Wiatrówka jako prezent

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

nat

Wiatrówka jako prezent

Post autor: nat »

Witam :)
Zamierzam kupić chłopakowi wiatrówkę pod choinkę. Mój budżet to 300-350 zł i do świąt już więcej nie uzbieram :P Zależy nam na celności i niezawodności wiatrówki, możliwość serwisu w mojej okolicy raczej znikoma. To będzie jego pierwsza oczywiście, ciągle o niej mówi więc myślę, że bardzo ucieszyłby się z takiej zabawki. Wiem, że może być ciężko z taką kasą w kieszeni, już trochę zapoznałam się z tematem, ale myślę, że na początek będzie w sam raz :) więc mimo wszystko bardzo proszę o pomoc i wasze opinie :) jeśli nie sprawiłoby to problemu proszę o konkretne linki, najlepiej z allegro :oops: jak już wspomniałam ma być to prezent pod choinkę wiec czasu też nie mam dużo :O czytałam już podobne tematy na waszym forum ale mimo wszytko nie znalazłam nic konkretnego :(
Awatar użytkownika
blucas
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: blucas »

Do eksperta mi daleko, jednak czytałem trochę o tej wiatrówce i myślę że jak na ten budżet będzie w miarę ok.
Crosman VANTAGE: link
Co prawda lepszy był by po poprawkach z Cekausu jednak wtedy przekroczy budżet o 100zł
link
Hiszpan63 pisze:karabinek po wymianie uszczelki , prowadnicy , sprężyny , z dołożonym korkiem , wymyty , wypolerowany , prawidłowo nasmarowany , ustawiony około 15,5 J . .. made in Cekaus ...
Zaczerpnięte z sąsiedniego wątku: http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=7078
Opłaca się dołożyć...
A kupowanie u nich jest pewniejsze niż na "alledrogo" (ART... z linku akurat jest sprawdzony :mrgreen: )
Może koledzy coś jeszcze wymyślą ;)
C.3576, Ka.CaP-1 - jeszcze się robi
Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: pala30 »

coś pokręciłem :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Ostatnio zmieniony 2013-12-10, 20:31 przez pala30, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

nat (Natalia ?)
Nie zauważyłem, bo chyba nie pisałaś, ile syn ma lat, jakiej jest budowy, bo dzieciaki są różne...vantage wcale taki maleńki nie jest, z lunetą 4 kg...i co to jest C-n ? Nie każdy ma skróty z całej Polski w głowie, tym bardziej taki nie do rozszyfrowania. Pytam, bo może jest w okolicy jakiś strzelec od nas, zawsze mógłby jakoś pomóc, pokazać, przymierzyć...
Awatar użytkownika
blucas
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: blucas »

może to ja źle zrozumiałem ale mi się wydawało że to dziewczyna chce kupić swojemu chłopakowi wiatrówkę. A nie mama synkowi... :mrgreen:
C.3576, Ka.CaP-1 - jeszcze się robi
Eres

Post autor: Eres »

Alternatywą dla Vantage jest Crosman Copperhead. System ten sama, a jest trochę lżejszy no i tańszy.
Awatar użytkownika
green_thunder

blucas pisze:może to ja źle zrozumiałem ale mi się wydawało że to dziewczyna chce kupić swojemu chłopakowi wiatrówkę. A nie mama synkowi... :mrgreen:
...semantyka...
Pewnie masz rację, ale sam widzisz, jak interpunkcja może zmienić sens zdania, a co dopiero tak napisany post :D

...w takim razie wycofuję poprzednie madrości o wielkości karabinka, sorry Natalio, że Cię postarzyłem...wesoło, jak to przed świętami :)
Ostatnio zmieniony 2013-12-10, 22:11 przez green_thunder, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Ja bym szukał tego:

http://elcolt.pl/p-p,karabinki_pneumatyczne,814.html

...chociaż nie musi być z tej oferty. Radocha murowana. :idea:
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

Z tego co wiem to tam jest niedostępny ,ale na allegro jest dwóch sprawdzonych sprzedawców.Mam posiadam takiego i zabawa jest przednia.To unikatowy karabinek pod wieloma wzgledami.
Nowy na allledrogo kosztuję 450 zł.

Ps do mojego posta powyżej poleciłem też iża ale coś mi się pomylało co kto i dla kogo sorki
:oops: :oops:
nat

Cn- Cieszyn :) tak, zabawka dla chłopaka, zgada się. raczej postawny gość więc ciężar nie powinien sprawić problemu :P ta za 450 wygląda naprawdę godnie ale jednak stówka za dużo, wątpię, że uda mi się uzbierać :( w takim razie polecacie panowie WIATRÓWKA CROSMAN VANTAGE, zgadza się :)? a ta Wiatrówka Bajkał IŻ 61, cóż to? nie słyszałam jeszcze, nie widziałam, nadaje się?
Awatar użytkownika
green_thunder

Iż z Iżewska, tam, gdzie robią broń palną. Karabinek dla postawnego gościa może ciut przylekki, ja używałbym go jako drugi, nie zasadniczy.
Myślę, że Vantage powinień być na dziś dobrym wyborem, ale musi być doprowadzony do stanu ultra (najlepiej w cekausie), żeby z pudełka nie rozczarował, no i posiada on trochę "szmocy", co daje satysfakcję przy rozwalaniu przedmiotów na większą odległość. Iż jest OK., ale troszkę słabszy energetycznie.

...Iża ma Starszy_Pan na fotce w stopce, środkowy karabinek...
Nabuchodonozor

Post autor: Nabuchodonozor »

Z tych dwóch to zdecydowanie Crosman.
Aczkolwiek gdybym to ja brał coś dla siebie i dysponował takim budżetem, to w tej cenie szukałbym raczej Hatsana 90.
Koleżanka prosiła o ewentualne linki, więc wygląda to to tak:
link
Awatar użytkownika
pala30
Ściepnik
Ściepnik

Też do przyjęcia jak na początek ale brzęczy i kopie masakrycznie,a i przyrządy otwarte tragiczne .
nat

do stanu ultra? żeby z pudełka nie rozczarował? a cóż to znaczy :d? wybaczcie ale nie bardzo łapię panujący tu slang :P a już najlepszy to byłby link do tego "ultra" <3
Awatar użytkownika
Michał
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Michał »

Crosmana vantage miało wielu użytkowników tego forum i po "czarach" (ucywilizowaniu) byli naprawdę zadowoleni,nawet go polecali w tym wątku.
HW97 .177,Remington Summit .177,Lov2 .177,C 2240 .177-Walther 2x20,Colt 1911,Hatsan 135 .22,CP1-M .177,CP1 .177,SPA p10 .22