Proszę o POMOC

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

cheng13
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: cheng13 »

Cześć >Kamaz<,
Poleciłbym Ci jednak przed zakupem wziąć karabinek który chesz kupić (tu R 95)do ręki i przymierzyć się. Nie każdy każdemu pasuje, czasami karabinek podoba się bardzo, ale....może się okazać że zbudowali go dla kogoś innego.
Sam kiedyś chciałem kupić HW 98. Okazało się że znajomy właśnie taki miał i .....nie leżał mi zupełnie. Jakoś nie pasowała ani kolba, ani cała reszta. Potem miałem jeszcze kilka razy w rękach różne HW i to samo. Co z tego że mi się podobają, skoro strzelanie nie daje mi przyjemności? Odpuściłem sobie więc i wiem już, że HW nigdy nie kupię bo nie dla mnie go zbudowali.
Zanim wydasz kasę na dmuchawkę to posłuchaj Roberta, spotkaj się z ludkami i "pomacaj" różne sprzęty, a unikniesz niepotrzebnych rozczarowań.
A sprzedawców w sklepach nie słuchaj wcale; oni tam mają podać ci wiatrówkę a o całej reszcie decydujesz TY.
Pozdr.
J
orzeszki....koniecznie :)
Awatar użytkownika
SlaweQ
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: SlaweQ »

kamaz pisze:Hmm, Danielu może masz racje, ja się nie znam na tym za dobrze ;p żeby nie powiedzieć że w ogóle, mówię tylko co wyczytałem i co mi inni mówią :D a być może też się mylą, no ale komuś muszę wierzyć :)
O tym sklepie co podałeś nie czytałem wcześniej i nikt mi go nie polecał, więc nie mam pojęcia czy jest sprawdzony, dobry itd, dlatego proszę Was jeszcze o wypowiedzenie się na ten temat, czy ten "tuning" w tym sklepie różni się czymś od Cekausa czy to jest to samo? O Cakausie dość często piszą na forum i raczej go polecają więc teraz nie wiem gdzie lepiej:/
To co w karabinku jest zrobione masz opisane w linku, który podesłał Daniel.

Byłem dzisiaj u Młynka odebrać wysokiego BKL-a i na stojaczku stał zrobiony Hatsanik.

I widziałem jeszcze nowego AirArmsa S400F :mrgreen:

Uczę się strzelać od nowa 8-)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

cheng13 pisze:A sprzedawców w sklepach nie słuchaj wcale; oni tam mają podać ci wiatrówkę a o całej reszcie decydujesz TY.
Akurat wyątkiem będzie firma Cekaus i Hft , gdzie warto zdać się na opinię sprzedających i "tuningujących" tam sprzęty.

Osobiście znam załogę Cekausa , ale także znam bardzo wiarygodnych Kolegów , którzy osobiście znaja Łysą i Młynka z Hft ...
SlaweQ pisze:Byłem dzisiaj u Młynka odebrać wysokiego BKL-a i na stojaczku stał zrobiony Hatsanik.
... gdzie byś się nie zwrócił z tych dwóch sklepów , będziesz zadowolony ... tyle , że w Cekausie poczekasz (zawaleni robotą i wyprzedany sprzęt) , a u Młynka masz karabin od ręki ...

Mimo wszystko wskazane byś pomacał sprzęt przed zakupem ... unikniesz rozczarowania ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
kamaz

Post autor: kamaz »

Ok thx za rady są naprawdę przydatne :D
A tak odbiegając trochę od tematu i patrząc trochę przyszłościowo bo po pewnym czasie będę chciał z pewnością sobie dokupić optykę, to co byście polecali do tego Ranger 95 QT (nie wiem pewnie tak max do 200zł bym coś kupował)
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

Czy mogę nieco przeskoczyć pułap 200 pln? :)
http://zielonysklep.pl/sklep//Luneta_Ce ... r-347.html
Jest to najrozsądniejszy wybór w tej cenie. Oczywiście jeśli rozchodzi się o nowe.
Dobrą używkę też można złapać w tej kwocie.
Ostatnio zmieniony 2011-03-18, 18:06 przez JesperKyd, łącznie zmieniany 1 raz.
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Awatar użytkownika
donkihot

Post autor: donkihot »

Ja też przymierzam się do zakupu lunety i zapytałem w Cekausie, kolega bez wahania zaproponował Delta Entry 3-9 x 40 w przedziale cenowym do 200 zł. ponoć jedna z najlepszych i najwytrzymalszych. :)
Non mitterent iustus ledo, in es est ingenti.
Nie strzelać tylko trafiać, sztuka to przeogromna.
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

donkihot pisze:Ja też przymierzam się do zakupu lunety i zapytałem w Cekausie, kolega bez wahania zaproponował Delta Entry 3-9 x 40 w przedziale cenowym do 200 zł. ponoć jedna z najlepszych i najwytrzymalszych. :)
właśnie oto chciałem uzupełnić post :)
http://www.sztucer.pl/i1064_celownik_de ... 40_md.html
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Awatar użytkownika
tregarth

Post autor: tregarth »

http://deltaoptical.pl/blizej_celu/lune ... d1664.html - tutaj taniej :D
Kupowałem u nich i jestem bardzo zadowolony. Świetna obsługa i szybko sprzęt ląduje w łapkach.

Tutaj masz mój opis z kilkoma fotkami - http://www.nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=3305
kamaz

Post autor: kamaz »

Aha, ok to już wiem choć trochę co i jak :D
A jeszcze taki pytanko, czy to nie będzie za słaby komplet - chodzi mi o Ranger 95 ( + alchemik) + ta luneta ok. 200 zł , bo ktoś mi napisał że do tej broni i w ogóle jak chce kupić za 200 zł to lepiej żebym w ogóle nie kupował bo się szybko posypie itd
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

kamaz pisze:Aha, ok to już wiem choć trochę co i jak :D
A jeszcze taki pytanko, czy to nie będzie za słaby komplet - chodzi mi o Ranger 95 ( + alchemik) + ta luneta ok. 200 zł , bo ktoś mi napisał że do tej broni i w ogóle jak chce kupić za 200 zł to lepiej żebym w ogóle nie kupował bo się szybko posypie itd
...prawda jest taka, że to byłoby najlepsze na Twojego harrego...miałem ją na hw 77 i było idealnie...
http://www.cekaus.pl/product_info.php/i ... MD-TS.html
Krzyż MD w niej jest cieniutki, nie taki, jak na foto!
Doberman

Post autor: Doberman »

http://zielonysklep.pl/sklep//Luneta_Ce ... r-346.html

albo

http://zielonysklep.pl/sklep//Luneta_Ce ... r-347.html

Te też dadzą radę . Kolega pablorudnik ma taką 3-12x42 i daje radę na Hatsanie (ranger) 95

tylko nie wiem jak bedzie z krzyżem w PP 3-9x40 (czy nie bedzie za gruby) bo ma jeszcze siatkę celowniczą :P

Mi też polecali pp tylko gdy ja kupowalem lunete nie bylo juz ani jednej 3-9x40 ani 3-12x42 :P i w koncu kupilem doe 3-9x40 ale montaż wg mnie nie jest dobry .......
Awatar użytkownika
pablorudnik

Post autor: pablorudnik »

Potwierdzam przebieg ponad 2000 peletek i nic się do tej pory złego nie dzieje,trzyma nastawy.
:) FWB 300s U + Leapers 3-9x40 TF2 :)
Awatar użytkownika
green_thunder

Doberman pisze:tylko nie wiem jak bedzie z krzyżem w PP 3-9x40 (czy nie bedzie za gruby) bo ma jeszcze siatkę celowniczą
we wszystkich PP krzyże są cieniutkie, a 3-9x40 miałem, na 100% super lupa, dwa sezony bez zerowania na BSA lightning XL
Doberman

Post autor: Doberman »

Dobra lupa za małą kasę . U mnie też zawita 3-12x42 :P
Bo w sumie różnicy cenowej nie ma dużej a 3-12 chyba będzie mi bardziej odpowiadało :)
A za tą cenę nie kupisz nic nie chińskiego :/
Awatar użytkownika
green_thunder

Tomciu, im większy zoom, tym większe prawdopodobieństwo roztrzepania...jak dłużej postrzelasz, to sam stwierdzisz, że x9 to "świat i ludzie" :lol: