Pełen tuning hatsana 55

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

darkangel22

Pełen tuning hatsana 55

Post autor: darkangel22 »

Witam.
Czy ktoś z obecnych podejmuje się zrobienia pełnego tuningu hatsana 55?
Mówię o "alchenizacji", koronie itd.
Ile taka przyjemność kosztuje?
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Taniej wyjdzie kupić karabin w sklepie , który oferuje już gotowy produkt BY ALCHEMIK. Jeżeli sam kupisz karabin , to sam zestaw "Alchemika" , to koszt coś 140 zł. Do tego smar molibdenowy za 5zł w motoryzacyjnym i jazda do piwnicy na tuning :D W firmie specjalizującej się w takich poprawkach koszt "alchemizacji" to 170 zł +przesyłki ....
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
darkangel22

Z tym ze udało mi się zdobyć hatsana 55 po naprawdę dobrej cenie 300zł.
Poza tym w Cekausie nawet nie ma hatsana 55
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

darkangel22 pisze:Poza tym w Cekausie nawet nie ma hatsana 55
Co nie oznacza , że by go dla Ciebie nie sprowadzili i "zalchemizowali" ... ;) Po za tym , to nie jedyna firma , która zajmuje się tuningiem , chociaż najbardziej nam znana . Mamy ich blisko , to i korzystamy z zadowoleniem ... :D

Skoro nabyłeś karabin , to wal bezpośrednio do Alchemika na Tawernie (tam jak widziałem równiez temat założyłeś). Niech wyśle Ci gotowy zestaw , a Ty sam już dokonasz dzieła ... I koszty będą mniejsze i karabin poznasz ...
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
darkangel22

ogólnie to chętnie go rozbiorę gdyż lubię majsterkować. Chodzi mi tylko to takie rzeczy jak korona, odchudzanie tłoka itd. Ogólnie nie wiem czy warto się bawić w takie coś
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

darkangel22 pisze:Chodzi mi tylko to takie rzeczy jak korona, odchudzanie tłoka itd. Ogólnie nie wiem czy warto się bawić w takie coś
Korona lufy , tylko w przypadku kiedy coś z nią nie tak ... jak nie postrzelasz , to nie będziesz wiedział :/ Odchudzanie tłoka niepotrzebne i niefachowo zrobione przyniesie więcej szkody niż ewentualnego pożytku . W sumie masz założyć tylko "alchemika" , odpowiednio przesmarować i oczywiście po rozbiórce , a przed smarowaniem całość wymyć benzynką ekstrakcyjną . Potem tylko strzelać ...

Naprawdę poczytaj Kolego o swoim karabinku , o tym co się robi , w jakim celu i z jakiej potrzeby . Sam "Alchemik" , to już spory tuning , reszta to kosmetyczne poprawki , jeśli są potrzebne ...
Awatar użytkownika
krzysztof
-#Kustosz
-#Kustosz

Post autor: krzysztof »

Z Hatsana chcesz zrobić matchowy karabinek? Nie da się, tak jak z syrenki mercedesa.
Krzysztof

Quackenbush i nowsze
darkangel22

Dziękuję za pomoc. Można zamknąć :D