Nowa wiatrówka (na 18stkę)

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
shreq

Post autor: shreq »

DeathGod72 pisze:Poprosiłem właściciela o wstrzymanie się ze sprzedawcą, dostałem odpowiedź:
W tej chwili maszyna jest zarezerwowana do jutra. Jestem na etapie rozmowy z kupcem. Jezeli się nie dogadam, to nadal będzie do kupienia ale mam kilku chętnych
No chłopaki - tak mnie nakręcacie na tą maszynę, a tu ona zniknie mi sprzed nosa... :( Za wcześnie chyba wziąłem się za planowanie zakupów...
Chłopie, wyluzuj, nie zachowuj się jak ... stolatek :) Nie ta okazja pierwsza, nie ta ostatnia.
Zapisałem się do Anonimowych Alkoholików z Texasu, mam BMI 200 i grupę krwi Mk3 :D
DeathGod72

Post autor: DeathGod72 »

Ale ja właśnie jestem "...stolatek"... :( Mam nadzieję, że się pojawi - bo mimo swojego młodego wieku zawiodłem się już wiele razy - jeśli nie na przedmiotach, to na sytuacji. Jak nie na sytuacji, to na ludziach...
Ostatnio zmieniony 2011-08-08, 21:54 przez DeathGod72, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
shreq

DeathGod72 pisze:Ale ja właśnie jestem "...stolatek"... :( Mam nadzieję - mimo swojego młodego wieku zawiodłem się już wiele razy - jeśli nie na przedmiotach, to na sytuacji. Jak nie na sytuacji, to na ludziach...
No i co, jeśli dobrze zrozumiałem - oczekujesz, że ktoś kto Cię nie zna wywali 5 paczek w powietrze na sprzęt którego na oczy nie widział? A Ty się za miesiąc rozmyślisz albo powiesz że starsi Cię przyblokowali? Zejdź na ziemię...
Zapisałem się do Anonimowych Alkoholików z Texasu, mam BMI 200 i grupę krwi Mk3 :D
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

DeathGod72 pisze:mimo swojego młodego wieku zawiodłem się już wiele razy - jeśli nie na przedmiotach, to na sytuacji. Jak nie na sytuacji, to na ludziach...
I jeszcze napewno nie raz Cię to spotka :( Wyluzuj :!
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
DeathGod72

Zszedłem - już bardzo dawno. Ale nawet po tej ziemi nie chodzę - bo gdy ktoś podaje mi rękę i pomaga wstać, ktoś inny zaraz z powrotem mnie przewala... :( :cry:
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

DeathGod72, ... cierpliwość , cierpliwość , cierpliwość ;) ... niecierpliwy strzelec , to kiepski strzelec :/ ... nieprzewidywalny i nieskuteczny . Okazje się trafiają , a jeszcze może coś uciułasz i będziesz mógł spokojnie zakup przemyśleć i zrealizować.
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
DeathGod72

No może. No to zaczekam. A są jakieś szanse, że w ciągu miesiąca pojawi się coś równie dobrego i w równie "niskiej" cenie?
Awatar użytkownika
shreq

DeathGod72 pisze:Zszedłem - już bardzo dawno. Ale nawet po tej ziemi nie chodzę - bo gdy ktoś podaje mi rękę i pomaga wstać, ktoś inny zaraz z powrotem mnie przewala... :( :cry:
Jesteś jedynakiem?
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

DeathGod72 pisze: A są jakieś szanse, że w ciągu miesiąca pojawi się coś równie dobrego i w równie "niskiej" cenie?
Na Odyna !! :evil: ... czy to forum spirytystyczne ?? :roll: ... co ja wrózka jakaś czy inne medium ?? Chłopie przestań płakać :-? ... okazje były , są i będą ... czekać , polować , przeglądać , porównywać , czytać i ... pytać ;)
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
tregarth

Post autor: tregarth »

DeathGod72, okazje będą, będą. Zbieraj kasiorkę, może uciułasz w międzyczasie więcej na lepszy sprzęt albo od razu na jakąś sensowną lupkę.
Awatar użytkownika
Maruda

Post autor: Maruda »

To weź przykład ze mnie. W grudniu byłem zdecydowany kupić CZ 200 Hunter, bo nie miałem kasy na coś innego. Na szczęście, albo i nie, nie było mojego rozmiaru. No to czekałem cierpliwie, zbierałem kasę i wertowałem przy pomocy kolegów dział K/S na różnych forach. I niedawno trafiła się okazja, BSA S-10, na widok której wcześniej tylko się śliniłem. Cierpliwość przychodzi z wiekiem, więc jeszcze wszystko przed Tobą. :D

PS. Na pomoc kolegów możesz na pewno liczyć. Mnie nawet przywieźli karabinek z Krakowa, za "Bóg zapłać". ;)
DeathGod72

Ok. Przepraszam ponownie za moją niedojrzałość i niecierpliwość. Postaram się trochę dozbierać jeszcze kaski. Aczkolwiek, jeśli w międzyczasie uda się komuś z Was znaleźć ciekawą ofertę sprzedarzy, podrzućcie linka na e-mail: DeathGod72@ovi.com

Bóg zapłać wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Ur. »

DeathGod72 pisze:jeśli w międzyczasie uda się komuś z Was znaleźć ciekawą ofertę sprzedarzy, podrzućcie linka
Zaglądaj czasem tutaj:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=2466
i tutaj:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=61
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
DeathGod72

Witam ponownie - może ktoś tu jeszcze zajrzy:

Ciężko wyszukać teraz tak dobrą ("tuningowana", sprawna, ładna i niedroga) ofertę, tak ja ta wcześniejsza...

Więc mam pytanie: W przypadku, gdybym znalazł nietuningowaną wiatrówkę Slavię lub Hatsana ile musiałbym dołożyć na "tjuning"?
I w przypadku Slavi, który model jest lepszy: 634, 631 czy wersja "lux"? Które modele Hatsana są "lepsze"?

Czy w ogóle opłaca się kupować nietuningowaną i robić to samemu?
Awatar użytkownika
DZIKIslupsk
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: DZIKIslupsk »

Slavia 631, a 634 to praktycznie to samo tylko, że 631 ma mniej mocy, a 634 ma więcej.
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12