Wiatrówka do 200zł /250zł max

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

guru35

Post autor: guru35 »

Hiszpan63, Czy byłbyś taki życzliwy i znalazł dla mnie i podał link do potrzebnych mi akcesoriów ? Kompletnie nie wiem co kupić i gdzie :(
Ostatnio zmieniony 2011-11-22, 17:22 przez guru35, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Najpierw poczekaj na karabin , potem będziemy myśleć o rozbieraniu. Na wszystko jest odpowiedni czas ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
guru35

Hiszpan63, Przepraszam , ale nie rozumiem cie :oops: Co mi da czekanie na karabin ? Możesz uzasadnić bardziej swoją odpowiedz ? Nie Każdy jest Pro jak ty w tej dziedzinie i niekoniecznie wie o co ci chodzi min. taki noob jak ja :) Chodzi ci o to że min. stan w jakim przyjdzie moja ,,wiatrówka,, będzie decydował czy rozbierać czy nie ? :P

POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony 2011-11-22, 17:23 przez guru35, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Eeeehh ... przyjdzie wiatrówka , chwilę postrzelasz , po tygodniu jak zobaczysz co i jak , to sobie rozbierzesz , przemyjesz , przesmarujesz i będziesz strzelał dalej. Nikt za Ciebie tego nie zrobi ... oczekujac na karabin masz czas na czytanie informacji na forach strzeleckich . Czytać , czytać i dopiero pytać ...
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Janusz FWB

Post autor: Janusz FWB »

guru35 pisze:Janusz FWB,

szkoda ze wczesniej mi tego nie napisałeś . nawet bym jej nie kupywał :( eh , obawiam sie że tego nie dam rady sam zrobic:( mam dopiero 17 lat i nigdy nie rozbierałem czegoś takiego skomplikowanego :( i co ja teraz z nią zrobie ? ehhh

jak możesz to prosze bardzo możesz podesłać mi ten smar

w dodatku sam bardzo podziwiam cię za te opisy i zdjęcia , sam nie wiem czy bym tak komuś pomógł , i jeszcze wysyłać gratis smary

masakra , w jakim sklepie kupie ten brunomex i co mam kupić do czyszczenia o ile sie podejme :( , nie wiem czy bedzie u mnie w okolicy taki sklep gdzie będe mógł kupic te przedmioty do wiatrówki , mieszkam na wsi i jest ona mało zasiedlona , czy za opłatą mógłbyś dorzucić mi ten płyn i inne potrzebne środki ?
Nic się nie martw !!!.
Poczekaj na karabinek.

Wszystko Tobie powiem i dokładnie wytłumaczę - mam kilkadziesiąt fotek swojej QB-etki które Tobie prześlę i opiszę.
Musisz uważać podczas rozkładania - moja sprężyna ma około 10 cm napięcia wstępnego to bardzo dużo i wymaga ogromnej siły by ją wsadzić, ale dwie osoby dają bez problemu radę - wszystko Tobie powiem.

Wszystkie potrzebne smary itp. prześlę Tobie na swój koszt.
Jak przyjdzie Twój karabinek to będziemy w kontakcie - podasz mi adres na PW i sprawa załatwiona.
Podaj mi maila to napiszę więcej - jak tylko znajdę trochę czasu.
Łuk z badyla i sznurka
guru35

Janusz FWB, Kolego , naprawde cie podziwiam

wielki szacun dla ciebie

guru35@tlen.pl
guru35

Nie wiem którego z Panów słuchać i Janusz FWB, i Hiszpan63, Macie Panowie ogromne doświadczenie, ale przeciwne zdania. To mogę sobie trochę postrzelać jak przyjdzie , czy nie ?

Z całym szacunkiem, ale nie chce nic spierd...ć , wole zapytać i się upewnić.
POZDRAWIAM

Mięsko pozostawiłem by czytelny był post poniżej. Ostatni raz.
Krzysztof
Ostatnio zmieniony 2011-11-22, 17:26 przez guru35, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Tu nie ma wróżek ... Obrazek ... możesz troche postrzelać , ale i tak będziesz musiał rozebrać i przesmarować ...

PS. ... zmień chłopie trochę styl wypowiedzi .. :-? "Mięskiem" to nie do mnie ...
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Ja , biorąc pod uwagę posty i wiedzę w nich zawartą obu panów posłuchałbym raczej Hiszpana, bo posty janusza to ja wnioskuję, żeby w dziale humor umieszczać. Aczkolwiek skory do pomocy i chwała mu za to.
Ostatnio zmieniony 2011-11-22, 17:26 przez maximus, łącznie zmieniany 1 raz.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Janusz FWB

Post autor: Janusz FWB »

maximus pisze:Ja , biorąc pod uwagę posty i wiedzę w nich zawartą obu panów posłuchałbym raczej Hiszpana bo posty janusza to ja wnioskuje żeby w dziale humor umieszczać. Aczkowniek skory do pomocy i chwała mu za to.
maximus - ale pomogłeś koledze "guru35" swoją wypowiedzią, co mu przekazałeś tym stwierdzeniem !!!.

