Wiatrówka B3 TRU-GLU 4.5mm

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

broneksky

Post autor: broneksky »

Co myślicie warto kupić?
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Zdecydowanie nie warto.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
Crash

Post autor: Crash »

Czy warto? Zależy czego oczekujesz :P Nie można powiedzieć ,że nie warto lecz nie ma się co łudzić że będzie to przyzwoicie strzelało. Jako zabawka przy grillu do strzelania w puszki nie jest zła ,lecz nie porywaj się na uzyskiwanie skupień na tarczy. Zdecydowanie lepszym wyborem jest Sharp innova (1100 czy 1210 to jak kto woli) ten sprzęcik już strzela całkiem przyzwoicie ,dla początkującego więcej do szczęścia nie potrzeba. Spokojnie z 99% skutecznością trafia w puszkę po śrucie czy puszkę po piwie na dystansie 50m ,lecz niezbędna jest lupka bo to true glo to porażka. Jeśli chodzi o frajdę ze strzelania to lider był by lepszy tylko z tego względu że ładowanie nie jest tak męczące (w sharpie po każdym strzale trzeba pompować) tak więc wybór należy do ciebie.
Awatar użytkownika
maximus

Jeszcze raz z całą odpowiedzialnością powtarzam NIE WARTO
Awatar użytkownika
januszmariusz

Post autor: januszmariusz »

maximus pisze:Jeszcze raz z całą odpowiedzialnością powtarzam NIE WARTO
Opowiedz szczerze ( ty tez nie nie pominąłeś pierwszego kroku) :lol:
więc może bardziej będziesz rzetelny :lol:
Sam zaczynałem od B3 , pierwsze kroki , poznanie tematu , a później jak już załapiesz bakcyla to tylko zależy od twoich predyspozycji ,umiejętności jako strzelca ( no i kasy :P )
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Awatar użytkownika
forestkorsze
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: forestkorsze »

Ja TOżE zaczynałem od B3,strzelam nią do dziś i nie mam zamiaru się pozbyć.Przypuszczam ,że spora część ze swawolnych zaczynała od takiej chińszczyzny ,tylko się nie przyznaje.
Ale z pełną świadomością proponuję kupić coś lepszego jeżeli pozwalają na to warunki finansowe,chociażby SHARPA proponowanego przez Crash-a .

Popatrz na wyniki strzelań SHARP-LIGI, jest tam kilka egzemplaży.
http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=134

B3 ,hmmmm,ja po prostu mam do niej sentyment,sporo pracy włożyłem ,ale jeszcze raz powiem ,abyś się zastanowił zanim kupisz.

Pozdrawiam.
[scroll]# GAMO FALCON # SLAVIA 634#[/scroll]
Awatar użytkownika
bastek_34_WALCZ

Post autor: bastek_34_WALCZ »

miło wspomnieć początki, ja zaczynałem od b-7 http://china-airrifle.en.alibaba.com/pr ... un_B7.html i choć poszła w prezent chętnie pykam z tego destruktora jak mam okazję :)
Osiąganie zwycięstwa w zwykły sposób nie stanowi szczytu osiągnięć. Sun Tzu
Awatar użytkownika
maximus

Janusz z B-3 da się strzelić ale odradzam ją z jednego powodu. Ta "wiatrówka" to kpina. Kpina z nas wiatrówkowiczów. Za podobne pieniądze da się już kupić coś sensownego (patrz propozycje Marcina 2 posty wyżej) Jeżeli będziemy kupować to badziewie to to wciąż będzie do nas napływać a to niczemu dobremu nie służy. Nigdzie na zachodzie europy tego badziewia nie kupisz bo poprostu nie spełnia norm tych innych krajów. W tym przypadku warto wziąć z nich wzór.
broneksky

No niestety fundusze właśnie nie są zbyt wysokie. Strzelanie tylko takie 4fun i nie aż tak dużo tego strzelania :)
To ma być zabawa która ma dać radość :)

[ Dodano: 2010-08-02, 09:58 ]
A taki karabinek jak LIDER-23 ? hmm :P
Awatar użytkownika
tregarth

Post autor: tregarth »

A ja powiem tak:
Moją pierwszą własną wiatrówką była i jest QB78
Porównując do tego z czego miałem okazję przygodnie postrzelać to było niebo a ziemia.
Były Norconie i Lidery na wspólnych wypadach strzeleckich. No i na dystansach do 15 m puszka od piwa obrywała dość często (bo nie zawsze).
Przesiadka na QB i zdziwienie że na tych 15m puszka może obrywać za każdym razem.
Cena no jest nieco większa B2 można już kupić za niecałą "stówkę" a na QB trzeba wysupłać tych "stówek" aż trzy. Ale i frajda trzy razy większa więc stosunek jakości do ceny porównywalny.
Jak dla mnie to kupno B2 i tym podobnych ma sens jeżeli z góry wiesz że będzie to pstrykanie tylko i wyłącznie przy grillu raz na jakiś czas.
A jeżeli istnieje choć najmniejsze ziarenko szansy że cię to wciągnie to rada jest prosta:
Pożycz od znajomego wiatrówkę (byle jaką) powiedzmy na 2 tygodnie. Postrzelaj i jak stwierdzisz że chcesz więcej i lepiej - zainwestuj. A jak Cię nie wciągnie kup B2 itp.

