Wybór sprzętu - wydzielone z Powitalni

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
krzysztof2807

Post autor: krzysztof2807 »

Żeby nie mnożyć ''pytajnikowych bytów '' , podepnę się ze swoim pytanie w wątku Soohego ;)
Przede wszystkim , WITAJ SOOHY wśród społeczności strzeleckiej :D
I teraz przechodzę do wielce szanownej społeczności strzeleckiej z pitaniem : mam do zagospodarowania 2000 zetów na sprzęt dla dzieciaków z KS TARCZA , i chciałbym nabyć jakiś sprzęcik typu PCP ...do tego / jak się da / jakąś optykę i ...może pompkę :P Co by szanowni koledze mi polecili ? .....chcielibyśmy powalczyć w lidze SKS na porównywalnych możliwościach sprzętowych ... nie piszę o umiejętnościach bo pewnie przed nami długa droga, wiodąca przez maraton treningowy :D

[ Komentarz dodany przez: Rlyeh: 2011-03-23, 22:13 ]
Wątek wydzielony z tematu:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=4401
- R.
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Ur. »

Krzysiek, pomyśl o CZ-200. Są lekkie i składne.
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

W podobnym klubie jak Twój Krzysztof, w mojej rodzinnej miejscowości też zakupili CZ tylko że oni typowo zawodniczo podchodzą i mają wersję 7,5 J i dioptery. No i momo wszystko zamiast pompki poszedł bym w stronę butli ale to już wedle uznania.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
krzysztof2807

A co myślicie o zestawie :
Luneta Barska EURO-30 PRO krzyż 4A
IR-CR tuba 30mm 4-16x60 black matt montaż
HR 800g 368 mm 017/10

Karabin Hatsan TG Mod AT44S Molet G kal.
4,5 mm kolba polimer black eng17J PCP mag 10
vo325m/s 3500 g 006/10

Tłumik Hatsan Mod AT44 01-10 Akces kal.
4,5-5,5mm mater alumin black PCP
014/10

Pompka Hatsan Mod AT44 01-10 Akces kal.
4,5-5,5-63mater metal black 250bar PCP filtr
014/10

???????????????????????

Bardzo proszę o komentarze ...muszę podjąć szybką decyzję :roll:

Nie, to nie tak ... Ja mam obycie i wiedzę o BRONI PALNEJ , ale za to o wiele skromniejszą w kwestii pneumatyków , stąd zwracam się do Was Szanowni Koledzy, którzy Jesteście specami w tej dziedzinie. Tu chodzi o to , że dzieciaki z klubu KS TARCZA który prowadzę , uzbierały trochę kasy a resztę dołożyli koledzy z mojego macierzystego klubu KS GARDA ... i zebrała się suma 2000 zetów. Zestaw Hatsana to jest wybór samych dzieciaków a ja chciałbym się upewnić czy pieniądze będą dobrze wydane ;)

Post autor: Rlyeh »

Ad. krzysztof2807

Ja proponuję jakiś używany, z któregoś forum, sprzęt PCA + diopter. Nie pojedziesz z czymś innym ze swoimi na zawody, żadne Hatsany z lunetami czy coś.
Albo ostatecznie, skoro 2k, to 1k PLN na jakieś FWB 300 z przeziernikami czysto do 10m, i drugi tysiąc na coś do strzelania 25 - 50m. Najpierw niech będzie z otwartych, a później złóż papier o jakąś dotację do Urzędu Miasta, Gminy itp.

