Po długich poszukiwaniach sprzętu i czytaniach forów, już jest u mnie taki sprzęt, pewnie znany copperhead 900 od firmy crosman.
Może zbyt entuzjastycznie podchodzę bo sprzęt nie najwyższej półki ani nie leżał koło średniej. Jak na koper przystało, przeszedł... agrotuning i nie mam porównania z serią bo już go takim nabyłem od kolegi z forum (1rwszy właściciel) który zamówił go z poprawkami i opcjami jak: ślizg tłoka i prowadnica z ertalonu- cokolwiek to jest potrzebne do wzrostu tejże roślinki- brak dzwonienia sprężyny?
Na razie zbieranie plonów podoba mi się bardzo :-)
Na pierwszym, i jak na razie jedynym strzelaniu, próbowałem ustawiać stałe przyrządy i strzelać do mało widocznej butelki, papierowego kubka i pudełka po kuracji uzdrowiskową wodą. Jako że teren był wyśmienity to polubiły go bardzo.. mrówki i założyły tam kolonie.... Więc chodziłem prawie ciągle. Stałem się prawie pracowity jak one

Wiem, że to wbrew kanonom strzelać do tarcz z pozycji kucającej i ustawiać przyrządy lub z pozycji stojącej to lipa ale w miarę się to udało jak na takie warunki.
Z nabytku jak na razie bardzo się cieszę. Nie oczekuje wiele od niego.
Tru-glo jakoś zasłaniają mi tarczkę.. no ale jak się nie ma co się lubi..

Jest BSA S3-9x32WR ale na razie nie montuję bo założyłem, że najpierw chce postrzelać bez niej, na otwartych
Śrut który mam obecnie to słowacki ktk 4.5mm z zaokrągloną główką, takie w czarnym pudełku z tworzywa z żółto-białymi napisami. Czy inne byłyby lepsze pod względem celności? Jeśli tak to jakie najlepsze? Szukałem ale chyba zbyt słabo.
Warto ją rozebrać i przesmarować? Na razie z zewnątrz potraktowałem ja brunoxem :-)
Zastanawiam się też cicho nad wymianą lunety na coś z MD i AO
Też chce ustawić przyrządy lepiej.
Postaram się wrzucić fotki
"Zdjęcie zawiera lokowanie produktu"

Pierwsza tarczka (traktuje to na luzie nie jak wyniki dla nie wiadomo czego ;-)