Zakup wiatrówki, 150-200 zl, max 250.

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

juventinio

Zakup wiatrówki, 150-200 zl, max 250.

Post autor: juventinio »

Witam, jak wielu z Was się pewnie domyśla - kolejny zielony w temacie, zarejestrował się na forum i szuka pomocy w wyborze wiatrówki za... 200 zł.
Niestety zostałem poproszony o pomoc w znalezieniu/wybraniu i kupieniu wiatrówki za tę oszałamiająco kwotę. Członek rodziny poprosił mnie abym "coś tam wyszukał w internecie".

Wiatrówka, klasyczna łamana, sprężynowa. Cena 150-200 zł, max 250 zł z przesyłką. Głównie do celów rekreacyjnych, starsza osoba mieszkająca na wsi chcę się zwyczajnie pobawić (nie, nie do ptaków - to nie żaden krewki nastolatek).

Czytałem różne tematy. O urwanych palcach, urazie oka. O QB 18 i jej przeglądzie zerowym. Czytałem również o QB 23, Liderach, B3 itd. Wiadomo, za tę kwotę (z tego co wyczytałem i wyszukałem) nic innego niż Chińszczyzna nie kupię. Mam jednak nadzieję, że wśród tej Chińszczyzny pomożecie mi wybrać "najmniejszy" badziew.

Z góry dziękuje.

PS. Pisząc ten temat, pierwszy raz bodajże od roku na jakimkolwiek forum użyłem polskich znaków (diakrytycznych). Doceńcie ;), nie było łatwo.
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Kup używanego Iża 22 lub 38.
guntuning.com
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

daras pisze:Kup używanego Iża 22 lub 38.
... http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=87171 ...

juventinio, Na beżowym już się zarejestrowałeś , ale również u nas mozesz skontaktować się z bonzoo.
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

http://allegro.pl/wiatrowka-hatsan-90-s ... 46213.html

Taniej z nowych się nie da, jak dla mnie oczywiście.
Diablik + Waver v10 2-10x38
januszrg

Post autor: januszrg »

http://www.e-tawerna.pl/viewtopic.php?t=9243

Pomyśl może o tym...trochę drożej,ale warto.

http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=87288

No i to jeszcze - jeśli aktualne.

http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=87280

I jeszcze :D
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Spróbuj może tego: http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=5381
Jest to lekki karabinek, prędkość początkowa ok.190 m/sek.
Całkiem niezły, produkowany w Hiszpanii, firma Norica Farmi egzystuje chyba od 1917 r.
Posiadam podobny, mod.56 w drewnie, jest celny, na 20 m przy moim wzroku (okulary) z otwartych przyrządów strącam naboje od CO2.
Jedyna wada - twardy spust, z którym niewiele można zrobić.

(...a kiedy zapytasz o coś dla siebie ?) :P
juventinio

Post autor: juventinio »

W dalszym ciągu szukam, aczkolwiek pewnie będę namawiał na ciut zwiększenie budżetu i np na tego Hatsana. Używane raczej odpadają, z prostego powodu - nie chcę brać odpowiedzialności za taki zakup a jak już pisałem jestem kompletnym laikiem.

@green_thunder

Może jak parę razy strzele tą dla wujka ;)
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

juventinio pisze:Używane raczej odpadają, z prostego powodu - nie chcę brać odpowiedzialności za taki zakup a jak już pisałem jestem kompletnym laikiem.
Przy używanym karabinku , od znanego użytkownika po za strzelaniem i trafianiem nie będziesz nic musiał robić . W nowym czeka Cię przegląd zerowy , nie koniecznie natychmiast , ale tak czy siak ... Opcja używki jest więc bardziej atrakcyjna , zważając na podniesienie budżetu ;)
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
green_thunder

juventinio pisze:jestem kompletnym laikiem.
...i dlatego Ci powiem, że taki "sklepowy" hatsan wymaga jeszcze pewnych zabiegów, aby stał się przyjaznym karabinkiem, co podnosi koszty o ok. 120 zł, jak się nie mylę...
Wielu z nas kupuje sprzęt używany, bez większych obaw...
Natomiast ta BSA Supersport jest w dobrej cenie, psuć tam się nie ma co, 100% angielskie wykonanie, wysoka celność, duża energia, składna - czyli "dobrze leży", posiadałem identyczny model, teraz strzela z niej inny kolega, może wypowiedzieć swoją opinię.

(Cholerka, Przemek.. :P )
Awatar użytkownika
maximus

Mimo wszystko uważam że jeśli kupujesz dla kogoś to śmiało możesz pudełkowego hatsana zakupić. Ja strzelałam z takiego kilka miesięcy i nic sie z nim działo. Choć oczywiści dużo przyjemniejszy w obyciu jest już poprawiony.
Awatar użytkownika
green_thunder

Marcin - nic się nie stanie, wiadomo, chodzi tylko o komfort ;)
Awatar użytkownika
maximus

No ale wiesz nie każdy zaraz wyłapie różnice. My to wyjadacze jesteśmy :mrgreen: . A wiesz jak się komusz coś chce kupić to lepiej nówka i sumienie czyste.
Awatar użytkownika
green_thunder

maximus pisze:A wiesz jak się komusz coś chce kupić to lepiej nówka i sumienie czyste.
...to tylko besa, tam nic sie nie robi.. :mrgreen:
Awatar użytkownika
maximus

Wiadomo ale trochę drożej znowu. Ja też wybrał bym bsa dla siebie