Wątek podzielę wieczorem.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Rlyeh, łącznie zmieniany 1 raz.
miki

Post autor: miki »

Kebab jest dość ciężki - chyba za ciężki dla dzieciaków. Pompka się sprawdzi w komplecie z butlą 200 bar - choć ja wolę się uśmiechnąć do strażaków, i co jakiś czas nabić butlę 300 bar

CZ 200 to idealny sprzęt dla dzieciaków, a i dorosły postrzela.
Awatar użytkownika
krzysztof2807

Dzięki Panowie ;) Ja też mam wątpliwości co do pompki i wolałbym butlę . Będę naciskał aby przeszła opcja z przymilaniem się do strażaków :D Jest też możliwość nabycia wiatrówki Weihrauch z diopterem ;) Zobaczymy jaka będzie siła mojej perswazji :lol:

No i się dobrze dzieje Panowie :-D Zamówiony jest piękny zestaw CZ200 FS Hunter + tłumik VSP1 + przejściówka do tłumika + luneta Delta Entry 3-9x32 z montażem +Butla 6 l 300 bar i mnóstwo dodatków i gadgetów prosto z renomowanego sklepu ...którego nazwy puki co, nie mogę zdradzić 8-) Pewnie myślicie - dobra dobra , gadaj ile za to zabulisz ?! - ... no to Wam napiszę że jak na mój gust, bardzo przyzwoita cena , bo ... ale ale ... napiszcie jak myślicie, ile za takie cóś mogę wybulić :mad: Na końcu zdradzę Wam stan faktyczny :)
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

krzysztof2807 pisze:Zamówiony jest piękny zestaw CZ200 FS Hunter + tłumik VSP1 + przejściówka do tłumika + luneta Delta Entry 3-9x32 z montażem +Butla 6 l 300 bar i mnóstwo dodatków i gadgetów prosto z renomowanego sklepu ...
To dobry zestaw , zwłaszcza , że mają strzelać z niego Twoje Dzieciaki :D

... ale ...
krzysztof2807 pisze:Pewnie myślicie - dobra dobra , gadaj ile za to zabulisz ?! - ... no to Wam napiszę że jak na mój gust, bardzo przyzwoita cena , bo ... ale ale ... napiszcie jak myślicie, ile za takie cóś mogę wybulić :mad: Na końcu zdradzę Wam stan faktyczny
... no właśnie tak myślę , że to ile za to zapłacisz , lub ile zapłaci sponsor to Wasza sprawa ;) na ile byliście w stanie wytargować lub wynegocjować inaczej . Wystarczy , że podasz nazwę "renomowanego sklepu" :mrgreen:
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

No to gratulacje :mrgreen:
Myślę, że do otwierania paczki otworzysz puszeczkę, bo emocje niesamowite :P
Awatar użytkownika
krzysztof2807

Macie rację Przemku i Robercie , najważniejszą kwestią jest KTO nam owy zestaw kompletuje i to po atrakcyjnej cenie :) Niezwykle ważną kwestią jest też fakt , że OSOBA będąca właścicielem sklepu , w nieodległej przeszłości pokazała , że kieruje się w życiu busolą czułości serca i wsparła nas materialnie , w wysokiej klasy akcesoria strzeleckie ...
....Napięcie rośnie :lol: !!!!!
SKLEP '' CEKAUS '' !!!!!

I WSZYSTKO WIADOMO :mrgreen: Dziękujemy Ci Michał !!!!!!

ps i Wam WSZYSTKIM pięknie dziękujemy za przedtem ;) i za to że teraz jesteście z nami SERCEM , którego dobroci serca doświadczamy i OGROMNIE DOCENIAMY !!!!

Post autor: green_thunder »

...odpowiem Ci, że jakoś zdziwiony nie jestem... :lol:
Awatar użytkownika
krzysztof2807

Ja też KOMENDANTE :lol:

No i odbyło się ...była radość ...wzruszenie , a nawet łzy radości ...ale nade wszystko, było strzelanie z wypasionego sprzętu :) DZIECI STRZELAJĄ , A NIE BEZMYŚLNIE ROZRABIAJĄ .....TRZEBA TYLKO DAĆ IM SZANSĘ I POŚWIĘCIĆ DLA NICH , TROCHĘ WOLNEGO CZASU .
DZIĘKUJEMY MICHAŁOWI DĄBROWSKIEMU , ZA MNOŻENIE DOBRA !!!
''CEKAUS '' TO POTĘGA :mrgreen: !!!!

> Czesia < jest wspaniała !!!!