Co wybrać (do 450 zl)

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Doberman

Co wybrać (do 450 zl)

Post autor: Doberman »

Witam , nie wiem co mam wybrać , jaką wiatrówkę ....

Mam pare linków ale nie wiem na który sie zdecydować

1) http://allegro.onet.pl/wiatrowka-hatsan ... 85636.html

2) http://allegro.pl/hatsan-70stg-leapers- ... 36789.html (luneta w zestawie , ale nie podoba mi się polimerowa osada , z biegiem czasu można zrobić drewnianą )

3) http://allegro.onet.pl/wiatrowka-hatsan ... 65333.html (nowy , bez niczego ..... a BMK chyba jednak zostanie , więc jeszcze na lupe trzeba by bylo zbierać )

4) http://allegro.onet.pl/wiatrowka-karabi ... 44031.html

Pomoże ktoś ???
Awatar użytkownika
Nelo

Post autor: Nelo »

Szczerze i od siebie, nie widzę sensu kupowania drugiej sprężyny, chyba że pistolet, zwłaszcza ze w nowego hatsana trzeba jeszcze troszkę kasy wsadzić, a różnić się od twojej BMKi będzie nie wiele, no spust lepszy. Chcesz drugi karabinek, kup coś innego. Może Qb, Sharpa.
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Air mastera to sobie odpuść od razu. Natomiast pozostałę propozycje godne uwagi. Ja na dziś dzień kupił bym na twoim miejscu pozycje pierwszą i do tego jakieś szkiełko DOE. Jeśli ma być za 450 zł. Resztę poprawek wykonasz sobie z czasem. W Hatsana wcale nie trzeba wkładać pieniędzy (no może z 25 zł tokarzowi za prowadnicę) Reszta to czas. A satysfakcja z własnoręcznie poprawionego karabinka bezcenna. Do poprawki jest tylko splanowanie sprężyny, prowadnica i korek, korona. Nic tam więcej nie wymyślisz.
A co do propozycji Kornela:
QB Fajna ale do max 30 m. A szarpa nie miałem ale z tego co czytałem tu na forum to tu dopiero jest do poprawiania.

A wogóle jak bym był na twoim miejscu jeśli chodzi o zasobność portwela a miał swój mózg to sprzedał bym BMK i co tam jeszcze bym znalazł w domu (o dziwo zawsze się coś znajdzie) I kupił bym HW. Tym bardziej że teraz ceny już są poprosu kosmicznie niskie.
Wiem że zaraz mnie Robert zgnoi ale trudno :)
Diablik + Waver v10 2-10x38
Doberman

Sprzedałbym BMK ale nikt tego czegoś nie chce kupić , jak pytałem w komisie to dadzą max 100 zł ..... Więc wolę ją zostawić :)
A QB nie chce bo jest słaba . A też chce coś co będzie też tanie w eksploatacji , a co2 i pcp nie jest tanie .........
Awatar użytkownika
maximus

Pcp jest najtańsze w eksploatacji ze wszystkich wiatrówek. No to zobacz, 450 już masz, ze 100 za bmk i już masz 550. A teraz pomyśl że z tydzień temu HW 97 na iwebie szła za 880. A do 57 to pewnie byś musiał nie wiele dołożyć. Ja wiem że dla ciebie każda stówka to duże pieniądze. Ale powiem ci że przeskok z bmk czy hatsana na hw to przeskok który zauważysz. Ja z doświadczenia wiem że i tak HW kupisz nie dalej niż w ciągu roku a każdy z półśrodków do osiągnięcia celu będzie cię dodatkowo kosztował.
Doberman

Hw to ewentualnie hw 100 :) I to dopiero jak będę na to zarabiał :D już po zakupie w miarę dobrej sprężyny to zacznę zbierać na pcp a sprężyna i tak zawsze będzie
Awatar użytkownika
maximus

Popatrz tutaj http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?p=974 ... 2f0#974151

Na dziś dzień brakuje ci 200 zł.
Awatar użytkownika
slavek_t

Post autor: slavek_t »

