Kalin pisze:Mam nowego kandydata. Jest nim FX Typhoon, co o nim sądzicie?
Niewiele z niego strzelałem (dzięki uprzejmości Maćka -miki) ... lekki , składny, trafia tam , gdzie celujesz . O eksploatację , popytaj właśnie Maćka (miki) ; ma ten karabinek już dłuższy czas , a strzela nie tylko on , ale także całe "hordy" napalonych na strzelanie dzieciaków , podczas pikników i zawodów strzeleckich ... To dobry sposób , by ocenić trwałość , niezawodność i poznać ewentualne wady .
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
Kalin przepraszam, że w Twoim temacie kieruję pytanie do mikiego mam nadzieję, że się ni pogniewasz .
Miki skracał kolbę w swoim tak żeby jego córka mogła poprawnie się składać, mnie czeka taka sama operacja, musze skrócić kolbę dla mojej 10 letniej córki. Może miki masz zdjęcia karabinka po skróceniu kolby i mógłbyś wstawić na forum chętnie bym podpatrzył jak zakończyłeś kolbę .
Karabinek lekki, składny, celny. Spust nieco gumowaty, ale to zauważy dopiero wytrawny strzelec. Cykl strzału dość wolny - słowem karabinek sporo wymaga od strzelca, ale potrafi się odwdzięczyć.
Plasticzana kolba zrobiona jest z czegoś piankowatego - uciąłem zwykłym brzeszczotem po linii ostatniej bruzdy (od stopki). Można spokojnie użytkować tak uciętą, i tak robiliśmy, dopóki córa trochę nie podrosła. Teraz karabinek ma dokręconą stopkę regulowaną od Haenela 312.
Nie psuje się w nim nic - kupiłem używkę od RadkaCh z iweba ze cztery lata temu.
Dziękuje miki za kilka słów na temat Typhoona ja nabyłem nowy, ponieważ, na rynku wtórnym FX-a Typhoona od wielu miesięcy nie widziałem, to chyba dość rzadki karabinek u nas lub tak dobry, że jak ktoś kupi to już nie odsprzedaje . Czekam jeszcze na lunetę do niego , która na początku stycznia powinna do mnie trafić posadzę na nim Burrisa Timberline 4,5-14x32 .
miki pisze:Plasticzana kolba zrobiona jest z czegoś piankowatego
Aha... A mógłbyś mi odpowiedzieć na jedno pytanie? Bo zastanawiam się, czy wkręcać bączki czy nie. A właściwie zastanawiam się, czy ten plastik, pianka czy inne takie ma szansę wytrzymać wkręcone (i podklejone jakimś poxipolem) bączki, czy nie ma takiej opcji? Ty widziałeś strukturę tego polimeru po cięciu, to możesz potrafisz to ocenić...
To znowu ja i można powiedzieć ,że zaczynamy temat od nowa ponieważ mój portfel trochę przytył. Budżet teraz na samą wiatrówkę wynosi około 3000zł - 3500zł maksymalnie. W związku z tym ponawiam pytanie co wybrać ponieważ zakres wyboru trochę się powiększył a ja dalej czytam wszystko co można przeczytać o różnych PCP. Spróbuję może przybliżyć na czym mi zależy na czym mniej.
Zastosowaniem docelowym ma być udział w zawodach HFT.
Celne na ile to możliwe, dobra powtarzalność strzałów (równomierne wykorzystanie powietrza) dobry regulator i jak najmniej awaryjny, ceny części zamiennych w normalnych cenach.
To co mi by się podobało ale nie musi być : osada drewniana (zawsze z czasem można dorobić), przeładowanie czterotaktowe (tak to się chyba nazywa).
Kalin pisze:Budżet teraz na samą wiatrówkę wynosi około 3000zł - 3500zł maksymalnie
Ho, ho ... sporo talarków i jeszcze na sam karabinek
tregarth pisze: chłopaki zachwalali HW100
I to chyba dobry wybór , bo dosyć mocno przetestowany i sprawdzony ... strzelałem w Kampinosie ... grzech spudłować , a pieniążków wystarczy na nowy ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
Starszy_Pan pisze:Przemo - tego linka nie otworzysz nie będąc zarejestrowanym na iWebie !!
... HW 100 z bambetlami za 2600 , stan bdb ... a jak nie otworzy i nie jest zarejestrowany , to i tak nie kupi ...