaniesz w zamian za te 350 zł jak dopłacisz to "gołego" BT65? W czym będzie lepszy od AT po dopracowaniu?
AT44 tactical już weszło... za bagatela 2 klocki. Jedyna różnica to inna osada. :shock:
Hatsan AT-44 10 by Dagi + Leapers 5th GEN 6-24x50 AO
Ma kto Superchargera do opylenia?
Operator Tureckiej Armaty Przeciwpancernej
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

killermaster pisze:Jedyna różnica to inna osada.
... to jest bardzo wielka różnica , w zależności od upodobań . Przeliczanie wszystkiego na dopłaty/nadpłaty niekoniecznie ma zasadność . Koszty tuningu też nie zmaleją . To są poprawki , często nieadekwatne z rzeczywistymi kosztami i czasem pracy przy konkretnym egzemplarzu . Kto powiedział , że hobby ma być tanie ???
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
killermaster

No w sumie masz trochę racji. Osada jest w BT regulowana. Ale jak dla mnie wciąż to za mało żeby uzasadnić taką cenę.
Może ja po prostu wolę drewienko? :roll:
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Abenader pisze:...Mam pytanie. Ilu z was strzelało z dopracowanego BT?
...a już jest taki? :shock:

Rozmawiałem z paroma osobami (m/in z dagim) na temat tego karabola...i rewelacji nie ma. Na beżowym masz cały temat + piękne fotki iglic w limicie i FAC. To mówi samo za siebie.
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Abenader

Post autor: Abenader »

Jest nie jeden. A różnica w cenie? killermaster, porównujesz używkę z nowym . Poza tym napisz mi o jakich to niepotrzebnych bajerach w bt mówiłeś. Ja wiem że każda liszka swój ogonek chwali . I wiem że na siłę można znaleźć argumenty, żeby coś komuś obrzydzić-odradzić . Albo żeby w drugą stronę :) Ale wiem też że starsza technologia kosztuje mniej. Moim zdaniem bt oferuje za ťę cenę tyle co inne za 3000-3500 zł. Nie mówiąc o tym że np dagi może stuningowaći bt bo jaki w tym problem???
Hatsan 125 TH 6.35 , No name 6x42 .
Abenader

Cortez nie zaglądam na beżowe . I jeszcze powiedz mi co mówi samo za siebie bo ja nie wiem i jakiej byś chciał rewelacji za 2000 zł . A pytający o bt, bardziej doświadczonych kolegów , też pewnie chciałby wiedzieć.
Awatar użytkownika
AdamWawa

Post autor: AdamWawa »

Moim zdaniem regulowana baka na plus, minus " bipod " , minus pas, rozumiem, że to dodatki, ale po co za to płacić? Mnie osobiście BT z wyglądu ( nie strzelałem to piszę o doznaniach wizualnych ) się podoba i jestem zadowolony, że Hatsan PCP się rozwija, ale jeśli cena ( wyższa niż AT ) za nową myśl techniczną, nie idzie w parze z poprawą mechaniczną, to trochę cienko to wygląda.
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
Abenader

Ja np nie uzyskałem odpowiedzi na żadne zadane tu pytanie. Np jak w limicie na 50 m uzyskać 1 cm skupienie przy wietrze? I jaki wpływ na to skupienie ma tuning dagiego??? I czy któryś z wypowiadających się strzelał z bt? To są bardzo ciekawe argumenty użyte do zniechęcenia kupna bt :P
Ostatnio zmieniony 2013-11-14, 18:10 przez Abenader, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
killermaster

O to to to AdamWawa.
Piję do tego że BT nie daje nam nic nowego oprócz regulowanej baki w porównaniu do AT. Cena-OK, mogła by taka być, ale niech z nią w parze idzie np. doszlifowanie mechanizmów. Niech chociaż ta nieszczęsna iglica będzie bez śladów po tokarce. Niech będzie lepiej nasmarowany. I wtedy OK-niech będzie droższy.
Abenader

At z pudełka jest lepiej wykonany????? I może odniesiesz się do moich pytań :) Czy udasz że ich nie było?
Ostatnio zmieniony 2013-11-14, 18:14 przez Abenader, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Cortez

Abenader pisze:... Moim zdaniem bt oferuje za ťę cenę tyle co inne za 3000-3500 zł.
@Abenader

Wolne żarty!!! :roll: Za taką kasę masz nowe HW-100 FSB, lub prawie nowego Daystate, tak samo trafiają się FWB i Walthery.

