Słaby Air Master 300
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Słaby Air Master 300
witam wszystkich jako nowy członek forum i posiadacz od kilku dni Air Mastera 300[moja pierwsza wiatrówka w życiu]narazie sie nie wypowiadam za wiele tylko czytam posty bo moje pojęcie o wiatrówkach jak i całej reszcie z nimi zwaiązanej sest znikome--ale mam pytanie odnośnie tej wiatrówki-CZY JEST MOŻLIWE ŻE WIATRÓWKA O TEJ MOCY NIE MOŻE ROZBIĆ BUTELKI NAWET Z 30CM?CZY TO WINA WIATRÓWKI, ŚRUTU(airmaster boxer w zestawie był a drugi śrut ten sam typ ale inna marka)??dodam że wiatrówka jest nowa...Z moich spostrzeżen to wydaje mi się że śrut jest za miekki...ale sam nie wiem czy to ma taki wpływ..Także proszę o wyjaśnienie i pomoc..pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez BezCukru, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- -#Srebrny Dobromir
Ja kupuje różne, do różnych celów, od 5x1 do 20x2.5 (Na tłok do HW40) podaj rozmiar to przy okazji zapytam w sklepie. A jak coś to tu masz linke, do aukcji na aledrogo http://www.allegro.pl/item524404721_oring_20x5.html W opisie aukcji, chwalą się, że mają wszystkie rozmiary, napisz do nich i zapytaj 
W temacie rozbicia butelki, nie polecam takiej zabawy zwłaszcza z 30cm, bo rozpryski szkła są niebezpieczne, a i sprzątać trzeba. Nie mniej jednak, rozbić butelkę powinna bez problemu.

W temacie rozbicia butelki, nie polecam takiej zabawy zwłaszcza z 30cm, bo rozpryski szkła są niebezpieczne, a i sprzątać trzeba. Nie mniej jednak, rozbić butelkę powinna bez problemu.
-
wiem wiem..to nie była zabawa raczej test-z maxymalnie możliwym zabezpieczeniem-dziś byłem jescze chwile postrzelać i az mi sie odechciało
..kurde słąba jak cholera ta wiatrówka ,nie strzelałem z żadnej innej na czasie wiec nie mam porównania ale wydaje mi sie że coś nie tak z nią..zaznacze że od nowości jest taka...czy po rozebraniu i nasmarowaniu bedzie lepiej czy może na reklamacje ja??kurcze pomóżcie-może jakieś podejrzenia macie dlaczego może byc taka słaba?aaa i przypomniało mi się..wstyd się przyznac ale 1 strzał z niej jaki był to był na sucho
[własciciel sklepu chciał zobaczyć jakiego ma kopa] wiem że to karygodne...czy to możliwe że jeden strzał mógł być przyczyną takiego spadku mocy?

Diana SR
Hammerli HF 900
Hatsan 55 RS mod
Beretta M9A3
Beeman p17
Hammerli HF 900
Hatsan 55 RS mod
Beretta M9A3
Beeman p17
-
-
Odradzam ingerencji w bebechy wiatrówki (tracisz gwarancję ) jak najszybciej reklamuj w sklepie gdzie kupiłeś , strzał na sucho mógł uszkodzić uszczelkę tłoka lub sprężynę.
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
-
- -#Srebrny Dobromir
Nie kombinuj, nie warto, jak jest gwarancja. Jeżeli masz kogoś znajomego, kto ma chronometr, to wystarczy zmierzyć prędkość śrutka, powinna być zbliżona do tego co podaje producent. Jeżeli nie masz, to może sklep ma, a przynajmniej powinien mieć, złóż reklamacje, ewentualnie niech przy tobie zrobią pomiar na chrono. Jeżeli padła sprężyna, a na to wygląda, to powinni bez gadania wymienić na nową. Nie wiem dokładnie ale chyba w ciągu tygodnia( niech mnie ktoś poprawi jak nie mam racji) masz prawo oddać lub wymienić na nowy, sprzęt nie spełniający, podanych przez producenta parametrów. Ale to przydałoby się mieć wynik pomiaru na chrono. Jeżeli znacząco odbiega od parametrów fabrycznych, a przy pękniętej sprężynie, może tak być. To powinieneś mieć prawo co najmniej do wymiany na nowy egzemplarz. I nie pozwól na strzelanie na sucho
Ale elaborat spłodziłem....