W każdym z przypadków życzę przedniej i bezpiecznej zabawy :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
slavek_t

Post autor: slavek_t »

Panowie z całym szacunkiem ale co Wy mu radzicie?!
Kolego absolutnie nigdy nie kupuj wiatrówek typu B3 !!!
Miałem, po miesiącu padła. Wszystko uszkodzone bo złamała się sprężyna, która złamała prowadnicę, a naciągając ją złamaną złamałem spust:) serio
100 zł wyrzucone w błoto, naprawdę
Nie mówiąc o tym, że z lunetą z trudem czasami trafiałem na 15 metrów w puszkę.
Najtańsze minimum to polecany sharp innowa. Nie posiadam ale widziałem na własne oczy co potrafi ten karabinek na 50 metrów, sam też strzelałem z niego i baardzo mi się spodobał.
Na alledrogo widziałem bez tłumika sharpa 1110 za coś ok 139 zł !!!!
Jak widać różnica w cenie bardzo niewielka.
NIE KUPUJ ŻADNEJ B3 !!!
Kiedyś będziesz mi wdzięczny za tą radę
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Kombat69
-#Brązowy Dobromir
-#Brązowy Dobromir

Post autor: Kombat69 »

Wtrącę i ja nieco od siebie do tematu.
Jako posiadacz China coś tam... Nawet nie serii B staroć chiński badziewny około 1995 roku (z całkiem niezłymi porównując do obecnych B- coś tam , przyrządami otwartymi).
Posiadam również dwa inne karabinki , miedzy innymi sharpa który był pierwszym moim karabinkiem pneumatycznym i nie żałuję tej decyzji.
Chinkę którą posiadam dostałem od Antka, tak dla uzmysłowienia Mojej Pani z Czym się wiąże napęd sprężynowy , przed zakupem nowego karabinka.
Zatrzymałem ją tylko z powodów poznawczych , do nauki grzebania w bebeszkach, obcinania lufy, robienia korony i w najbliższym czasie pobawienia się z drewnem. Jak zostanie wolny czas po dłubaniu wieszaczka na 95-ke.
Mój egzemplarz miski ryżu jest na tyle przyzwoity że pozwala na powtarzalne strzelanie do puszki po piwie na 20 m 10/10.
Ale o takiej jakości (chociaż jakością to i tak tego w żaden sposób nazwać nie idzie) to Chinole zapomnieli już dawno z tego co można przeczytać na forach około 2000 roku.
Masz bardzo skromny budżet, nie możesz się wstrzymać i trochę odłożyć?
To sprawa jest prosta omijaj sprężynową Chińszczyznę szerokim łukiem...
Proponuję zakup Sharpa. Nie, bo mam. Bo mam porównanie...
Na koniec jeszcze mała lektura.
http://www.airguns.pl/porady-sprzet-obcinaczka-palcow
Naprawdę z całego serca odradzam!!
Pozdrawiam!
Obecnie na stanie:
HW95k by' Hogan + SMOP25C + DOC
HW50S by' Hogan + AG-25M412 + DOC
HW30S by' Hogan + PP 4x32 AO
Norica Sport :)
Iż 38 Bakielit +drewno :)
Diana mod.3
Record LP-77 "Żyw"
Browning Buck Mark URX
Awatar użytkownika
eclip2

Post autor: eclip2 »

Zawsze i wszędzie B-coś tam przeze mnie odradzane będzie :D

A poważnie - miałem B-2, dużo strzelałem z B-3 (z dwóch egzemplarzy) i nigdy nie polecę komuś karabinka/pistoletu z tej serii.
...+BT3-9x40DOA600
Hatsan55(II)
Łucznik wz.70 1975
broneksky

http://allegro.pl/item1168370041_sharp_ ... letne.html

mówisz chyba o tym :) no takie coś też nie jest jeszcze takie drogie tyle bym dał rade wyciągnąć
Awatar użytkownika
maximus

To mozesz kupić , to takie naprawde minimum ale na przyzwoitym poziome i co najważniesze nie zrazi cię do strzelania.