Kolego "guru35" widzę że pasujesz tu co do niektórych i słuchaj sobie ich rad, pisz do woli !
Ja nikomu nie będę się narzucał ze swoją pomocą !.

Hiszpan63 - czy rozkładałeś kiedykolwiek ten karabinek na temat którego błędnie doradzasz koledze ?

To doradź koledze jeszcze jedną rzecz !

Co ma zrobić jak śruba którą zaznaczyłem strzałką z wykrzyknikiem wykręci się całkowicie i walnie z całą siłą tłoka i sprężyny w dno cylindra !!!.
W moim karabinku i nie tylko w moim bo kilku kolegów strzela z "QB" była ta sama przypadłość, a mianowicie:
Śruba się całkowicie wykręca samoczynnie - jest luźno wkręcona już fabrycznie !
Należy ją wkleić specjalnym specyfikiem do gwintów !!!!!!!!!!!!.

1. rozłożyć i wymyć karabinek
2. nasmarować sprężynę
3. nasmarować uszczelkę tłoka - znam rewelacyjny środek
4. nasmarować mechanizm spustowy
5. wykonać osłonę na sprężynę z butelki PET
6. wkleić śrubę mocującą uszczelkę tłoka !!!!
7. zabezpieczyć inne części metalowe bo to China i rdzewieje bardzo szybko !!!!
8. dokładnie przejrzeć wszystkie krawędzie (ogradować) i pozbyć się opiłków z systemu.
9. korona lufy - bez tego nie postrzelasz celnie.

"guru35" - jak tego nie zrobisz to zapomnij że długo będziesz cieszył się tym karabinkiem, może nawet krócej niż wszystkim doradzającym Tobie się wydaje.

Ja wypisuje się z tego tematu – zobaczę jak dalej będziecie pomagać i z jakim skutkiem, myślę że nie tylko słowami „czytaj i czytaj”
lub

„wyślij do przeglądu zerowego”
koszt przesyłki w jedną stronę 40 zł.
koszt przesyłki powrotnej 40 zł.
przegląd 150 zł.
czyli 230 zł
karabinek wart 170 zł wyślij na przegląd wart 230 zł – o tak dobra rada , super :shock: :mrgreen:

Mam wszystko co potrzebne do doprowadzenia tego karabinka do normalności bo musiałem kupić i to w większych ilościach !, ale niech sobie leży w szufladzie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Łuk z badyla i sznurka
Awatar użytkownika
Apetizer

Post autor: Apetizer »

Janusz FWB pisze:maximus - ale pomogłeś koledze "guru35" swoją wypowiedzią, co mu przekazałeś tym stwierdzeniem !!!.

Kolego "guru35" widzę że pasujesz tu co do niektórych i słuchaj sobie ich rad, pisz do woli !
Ja nikomu nie będę się narzucał ze swoją pomocą !.
Janusz nie potrzebnie się unosisz. Czy swoją pomoc zaoferowałeś tylko dlatego żeby inni Cię za to podziwiali i chwalili, czy może chcesz pomóc młodszemu (stażem) koledze.
Nie dziw się że guru35 nie wie której z rad słuchać. Obaj macie rację, Ty bo twierdzisz że trzeba od razu wymyć i przesmarować (tu się zgadzam z tobą całkowicie), ale z drugiej strony Przemek tez nie głupio pisze, przecież nowy kolega nie ma żadnego doświadczenia , kupił karabinek jest napalony na strzelanie a może się okazać że go rozbierze i nie będzie potrafił złożyć. Co Ty byś wtedy zrobił będąc na jego miejscu? Karabinkiem się jeszcze nie nacieszyłeś a już leży w reklamówkach w częściach i brak kasy żeby do "specjalisty" odesłać.
Masz chęć pomóc koledze, to chwała Ci za to, ale nie możesz ewentualnej pomocy uzależniać od tego czy kolega będzie w tobie widział jedynego "guru"od wiatrówek.
Po za tym wydaje mi się ze właśnie forum powstało by móc wyrażać swoje opinie, gdybyśmy wszyscy myśleli jednakowo to nie było by ono potrzebne.

