Zakup wiatrówki

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Doberman

Post autor: Doberman »

Ja tam na witrówkach się nie znam ale jestem bardzo zadowlony z mojej BMK 12 , wczoraj zrobilem ja wg opisu SlawQa(http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=1292) i jest duzo lepszej niż pudelkowej wersji , czas w jakim się bawilem z tym to jakies 3 h . a teraz nic nie czuc zeby kopalo poniżej daje link do tarczek na 25m sądze że wygląda to dobrze jak na karabinek za 220 zl z przesylką

Tarczki (25m) to są tarczki z pudelkowj wersji
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bc7 ... 1985f.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6bf ... ebb9b.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2cd ... 21ad9.html

myśle że to dobry wybór jak chcesz pierwsz karabinek , ja osobiście sie do QB 78 zniechęcilem , bo tyle co czytalem o tych jego "niedoskonalościach" takich jak kolba ale osade zawsze mozna dorobić , zobacz w ogloszeniach komercyjnych , nie keidy też chcą sprzedać same kolby ale myślę żeby nie tyle co wygodniej ale lepiej dorobić osadę taką jak Ci się podoba , to jest jedyny minus w QB , że w zimę nie postrzelasz , z tego co wybierasz QB 78 a Sharpik to ja bym wolal sharpika
Sam go chcialem kupic ale pozostane przy mojej BM-ce i uzbieram na lepszą wiatrowkę taka jak jest np.HW 57 , bo ten karbinek bede chcial kupic w przyszlym roku , po bierzmowaniu......
Ostatnio zmieniony 2010-12-11, 12:40 przez Doberman, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
DZIKIslupsk
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: DZIKIslupsk »

Doberman pisze: z tego co wybierasz QB 78 a Sharpik to ja bym wolal sharpika
A strzelałeś kiedy kolwiek z chociaż jednej z dwóch wymienionych?

Ja mam Qb i sobie chwalę. Tylko jak po strzelaniu wróciłem do sprężyny to ciężko było.
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
Doberman

strzelalem z Qubusia , dlatego też chcialem kupic ta qb-te ale mimo wszystko to bardzo celna jest QBeta ,ale z sharpika też strzelalem i dla tego bym go wbral , sharp pomimo że jest gorsze wykonanie w qb jest wiecej metalu to wydaje mi sie że jest celniejszy , nie mialem dluzszej stycznosci z tymi karabinkami tylko pare śrutow z nich wystrzelilem . Ale i tak wybór należy tylko do Ciebie
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Post autor: bonzoo »

A no właśnie...wydaje mi się ...to za mało. Ja wolę QB. Sharp, bez obrazy, robi na mnie za bardzo wrażenie odpustowej zabawki. :P
Awatar użytkownika
peyalo

Post autor: peyalo »

:) Zgadzam się ze Sławkiem i łatwiej w nich poeksperymentować i w "metalu" i z osadami,wystarczy spojrzeć na fora krajowe i zagraniczne.Lubie Sharpa ale nie lubię pompować....
Niewielka Zbrojownia
Awatar użytkownika
gufi-74

Post autor: gufi-74 »

Jak kupisz QBietkę i postrzelasz i się wciągniesz to będziesz z tą QBietką różne rzeczy robić :mrgreen: :oops:
Patrz: Kolega tregarth lub Kolega Daras lub Kolega Geloard lub wielu wielu innych....
ja już o paru rzeczach myślę, ale to jeszcze przede mną.
Artemis CR600W+Diana 3-9x32AO
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

A to jest QB przerobione na PCP Obrazek

Osada roboty Pawła (Peyalo, stoi w tle)
Awatar użytkownika
Nelo

Post autor: Nelo »

Ja też już myślę o "paru rzeczach" względem Qb. Sharpa miałem, nie żałuję bardzo przyjemny karabinek. Ale do eksperymentacji nie za dobry, plastikowy korpus jest dość konserwatywny, i na wszystkie zmiany się obraża. Po kilku eksperymentach strzelała lepiej, ale jeden krok za daleko i strzelałem lufą :D . Sharpa poznałem, zaprzyjaźniłem się z nim. Qb narazie odkrywam i już wiem ze kolba do zmiany a na jaką... a na szarpniętą. Bo ta w sharpach jeżeli drewniana jest bardzo wygodna.
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
Awatar użytkownika
forestkorsze
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: forestkorsze »

Na początek i sharp byłby dobry ,Fakt ,że pompować trzeba ,ale to chyba w kwestii przyzwyczajenia. Ja ze swojego jestem zadowolony ,choć wolałbym w drewienku (mam w plastyku),a w zimę to i rozgrzać się można pompując :mrgreen:
[scroll]# GAMO FALCON # SLAVIA 634#[/scroll]
Awatar użytkownika
KrzysioBP

Post autor: KrzysioBP »

Witam, zdecydowałem sie troszke na przekór na "Odpustowego Sharpa" :D Ale w każdym razie mam znajomego stolarza wiec gdyby bylo tragicznie z tym plastikiem rodem ze Star Wars nie bedzie problemu dorobić jakąś sensowną kolbę- taką mam nadzieję. Pozostaje tylko poczekać z 2 miesiące i kupić lepszą lunetę i bedzie chyba spełnienie moich dotychczasowych marzeń. Na lato jak przybędzie pieniążków kupie sobie też QB. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Nelo

Post autor: Nelo »

Na sharpie każda luneta wytrzyma. A kolbę rodem ze starwarsów ma wildlife umarexa ;) .
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
Doberman

Pomyśl nad jakąś sprężyną , nad jakimś hatsanem , tylko że trzeba by bylo dużo pracy wlożyć do niego żeby nie kopal takmocno . I tak jak ktoś tu już pisal , najtańsza lupka do niego to te 300 zl , na iwebie jest jeszcze doc 3-9x40 za 240+ przesylka .

Bonzo; masz rację że to taka odpustowa zabawka (ale tylko jak jest w plastiku) , ale jak jest w drewienku to już dużo lepiej wygląda , drewno jestt dużo lepiej wykonane i jest naprawdę ladne
Awatar użytkownika
KrzysioBP

Post autor: KrzysioBP »

Doszedł do mnie odpustowy Sharp :D Ale moje wrażenia są dobre. Wygląda solidnie mimo że plastik to nie jest blyszczacy jak na tych zdjeciach i nie swieci sie jak "psu jajca". Trzeba go teraz rozdziewiczyć. Zdjąłem od razu te pseudo przyrządy celownicze bo to zupełnie nie nadaje sie do strzelania. Jak ją rozdziewicze to może bede miał tyle odwagi żeby pokazać wam tu skany tarcz.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

KrzysioBP pisze: Ale moje wrażenia są dobre.
I to jest najważniejsze :D ... gratulacje i baw się dobrze ...
KrzysioBP pisze:Jak ją rozdziewicze to może bede miał tyle odwagi żeby pokazać wam tu skany tarcz.
A wogóle niczym się nie przejmuj ... strzelaj ile wlezie i zamieszczaj tarczki ;) Na ich podstawie będzie można jakby co , coś podpowiedzieć ... Miłej zabawy ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
tregarth

Post autor: tregarth »

Tak jest!
Nie ważne co byleby dawało frajdę.
Myślę że każda pierwsza wiatrówka jest dla właściciela wielką radochą i o to chodzi!