Pierwsza wiatroweczka !

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

WhiteG

Pierwsza wiatroweczka !

Post autor: WhiteG »

Witam, przewertowalem wszelkie tematy jakie tylko sa w dziale "Kupujemy wiatrowke", lecz niestety wypowiedzi sa rozne. Mianowicie co Panowie uwazacie za rozsadniejszy zakup:

1. RUGER Air Hawk ELITE
2. AIR MASTER 300P
3. AIR MASTER 400

Jezeli w kwocie do 400-500zl jest cos o wiele ciekawszego uwagi to poprosze o drobne wskazowki.Preferuje wiatroweczki drewniane, klasyczne badz z dolnym naciagiem. Interesuja mnie tylko i wylacznie wiatrowki sprezynowe ! Pozdrawiam oraz przepraszam za brak polskich znakow ! (Posiadam angielski system operacyjny)
Awatar użytkownika
tregarth

Post autor: tregarth »

Za 400-500 zł może uda się trafić używaną Slavke 634.
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

WhiteG pisze: 1. RUGER Air Hawk ELITE
2. AIR MASTER 300P
3. AIR MASTER 400
Z tych trzech wybrałbym przy tym budżecie jakiegoś hatsana w orzechu...
WhiteG

HATSAN 95, mysle ze zly by nie byl, ale jakos sumienie mnie do niego zniecheca, a szczegolnie - Turecka robota. Slavka 634, cenowo troche za duzo, na allegro znalazlem dwie: jedna za 550zl a druga za 600zl. Wolalbym jednak wydac blizej 400 niz 500. Dziekuje Panowie za szybka odpowiedz oraz czekam na wiecej komentarzy.
Awatar użytkownika
green_thunder

WhiteG pisze: a szczegolnie - Turecka robota
:shock: a te air mastery, to jaka to produkcja (ew.kral) ?
WhiteG

No w sumie to tez Turecka - ale sadze ze hmm mniej przereklamowana.
Awatar użytkownika
green_thunder

Miałem am300 i więcej nie chcę mieć...
WhiteG

Czyli AM od razu odpadaja widzac po wieloletnim doswiadczeniu. A apropo RUGER'a ktos poleca ? Jaka kolwiek opinia na jego temat.
Awatar użytkownika
green_thunder

WhiteG

Z BMK'i strzelalem, szczerze boczny naciag mi nie odpowiada, jokos dla mnie to takie niewygodne. Wiem ze jestem wybredny, ale chce dobrze przemyslec zakup.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

WhiteG pisze:A apropo RUGER'a ktos poleca ? Jaka kolwiek opinia na jego temat.
No cóż ... hmm ... miałem , strzelałem , bardzo zadowolony byłem :D . To kopia Diany 34 i jak to Dianki wysokoenergrtyczne , mocno kopie i nie wybacza błędów :evil: . Jak kupisz już ucywilizowaną używkę , to pół biedy. Jak nowy , to zabawa ze skracaniem sprężyny , wymianą prowadnicy i smarowaniem + regulacja spustu. Bardzo dobra jak na chińczyka lufa , choć ja profilaktycznie koronę robiłem nową. Dobry materiał na przyzwoity karabinek rekreacyjny , tyle , że nie dla początkującego strzelca ... :roll:
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
WhiteG

Rozumiem :) Czyli jednak musze zastanowic sie nad Hatsan'em badz Slavka. Czekam dalej na inne propozycje - o ile jeszcze jakies mozliwosci sa.
Awatar użytkownika
green_thunder

Niekoniecznie. Są przecież ciekawe, hiszpańskie gamo, np. http://www.militaria.pl/gamo/wiatrowka_ ... _p5556.xml
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

WhiteG pisze:Wolalbym jednak wydac blizej 400 niz 500.
W zasadzie , to przy takim budżecie tylko używany karabinek i to bez optyki :P
WhiteG pisze:Z BMK'i strzelalem, szczerze boczny naciag mi nie odpowiada, jokos dla mnie to takie niewygodne
Mniemam , że strzelałeś raz ... a to zaleta tego karabinka jak i fakt , że z chińskich wyrobów jest takim "lepsiejszym chińczykiem" , z którego można już skutecznie postrzelać ... Szukaj używek w dobrym stanie , albo pogadaj na PW z Robertem (green thunder) ;)
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
WhiteG

Ptrzylem takze na gamo, ale niestety ponizej 500zl plastik a na allegro znalazlem jedna - uzywke, drewienko Gamo CFX Royal za 500zl oraz 610'tke za 550zl. Apropo RUGERA znalazlem go w cenie ok 400zl z lunetka 3-9x40 Rugera. Czy te ceny sa dosc przystajace do normy ? Ok bede szukal czegos lepszego ;)