Ręka mi drży, że jak wkleję to co pieczołowicie napisałem, to bana zaraz dostanę, że za banalne pytania zadaję

Ale na poważnie,
Po analizie wielu forów i postów, przejrzeniu oferty w sklepach internetowych itp. dokonałem wstępnego zaznajomienia się z tematem „czegoś konkretnego” i chciałbym Was prosić o wszelkie rady, sugestie i propozycje odnośnie tego, co powinienem kupić. Poniżej zawieram listę pytań, jakie mam nadzieję konkretyzują moje oczekiwania i precyzują je dostatecznie. Oczekiwałbym porad popartych własnymi doświadczeniami tak z posiadania jak i „macania” konkretnych wiatrówek, bo takie są najcenniejsze.
1. Szukam wiatrówki sprężynowej, klasycznie łamanej albo z dolnym naciągiem, mam obecnie taką z dolnym naciągiem i powiem, że jakoś takiej używa mi się lepiej. Ale nie odrzucę absolutnie dobrej sugestii co do wersji łamanej.
2. Mam dwa przedziały cenowe, do 1500 i do 2500 zł, w zależności od tego, czy za 2500 dostanę coś znacznie lepszego jak za 1500 – o tym co chcę kupić za obie te kwoty i o moich potrzebach poniżej.
Tu dygresja, czyli o mnie i o tym co robię mając w ręku wiatrówkę. Wzrostu jak na owe czasy jestem wyłącznie średniego, za to masy ciała mam aż nadto, dość równo rozłożonej tak w okolicy bicepsów jak i pasa :]. Nie chciałbym kupić giwery, która swoją długością wpędzi mój wzrost w kompleksy

3. Co kryje się w kwocie 1500 i 2500? – wiatrówka, optyka, tuning/przegląd zero, pokrowiec. Na śrut jak nie starczy dołożę ze skarbonki dzieci

4. Osada – macałem raz jedną z otworem na kciuk i bardzo mi się podobała, jeżeli dana wiatrówka ma taką opcję, to rozważę zdecydowanie taką propozycję.
5. Tuning – czy jest potrzebny i co zrobić w jego ramach [w zależności od konkretnego przypadku]. Głównie chodzi mi o to, czy takie zmiany dają zauważalne efekty w poprawie jakości wiatrówki lub usuwają pewne niedociągnięcia masowej produkcji.
Przykład - jeden sklep oferuje do HW 77 od razu tuning w postaci:
- dopracowanie uszczelki tłoka,
- wykonanie osłony przeciw smarnej PET,
- dorobienie dobrze spasowanej przegubowej prowadnicy i kapelusza z ertalitu,
- polerowanie podzespołów,
- regulację spustu,
- wymiana sprężyny na eksportową i ustawienie energii karabinka w obowiązującym w Polsce limicie do 17J,
- mycie całości i poprawne smarowanie.
6. Gdzie kupić i u kogo tuningować [choć tu pewne Nick’i już znam]. Gdzie kupić - tzn. gdzie ewentualnie najłatwiej zrealizować gwarancję, zrobić przegląd lub od razu tuning itp. Oczywiście cena także się liczy, ale dorzucę stówę jak sklep będzie sprawdzony, tuning od razu w pakiecie przed wysłaniem itp.
7. Optyka – co kupić, najlepiej z zoomem do 9x – także w zależności od tego, czy dana wiatrówka to scope-killer czy nie.
8. Śrut – jak ktoś ma jakieś konkretne doświadczenia z danym śrutem do konkretnej wiatrówki i w zależności od oczekiwanych efektów chętnie przyjmę wszelkie sugestie. Wiem, że sporo na ten temat jest napisane i czytam wszystko, co mi wpadnie na ten temat w oko.
9. Gdzie w Wawie można pomacać wiatrówki w większym wyborze?
10. co ewentualnie jeszcze do wiatrówki od razu dokupić, co przyda się później lub przy np. jej konserwacji [części zamienne, wycior, smar itp itd]
Na marginesie, czy są sklepy, które sprzedają zestawy mniejszej ilości różnego śrutu właśnie w celach testowych?
Więcej rzeczy do głowy mi nie przychodzi. Jak coś przeoczyłem to także proszę o rady. Mam także nadzieję, że jestem wystarczająco precyzyjny w pytaniach, by nie być posądzony o lenistwo w czytaniu forum.