Wiatrówka do 350zł dolny naciag.

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
SlaweQ
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: SlaweQ »

pj26 pisze:Tak się składa że miałem Airmastera i mam Hatsana 80. Mimo iż ma stary spust to i tak jest lepszy niż Airmaster. Widzę że upierasz się przy mocy ;) Bierz Hatsana z nowym spustem.
Chociaż jeśli chodzi o moc to Sharpik go zostawi daleko w tyle a nie kopie i ma lekki spust. Sharpa Innova też mam :P
Weź też pod uwagę że Hatsan nawet bez dociążania łoża(tylko polimer) będzie dość ciężki.
Jeśli posadzisz na nim jakąś lunetę która będzie musiała być pancerna i na 1-częściowym montażu to szybko zatęsknisz za czymś lżejszym.
Akurat przy sprężynie i to tej bardziej kopiącej, według mnie im większa masa, tym lepiej.
Mój pierwszy H90 w polimerze miał dociążoną mocno kolbę, z lupką ważył coś koło 5kg.
Obecny zestaw AA PS/ Leup to także 5-ka z haczykiem.
Tyle że przy sprężynie trzeba się nauczyć trzymania i wybrać ulubioną pozycję strzelecką.
Wtedy nie będziemy się dziwić czemu śrut polecial gdzie indziej niż my celowaliśmy.
Przy PCA (tudzież PCP) to już mniej istotne, można strzelać z 'połamanej' pozycji,
byle oko było w osi lunety, to trafi się tam gdzie chce.
W tym wypadku nadmierna masa może przeszkadzać, tzn przy 'połamanych' postawach strzeleckich.

Poniżej masz ofertę z Tawerny (Forum poniekąd 'Hatsanowe'):
http://e-tawerna.pl/viewtopic.php?t=661 ... sc&start=0
Karabin w dociążonym polimerze po niezbędnych poprawkach.
Otwarte na pokładzie, więc na początek postrzelać się da, regulowany spust (QT).
Ostatnia cena jakiej się dopatrzyłem to 300,00 PLN-ów plus wysyłka.

Ja też zaczynałem od 90-ki, tyle że regulowany spust sam sobie dorabiałem -> Ewolucja H90 :mrgreen:

Uczę się strzelać od nowa 8-)
Awatar użytkownika
DZIKIslupsk
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: DZIKIslupsk »

SlaweQ pisze:
Akurat przy sprężynie i to tej bardziej kopiącej, według mnie im większa masa, tym lepiej.
Mój pierwszy H90 w polimerze miał dociążoną mocno kolbę, z lupką ważył coś koło 5kg.
Mój Hammerli Hunter 900 z lupką waży 4,9 kg. Jednym słowem jest co trzymać
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12