Chciałbym powiększyć mój asortyment wiatrówkowy o ten właśnie pistolet. Niestety ostatnio na allegro uciekła mi piękna Diana 6, nie zniechęcam się jednak i muszę kombinować inaczej
Ogólnie interesuje mnie klasycznie łamany pistolet który nada się do przebijania puszek i bicia butelek ale również będzie nim można z powodzeniem poćwiczyć skupienie na tarczy na 10 i może nawet 20-25 metrów. Wiem, że na PCP i CO2 są celniejsze głównie z powodu mniejszego odrzutu ale ja chciałbym się właśnie nauczyć nad takowym odrzutem panować. Poza tym podoba mi się w tego typu stylizacji to, że nie są one żadnymi odwzorowaniami czy replikami tylko po prostu wiatrówkami.

Czytałem już o nim wiele artykułów ale zdania są różne. Jedna osoba twierdzi, że z 10 metrów puszki trafić nie mogła, kto inny zaś, że po nabraniu wprawy i 25-30metrów można strzelać. Czy jest to dobry porządnie wykonany pistolet który może dać wiele radości z użytkowania i pozwoli zaznajomić się z technikami strzelania z pistoletu czy też giwera którą faktycznie nie da się trafić nawet w stodołę a z 15 metrów nie przebije tarczy? Proszę was zatem o opinie (najlepiej osób które miały z taką wiatrówką do czynienia).
No chyba, że ktoś ma na sprzedaż pistolet Dianę 5 lub 6 to chętnie się dogadam (ale to nie ten temat, tylko tak na marginesie;))