Marcin - a dlaczego chcesz posty Janusza umieszczać w dziale Humor?
Czy mamy inne poczucie humoru,czy może ja coś przegapiłem?
Ostatnio zmieniony 2011-11-17, 09:16 przez Apetizer, łącznie zmieniany 1 raz.
Bycie nieuzbrojonym pociąga za sobą wiele złych rzeczy, w tym powszechna pogardę - Niccolo Machiavelli
Było lub jest:
Lider B1, Hatsan85,Hatsan90,Slavia634,Hw95,Diana34, Slavia630, BMK19,Slavia 630, Hw30mII
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

1. rozłożyć i wymyć karabinek
2. nasmarować sprężynę
3. nasmarować uszczelkę tłoka - znam rewelacyjny środek
4. nasmarować mechanizm spustowy
5. wykonać osłonę na sprężynę z butelki PET
6. wkleić śrubę mocującą uszczelkę tłoka !!!!
7. zabezpieczyć inne części metalowe bo to China i rdzewieje bardzo szybko !!!!
8. dokładnie przejrzeć wszystkie krawędzie (ogradować) i pozbyć się opiłków z systemu.
9. korona lufy - bez tego nie postrzelasz celnie.
Odniosę się do kilku punktów które wymieniłeś a z którymi się nie zgadzam, bądź jestem ciekaw jak to działa.

1. OK
2. Po co nasmarować? Ma przez to stabilniejsze V0, po to aby się ubabrać przy następnej rozbiórce, czy może po to aby smar ze sprężyny przedostawał się na cylinder a potem na tłok, aby był lepszy disel?
3. Pochwal się tm środkiem, nie zostawiaj tej rewelacyjnej wiadomości dla siebie.
4.Ok
5. Tak taki pet to super sprawa zwłaszcza jak po jakimś czasie się potłamsi i przez to masz zero Ci skaczę jak ciśnienie krwi u cukrzyka. No ale zdania są podzielone ja jestem przeciwny temu wynalazkowi.
6.Tu się nie wypowiadam być może te karabinki tak mają i dobrze jest tą śrubę wkleić tym specjalnym specyfikiem co się nazywa Loktite. Tylko kup taki do gwintów, bo gama tych produktów jest dość szeroka.
7. Co masz na myśli pisząc ten punkt? Zawinąć te części metalowe w szmaty czy może posmarować czymś, jak dajesz rady to nie pisz ogólnikami tylko konkretnie, czyli przetrzeć to olejkiem PKB i robić to systematycznie.
8.OK
9.Ok ale czasami jak zrobisz to źle możesz zapomnieć o celnym strzelaniu. Więc jak ktoś nie ma ręki do tych rzeczy to lepiej zostawić tak jak jest, lub oddać w fachowe ręce.
guntuning.com
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

[quote="Janusz FWB"][quote="maximus"]
maximus - ale pomogłeś koledze "guru35" swoją wypowiedzią, co mu przekazałeś tym stwierdzeniem !!!.
[quote]

Przekazałem mu to zeby posłuchał Przemka, to tyle.

Darek a poczytaj sobie posty janusza to bedziesz wiedział o co biega, nie chce mi sie przytaczać wszystkiego.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
AdamWawa

Post autor: AdamWawa »

Moim zdaniem, kolega za wcześnie zakupił QB, ja się nie znam na tych karabinkach, ale osoby które miały doświadczenie z nimi powinny od razu napisać konkretnie ile poprawek trzeba zrobić, aby z tego sprzętu w miarę celnie strzelać, a teraz dopiero autor tematu dowiaduje się ile pracy przed nim. Moim zdaniem jak przyjdzie karabinek kup lepszy śrut, ustaw sobie tarczę na jakimś małym dystansie 10-15m strzel kilka serii po 5-10 strzałów i wtedy będziesz wiedział czy coś jest nie tak, a w razie czego wstawiać tarcze na forum i jakoś Ci pomożemy.
guru35

AdamWawa, święte słowa , i wielki żal i smutek z mojej strony :(
Tak zrobię: postrzelam z 15 strzałów a tarczę dam tutaj na forum , mam nadzieję, że po kolei pomożecie mi dojść do końca tej sprawy

Rozumiem Janusz że tych smarów i innych rzeczy nie wyślesz mi tak ? :(

Karabinek powinien być na jutro albo poniedziałek .
Bogu dzięki jeżeli będzie wszystko ok !!

Rozmawiałem ze sprzedawcą żeby jakoś te lotki i lunetę zamienić na śruty/tarcze/pokrowiec
ale paczka została wysłana :(

POZDRAWIAM WSZYSTKICH KOLEGÓW I BARDZO DZIĘKUJE ŻE CAŁY CZAS MI POMAGACIE
:oops:
Ostatnio zmieniony 2011-11-22, 17:31 przez guru35, łącznie zmieniany 1 raz.