Nie jestem wrogiem kebabów, ani nikomu ich nie obrzydzam....ale wybacz...BT - to tylko rozwinięcie AT, dla fanatyków designu Tactical, za to bez usunięcia wad poprzednika. Zmiana osady niczego nie załatwia.

Za 2K zł kupuje się sprawdzone karabinki PCP z drugiej ręki, gdzie na ogół nic nie trzeba grzebać. Świadomie pomijam kwestię luf, materiałów, obróbki całości i co za tym idzie charakterystyki i skupienia (w różnych kalibrach).

2K zł - to dopiero początek zabawy, dolicz robotę dagiego + przesyłki, pewnie potrzebny będzie regulator (300-400 zł), poprawa ósemki i ...takie tam... :shock:

Gwarantuję, że za taką kasę kupisz w K/S dopracowane i celniejsze karabinki: AA S-400, Logun Solo, FX Typhoon, Falcon, CZ Hunter, etc....
Pomijam już takie okazje, jak Daystate za 2100-2200 zł. Trzeba czytać i...szukać. :idea:
Ostatnio zmieniony 2013-11-14, 18:25 przez Cortez, łącznie zmieniany 1 raz.
Abenader

Cortez , z całym szacunkiem . Nie gadamy o KS tylko o nowych karabinkach . Więc nie mów mi że mogę coś wyrwać z używki troszkę drożej po pół roku szukania. Chcecie chłopakowi odradzić? Ok. Ale argument że używane at jest tańsze od nowego bt to żenada. A to skupienie przy wietrze po stunowaniu to mi dupa że śmiechu odpadnie. Ja z bt strzelałem. Ze swojej strony powiem kupuj. W tej klasie taniej nie ma.
Awatar użytkownika
killermaster

Dobra, kolego Abenader, bo będziemy sobie dogadywać a za przeproszeniem całe guano z tego wyjdzie.
Jak uzyskać takie skupienie? Po prostu wiatr był stały. I nie był to huragan tylko wiatr. Tarcza nie kłamie. Mam też kilku świadków że nie postawiłem tarczy na 10 metrów tylko na końcu 50 metrowego stanowiska. Wystrzelałem to w niedzielę, na strzelaniu klubowym w Łańcucie, na strzelnicy klubu "Zamek".
Nie twierdzę i NIGDY NIE TWIERDZIŁEM że AT z pudełka jest lepszy od BT z pudełka. Powiedziałem że AT po tuningu będzie tańsze i lepsze niż BT z pudełka.
Tuning Dagiego daje poprawę skupienia. Zamiast rozrzutu V0 rzędu 15 m/s masz 1 m/s. Ile to jest na 50 metrów na tarczy, to nie wiem dokładnie. Ale daje to mniejszy rozrzut w pionie. Zaprzeczysz?
W tej kasie da się taniej. AT. Albo CZ200. Albo AirArms S400 Classic.
Kolego jak chcesz nowego kupić, to masz rację, kup se Steyra za 8 klocków. Nie będzie trzeba nic grzebać. Tylko wziąć z pudła i strzelać.
I nie trzeba czekać na okazję. Ciągle coś wyskakuje w dobrej kasie. Czasem nawet razem z zestawem startowym (butla + przetoczka + lupka). Bozia rączek poskąpiła że nie możesz przeglądnąć?
Awatar użytkownika
Cortez

No to wymieniliśmy poglądy.... :roll: Amen.

P.S. Do poczytania:

http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=84744
Awatar użytkownika
killermaster

Amen. Dziękuję kolego Cortez za twórczą dyskusję.