Tomku mam dla Cie złą wiadomość.
Tak jak Marcin Ci sugeruje będziesz zmieniał dopóki nie kupisz czegoś porządnego.
A ja od siebie doprecyzuję, że będzie to coś z trójki AA Prosport, AA TX200, HW 97k.
Ale jak nie masz narazie tyle kasy to sprzedaj swoje BMK.
Mówisz, że facet w komisie daje Ci 100 a wystawiłeś za 250 zł na forach.
Obniż cenę na 190 zł plus przesyłka.
Dokładnie tak, żadne 210 z przesyłką :!
Koszt wysyłki podaj na 35 zł.
Wyślesz za 24 zł przesyłką na warunkach szczególnych ostrożnie.
Wystaw na forach i na Allegro.
I masz 200 zł do 450 czyli 650 zł.

Przyczaj się i czekaj na okazję. Przeglądaj często aukcje allegro i oferty na forach.
Pisz do ludzi, czy nie rozbili by zestawu, nie obniżyli ceny...

W tej cenie powinieneś kupić;
Używane HW 50
Nową Slavię 634
Nowe HW 30

A może uzbiera się jeszcze 100 zł to można czasem trafić używane HW 95.

Narazie sprzedaj swoje BMK i cierpliwie szukaj okazji.
To dobry czas na kupowanie :mrgreen:

PS W podane HW 97k z linku bym się nie pchał.
Proszę kontaktować się tylko na mail: slavek_t@interia.pl
Nie wchodzę na forum Darasa i nie odpisuję na PW
Awatar użytkownika
maximus

A ja bym się pchał bo bym sobie przy czasie zrobił. Bardzo ładnie usłojona ta osada. A wolał bym lekko podniszczone HW niż nówkę hatsana.
Doberman

Tak , masz rację bede zmienial , zmienie na PCP , jak na to uzbieram , a z tych linków co mi polecacie ??? Koniec tematu HW . Kiedyś jak skarbonka się napelni bedzie PCP , a sprężyna bedzie uzytkowana okazjonalnie , ale bedzie , a na co mi HW za 900 jak tylko to bedzie na MAX 2 lata , to hatsan tez tyle wytrzyma
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Marcin, nikogo i nigdy nie zgnoję, ale szpilę mogę wsadzić. HW97k to nędza, w odróżnieniu od 77 (bez k). Jak potrzebujesz mela, to weż kij od szczotki i powieś na nim trzy i poł kilo ołowiu, to będzie jak 97. Jest mnóstwo bardzo dobrych karabinów, ale wszyscy słuchają paru ludzi, którzy są "znajacy" (zesraj się, nie daj się) A kupujcie se te hw, podobne, najlepsze na początek i na koniec, tylko nie męczcie normalnych ludzi pytaniami: a dobre to, poradżcie...twoje pieniądze, twój problem...do pożygania...
Awatar użytkownika
slavek_t

Post autor: slavek_t »

Marcin, a położysz młodemu (sorry Tomek) nową oksydę i odkupisz ten karabinek od niego w przyszłości? Bo to stary model i on go raczej nie sprzeda.
Widziałem zdjęcia tego karabinka i w opisie jest napisane że oksyda ma wżery rdzy.
Gość sprzedaje ten karabinek już od wakacji chyba z przerwami stąd ta niska cena.
Wiem, że chciałeś pomóc ale powiadają, że droga do piekła jest wybrukowana dobrymi chęciami ;)

Tomek z tych co podałeś to bym wybrał Hatsana 95.
Nie miałem ale czytałem dużo dobrego o nim.
Radziłbym Ci dozbierać jednak chociaż do Slavi 634.
Niedawno była za ok 600 dwumiesięczna w K/S bo sprzedający kupił HW 97k.
Robert będzie Ci pewnie polecał BSA ale ja tego nigdy w rękach nie miałem więc jak mogę polecać.

Aha, na Hatsanie DOE Ci długo nie pożyje więc licz się ze zmianą lunety przynajmniej na PP.
Proszę kontaktować się tylko na mail: slavek_t@interia.pl
Nie wchodzę na forum Darasa i nie odpisuję na PW
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Nigdy nikomu besy nie polecę, bo i tak golf gti, albo a-4 (do 6) jest najlepsze. BSA znawca sam będzie szukał, hw jest dodatkiem do vw w każdym tureckim komisie samochodowym do aut w cenie do 500 euro.
Doberman

slavek_t pisze:Aha, na Hatsanie DOE Ci długo nie pożyje więc licz się ze zmianą lunety przynajmniej na PP.
luneta ma dopiero niecale 3 miesiace , jeszcze 9 gwarancji , jak nie da rady to trudno , (oczywiście bedzie zamontowane tylko wtedy gdy sprzedam bmk , chyba ze sprzedam ja z luneta) Hatsana 95 chyba raczej nie kupie , bo strzelalem z niego w kozach w sklepie "bigkaliber" (masakra , nic tam nie maja fajnego [w tym sklepie]) i moje wrażenie niezbyt pozytywne ...... Jakość wykonania dobra ale strasznie ciężki i dlluuuuuugi . Chyba będzie h55 i jakies pp a jak nie sprzedam bmk to trudno , beda 2 karabinki .
Awatar użytkownika
maximus

Słavek_t to ja zapytam ciebie tak. Miałeś Hatsana? Miałeś DOE? Zakładm że miałeś bo wypowiadasz sie na ich temat. To ja powiem tobie że harnasi jak miałem to ustawiłem sobie na 14J pokombinowałem w bebeszkach i przy strzale śrut z wieżyczki lupki nie spadał. Tak że myślę że nie zabije DOE. Sam jak miałem hatsana to siadział na nim PP i miał się dobrze. Kolega już jakiś czas ma doe na HW97 i też daje radę. Jak nie to jest gwarancja łatwo egzekwowalna, wiem bo miałem możliwość sprawdzenia tego. To tyle odnośnie tematu mordowania każdej taniej lupki na hatsanie.
odnośnie HW z oferty którą podałem. Właśnie ze względu na to że Doberman napiwsał że sprężyna u niego zostanie poleciłem to HW. I teraz tak. Oriętujesz się jaki jest prawdziwy koszt położenia oksydy? Przypuszczam że zielonego pojęcia nie masz jeśli mi piszesz o oksydzie. Reszta to jego praca włożona w usunięcie wżerów. To raz. Po drugie właśnie dlatego że facio nie może sprzedać ja bym go pocisnął jeszcze o cenę, jak mu zależy to opuści. Drewienko jest piękne a otarcia o których pisze sprzedający można usunąć zrywając lakier i dając olej i wosk. Efekt na tej osadzie byłby wspaniały. Mechanicznie podobno jest bardzo dobrze a jak nie to co mogło by się popsuć? Sprężyna i uszczelki ale to czysto hipotetycznie. I wyjdzie na to że za koszt niewiele większy niż nowy hatsan masz karabinek który przeżyje i tego hatsana a przy dobrym traktowaniu i włąściciela. Popatrz na iże i Stare maczówki typu fwb 300 kolegów.

A do Roberta teraz pare słów. Ja niestety zawsze jak ktoś mnie zapyta jaką sprężyne za możliwie najniższe pieniądze powiem HW. Już ci kiedyś pisałęm że wynika to z tego że gdy miałem hw byłem oczarowany jakąścia materiałów użytych do produkcji. Ja akórat uważam 97k za bardzo składny karabinek (musiałem tylko dać przeciw wagę od strony kolby) ale powiem że każde HW jest fajne. Kwestia góstów poprostu. Na pocieszenie ci powiem że ostatnio zapytany co zrobie kiedyś jak już będe strzelał tylko okazjonalnie powiedziałem że kupię sobie Lightinga z małym efr-em ;)

A Dobermanowi owiem że jak nie chce posłuchać kolegi który juz szedł tą drogą którą on teraz to bierz tego turka 55 i kup doe. masz już jedną i wiesz że jest nie najgorzej a 180 zł za lupkę z montażem i zakrywkami to dobra cena. W razie czego masz gwarancję.