Ale elaborat spłodziłem....
-
wielkie dzięki wszystkim za porade-tak też zrobie-do sklepu i gwarancja!!tylko znowu te czekanie mnie zabije...zawsze coś- nie mam chrono i nie mam znajomych co go mają ale może w tym sklepie beda mieli-jutro opowiem co w sklepie wymyślą i!!jeszcze raz dzięki
Diana SR
Hammerli HF 900
Hatsan 55 RS mod
Beretta M9A3
Beeman p17
Hammerli HF 900
Hatsan 55 RS mod
Beretta M9A3
Beeman p17
-
-
no witajcie...oddałem na gwarancje masterka-w sklepie nie robili żadnych przeszkod[sklep posredniczył a towar od koltera]przyczyna jaka zgłosiłem to spadek mocy-znaczny...podobno potrwa to kilka dni około tygodnia-ja nastawiony jestem na znacznie dłużej...dam znac co było usterką jak serwis poinformuje sklep...na czas gdy nie bede miał Mastera zakupiłem tak na sztuke-żeby postrzelac lidera 2 za 99zł---------------------------->nie powtarzajcie tego błedu,to nie ma nic wspólnego z wiatrówką!!!!!!!!!!kawałek rurki z metalu na ociosanym kołku posmarowany jakimś starym brudnym smarem z którego nie masz szans trafić w co celowałeś
Diana SR
Hammerli HF 900
Hatsan 55 RS mod
Beretta M9A3
Beeman p17
Hammerli HF 900
Hatsan 55 RS mod
Beretta M9A3
Beeman p17
-
- -#Złoty Dobromir
-
BezCukru, a czego się spodziewałeś? Niestety w wiatrówkach obowiązują takie same prawa rynkowe, jak we wszystkim. Tanie nie jest dobre a dobre nie jest tanie... Przykro mi to mówić, ale wyrzuciłeś stówkę w błoto, a mogłeś zbierać na lepszą lupę, śrut kupić, czy chociażby dobrej whisky się napić. Jeżeli masz możliwość, to oddaj to badziewie do sklepu i odbierz kasiore. Jeżeli nie, to będziesz miał "ołowiomiot przygrillowy" .
KWP
KWP
-
Miałem swego czasu Lidera 3 i nawet mi się trafiła przyzwoita sztuka do której dorobiłem nową osadę.Trafiał tam gdzie celowałem.BezCukru pisze:nie powtarzajcie tego błedu,to nie ma nic wspólnego z wiatrówką!!!!!!!!!!kawałek rurki z metalu na ociosanym kołku posmarowany jakimś starym brudnym smarem z którego nie masz szans trafić w co celowałeś

W systemie też małe zmiany: uszczelka lufy(gumowy oring), koszulka termokurczliwa na prowadnicę,planowanie sprężyny,podkładki łożyskujące i przesmarowanie.
Wiatrówka powędrowała do wnuczki z której bezawaryjnie korzysta do dzisiaj.

Ostatnio zmieniony 2009-02-05, 20:54 przez januszmariusz, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam Janusz
-
My to wszystko wiemy.[/quote]
wiem że "Wy" wiecie ,chodzi mi o zaczynajacych zabawe z wiatrówkami...
Naszczęście znalazłęm kolegę który z chęcia odkupi ją ode mnie za 70zł kiedy tylko AirMaster wróci z naprawy.także tylko 30zł bedzie szkoda a może i aż bo mogłby być za to wycior albo dobry śrut....postaram się przeżyć.pozdrawiam
wiem że "Wy" wiecie ,chodzi mi o zaczynajacych zabawe z wiatrówkami...
Naszczęście znalazłęm kolegę który z chęcia odkupi ją ode mnie za 70zł kiedy tylko AirMaster wróci z naprawy.także tylko 30zł bedzie szkoda a może i aż bo mogłby być za to wycior albo dobry śrut....postaram się przeżyć.pozdrawiam
-
- -#Srebrny Dobromir