Air Master 400 potrzebna pomoc

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

equilibrium

Air Master 400 potrzebna pomoc

Post autor: equilibrium »

Witajcie!
Jestem świeży na tym forum jak i zamierzam własnie zakupić moją pierwszą wiatrówkę. Wybrałem model Air Master 400. Przeczytałem całe archiwum i widzę, że są bardzo mieszane opinie na temat tej witrówki.

Potrzebuję kupić wiatrówkę, która będzie mi długo słuzyła, bo nie zamierzam jej zmieniać jak już kupię. Nie jestem raczej złotą rączką i sam nie będę jej rozkładał i kombinował. Krótko mówiąc, chcę kupić, strzelać, czyścić i strzelać, a nie reklamować i naprawiać. Na wiatrówkę mam do wydania do 300 zł i to jest górna granica.

Czy to dobry wybór dla mnie ??
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Witaj poszukaj jakiegoś używanego, gdzie poprzedni właściciel poprawił już to i owo. Może to być Kral może Iż a może Łucznik nie wiem czy chcesz rozklepywac puszki czy też strzelać do tarczy, no i nie zarzekaj się że ma Ci długo służyć bo tutaj tak kiedyś wszyscy mówili. :lol:
guntuning.com
greeg82

Post autor: greeg82 »

No nie wiem czy Air Master posłuży Ci długo :) Moim zdaniem lepiej już było by kupić jakąś używaną Slavię albo Hw, czasami lepiej poczekać, doskładać, a kupić cos lepszego aby się na samym początku nie zniechęcić z racji słabego sprzętu.
HW97k(full tuning Hogan) + BF II 3-9x40 BP, Izh Iż 46m
KWP

Post autor: KWP »

Hehe, rozumiem, że pijesz Waść do mnie. Reklamować i potem naprawiać. Coś o tym wiem. Za tę kaskę kup iża. Odwdzięczy Ci się celnością i trwałością. Nie kupuj krala/airmastera, jak nie lubisz naprawiać. Dobry iżyk jest do wzięcia, lecz za 400. Pomyśl o nim, bo warto.
Pozdrawiam
KWP
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Ur. »

Myślę, że Daras pisał bardziej ogólnie.
Apetyt rośnie w miarę jedzenia i szybko okazuje się, że pierwsza super wiatrówka nie jest już wystarczająco super.

Zresztą niech się Daras sam interpretuje, poetą w końcu nie jest ;)
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
equilibrium

Fajnie mówić, że bedzie następna, ale ja juz od bardzo dawna zbieram na tę i po niej przez nastepne 2 lata nie ma opcji zebym cos innego kupił. Głównie chciałbym strzelać do tarczy (+ puszki czasem).

Jeżeli mówice, że nie posłuzy długo, tzn ile ??

Mam do wyboru jeszcze wiatrówkę BMK-12 i Perfecte 45, może któraś z nich byłaby lepsza?

DZięki za szybką odpowiedź i czekam na następne!
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Perfecta jest opisana - nie 45 a 55, ale zawsze coś.
http://nasze-wiatrowki.pl/portal.php?show=1
KWP

Mi airmaster posłużył około 3 m-ce, może cztery. Iże strzelają od kilkudziesięciu i się nie psuja, co najwyżej zużywają. To mówi samo za siebie. Jeszcze jedno, nie kupuj chińszczyzny.
Pozdrawiam
KWP
PS. Piotrek, pisałem do naszego nowego kolegi, nie do Darka.
equilibrium

OK mam niezły mętlik teraz. Zapytam inaczej, a raczej poproszę:
Mam do wydanie max (MAX! :)) 400 zł. Co nowego i pewnego byście polecili za tę kwotę (linki mile widziane).
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Ur. »

Do tarczy to ja polecał bym coś słabszego, najlepiej jakąś starą solidną konstrukcję, może jakiegoś Haenela.
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Jeśli głównie do tarczy, to chyba tylko QB 78 zostaje. Na CO2. Opisy (nawet dwa) są na forum, link wyżej. Jest jeszcze wariacja matchowa (z takim drewnem), posiada ją kol. Goliard, opis też gdzieś na wierzchu w forum CO2.
Wadą tej chinki jest to, że demonem mocy ona nie jest. Można podtuningować, ale ja osobiście ostatnio swoją odtuningowałem.
Są także liczne przykłady na to, że Hatsan, wbrew pozorom, również potrafi trafiać tam, gdzie jego właściciel mierzy.
No i Haenel.
----
Piotrek...
KWP

Takie rzeczy to tylko w Eeeeeee... wiesz gdzie :). A na kupię/sprzedam jest iż 38. Cacko jakich mało. Sam bym wziął, lecz mam już trzy karabinki, w tym iż38 i za drugiego żona mnie wyprowadzi na klatkę schodową.
Pozdrawiam
KWP
equilibrium

A zapomniałem dopisać, że tylko sprężynówki mnie interesują:)

EDIT: Qrcze myślałem, że bedzie to łątwiejsze, że wyjdę ze sklepu z rogalem i on pozostanie przez lata... IZ jest fajny ale 400 to bardzo duzo :( Jak coś wam wpadnie do głowy to wrzucajcie!

Pozdrawiam,
Podziękowania dla moderatora za cierpliwość :)
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Iża już teraz trudno kupić wiem coś na ten temat, czterysta złoty za pracę która w niego została włożona to wcale nie dużo.
guntuning.com
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Post autor: bonzoo »

...Nikt nie mówił, że będzie łatwo...

iż to dobra propozycja, poszukaj jakiejś slavci no tu:
http://www.allegro.pl/item483567929_ces ... a_631.html

może znajdziesz jakąś Diane 27...sporo tego ostatnio na słowackim i czeskim allegro....
a na naszym jest Diana 35 za 350 zeta
http://www.allegro.pl/item483019262_diana_35.html
:mrgreen: