Proszę o POMOC

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

A tak najlepiej to uzbrojony w wiedzę którą tu nabyłeś idź do sklepu i przymierz się do kilku i wybierz sobie
tą która bardziej Tobie podejdzie.
Fotki i opisy nie oddają prawdziwej wielkości oraz ciężaru karabinków.
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Awatar użytkownika
pablorudnik

Post autor: pablorudnik »

Daniel ma racje,żeby nie było tak,że kupisz,paczka przyjdzie,wezmiesz do ręki i ...olśnienie jakie to wielkie i ciężkie ...jak z tego strzelać(przypomiałem sobie słowa żony).
:) FWB 300s U + Leapers 3-9x40 TF2 :)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

<Kamaz>, tak bardzo się wstydzisz swojej miejscowości?
Wielu userów nie pisze, skąd są, a tymczasem o parę kilometrów od nich istnieje jakaś grupa strzelecka, gdzie można by obejrzeć, strzelić, posłuchać bezpośrednio rad...
kamaz

Post autor: kamaz »

Nie wstydzę się :P i jestem z Częstochowy:D
Awatar użytkownika
green_thunder

I bardzo dobrze. To jest link do częstochowskiej grupy http://bron.iweb.pl/viewforum.php?f=40
Na pewno możesz się spotkać z tymi Kolegami, poprzymierzć, wybrać...
...nie znaczy to, Boże broń, że tu nie chcemy z Tobą gadać ;)
Awatar użytkownika
pablorudnik

Post autor: pablorudnik »

Przejdz się do sklepów w twoim mieście,pomacaj obadaj różne karabinki,tylko nie sugeruj się zachętami sprzedawcy,typu mocna i itp.Często sprzedawcy,wciskają "wiatrówki",które tak naprawdę,z wiatrówkami mają niewiele wspólnego.Wrażeniami z takich poszukiwań,podziel się na forum,a my spróbujemy ci doradzić zakup czegoś co spełni twoje oczekiwania.
:) FWB 300s U + Leapers 3-9x40 TF2 :)
Awatar użytkownika
januszmariusz

Post autor: januszmariusz »

green_thunder pisze: To jest link do częstochowskiej grupy
http://www.czewahft.pl/
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
kamaz

Wiem, wiem :p od początku tak zrobiłem ;] ale po przeczytaniu licznych postów na forum doszedłem do wniosku że CI sprzedawcy, tak jak mówi Paweł, najchętniej to wcisnęliby mi chiński syf typu BMK ;] albo hammerli, dlatego wole rozmawiać z Wami :D. Jedyny plus to, to że wiem jak dany karabinek wygląda i mogę go sobie "przymierzyć". A że jest to duże i waży to wiem :P - no bez przesady, w końcu mam prawie 20 lat, a poza tym, jak dla mnie, taki karabinek musi swoje ważyć, jak każda broń - chociaż wiem że wiatrówka nie jest teoretycznie bronią.

A co do mojego ogólnego pytania to po długich poszukiwaniach i pytaniach zdecydowałem się na Rangera 95 QT od Cekausa - fakt że to już 620zł będzie ale wole dopłacić, być zadowolony i mieć pewność że wszystko będzie śmigać. Poza tym jak gadałem z kolesiem z Cekausa to mówił że różnica między karabinkiem prosto z "pudełka" a tym po alchemizacji to jak różnica między maluchem a golfem więc myślę że warto dodać te parę zł.
Muszę tylko poczekać ok 2 tygodnie bo w chwili obecnej nie mają żadnej sztuki i czekają na dostawę
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

kamaz pisze:Wiem, wiem :p od początku tak zrobiłem ;] ale po przeczytaniu licznych postów na forum doszedłem do wniosku że CI sprzedawcy, tak jak mówi Paweł, najchętniej to wcisnęliby mi chiński syf typu BMK ;]
Nie wszystkie BMK są złe i potrafią zadziwić niejednego a tym bardziej Ciebie.
Może kiedyś będziesz miał okazję postrzelać z BMK 30 i 40 i sam się przekonasz.
Nie sugieruj się więc opiniami fanboy'ów HW i Slavi.

A odpicowanego H95 możesz kupić także w tym miejscu http://www.hft.sklep.pl/?132,pl_hatsan- ... ym-tuningu
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
kamaz

Hmm, Danielu może masz racje, ja się nie znam na tym za dobrze ;p żeby nie powiedzieć że w ogóle, mówię tylko co wyczytałem i co mi inni mówią :D a być może też się mylą, no ale komuś muszę wierzyć :)
O tym sklepie co podałeś nie czytałem wcześniej i nikt mi go nie polecał, więc nie mam pojęcia czy jest sprawdzony, dobry itd, dlatego proszę Was jeszcze o wypowiedzenie się na ten temat, czy ten "tuning" w tym sklepie różni się czymś od Cekausa czy to jest to samo? O Cakausie dość często piszą na forum i raczej go polecają więc teraz nie wiem gdzie lepiej:/
toyaris

Post autor: toyaris »

kamaz pisze:? O Cakausie dość często piszą na forum i raczej go polecają więc teraz nie wiem gdzie lepiej:/
Nie "raczej", a "polecają". Czego Ci więcej potrzeba?
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Ten sklep (nie cekaus) też dobry i sprawdzony. Napewno nie zrobią ci hatsana gorzej niż w cekausie a może i lepiej.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Ale z Ciebie niedowiarek :shock:
Przecież to nie all.... i nikt tu nie chce twojej krzywdy.
Poleciłem Tobie inny sklep abyś 2 tygodnie na wiatrówkę nie czekał.

Gdyby sklep Młynka i Łysej był nie wiarygodny to głośno o tym na forach by było.
Awatar użytkownika
green_thunder

JesperKyd pisze:Gdyby sklep Młynka i Łysej był nie wiarygodny to głośno o tym na forach by było.
...wielu chciałoby strzelać, tak jak Łysa... ;)
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

Młynka i Łysą - polecam - nigdy w transakcjach handlowych mnie nie zawiedli :mrgreen:
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik