Ja tam nie widzę problemu w wyjeździe na strzelanie nawet w zimie, o ile nie ma wielkich przymrozków. Ale jeśli jest na pograniczu zera, z resztą zimy teraz delikatniejsze. Co istotniejsze idzie inflacja i spodziewam się wzrostów cen od przyszłego roku, więc ten okres jest według mnie do zakupu odpowiedni. Sam chyba zauważyłeś jakie zaczynają występować braki w asortymencie. Ja już zaoszczędziłem na karabinku jakieś 300 zł kupując ten ostatni model ze sklepu względem cen tego samego modelu na allego.
Dodano po 57 minutach 24 sekundach:
Wyszła pewna rzecz której nie zauważyłem i mnie zirytowała. Mianowicie karabinek który otrzymałem ma oznaczenie F czyli na rynek Niemiecki. Co mnie zirytowało bo nie jest to wersja eksportowa. Zacząłem się zastanawiać nie stąd biorą się potem posty iż jedne HW ma moc około 15 J a inne 16 J. Bo są to wersje w których sprzedawcy podmieniają sprężyny najbardziej prawdopodobne iż nieco słabsze od wersji eksportowych.

Tak więc zirytowało bo myślałem iż jest to wersja eksportowa. Zastanawiam się czy mu jej nie odesłać, czy dać sobie spokój z tym i tak kiedyś będzie trzeba wymienić sprężynę. A oprócz tego pewnie się niczym nie różnią, choć niesmak pozostał.